GÜNDEM - 15 Ocak 2025 Çarşamba 09:45

Manisa Büyükşehir personeline 51 bin lira promosyon müjdesi

A
A
A
Manisa Büyükşehir personeline 51 bin lira promosyon müjdesi

Manisa Büyükşehir Belediyesinin şeffaflık ilkesiyle yürüttüğü banka promosyonu ihale süreci, kazanan bankayla imzalanan protokol ile tamamlandı. Protokol kapsamında BESOT A.Ş. bünyesinde görev yapan personel, 51 bin liralık banka promosyonu alacak.


Manisa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BESOT A.Ş. bünyesinde görev yapan personelin maaş ödemeleri için tüm bankaların davet edildiği ve 6 bankanın katıldığı ihalede Yapı Kredi Bankası 51 bin TL teklif ile birinci olmuştu. İhalenin ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, promosyon haklarının imzası için banka yetkilileriyle bir araya geldi. Genel Sekreter Burak Deste, Başkan Danışmanları Hale Kuzucu ve Ferhat Fırat, BESOT A.Ş Genel Müdürü Gökhan Demir ve Yapı Kredi Bankası Kuzey Ege Bölge Müdürü Burak Bıçaklar protokol töreninde yer aldı.


Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü çalışanlarına yönelik banka promosyon ihalesinin sonuna gelindiğini belirten Başkan Ferdi Zeyrek, “Özellikle personelimiz açısından çok önemli bir anlaşmaydı. Çünkü biz belediye olarak çok büyük bir aileyiz. Ailemin her ferdinin belediyemizde çalışırken mutluluk içerisinde, hak ettiği ücreti alabilme hakkına kavuşmasını gerçekten çok önemli buluyorum. Promosyon ihalesini tüm şeffaflığı ve açıklığıyla yaptık. İhalemizi bütün bankaları davet ederek kapalı zarf ve açık ihale arttırma şeklinde gerçekleştirdik. 6 bankanın katıldığı ihaleyi Yapı Kredi Bankası kazandı. Tüm çalışma arkadaşlarıma ve anlaşma yaptığımız bankaya teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“21 Ocak Salı günü banka hesaplarına yatırılacak”


2021-2024 yılları arasında belediye çalışanlarının 4 bin 400 lira promosyon aldığını söyleyen Başkan Zeyrek, “Şu anda 4 yıllık anlaşmanın sonucunda 51 bin liralık promosyon alma hakkına kavuştular. Çalışanlarımızın çok mutlu olmasını istiyorum. Onların ekonomisine bir katkı sağlayacak olan bu promosyon bedelinin kendilerine ve ailelerine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yapı Kredi Bankası’na da bu şekilde özverili davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Manisa Büyükşehir Belediyesindeki tüm arkadaşlarımız da buradan alacakları promosyonla ailelerine katkı sağlayacaktır. İyi günlerde kullanmalarını diliyorum” ifadelerini kullandı.


Başkan Ferdi Zeyrek, 51 bin liralık banka promosyonunun 21 Ocak Salı günü banka hesaplarına yatırılacağını belirtti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van Gölü’nde inci kefali göçü başladı: Ekipler sağanak yağış altında nöbette Dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan inci kefalinin üreme dönemi nedeniyle tatlı sulara başlattığı göç yolculuğu bu yıl rekor bir yoğunlukla başladı. Van Gölü’nün endemik türü olan inci kefalinin, üreme amacıyla suyun tersine yüzerek başlattığı zorlu yolculuk gerçekleşti. Yaklaşık 20 bin kişinin geçim kaynağı olan balıkların korunması için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, jandarma, emniyet, sahil güvenlik ve zabıta ekipleri akarsu mansap bölgelerinde teyakkuza geçti. Van İl Tarım ve Orman Müdürü Turgay Şişman’ın da katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde, ekipler yoğun sağanak yağış ve zorlu arazi şartlarına rağmen gece gündüz nöbet tutuyor. Bu yılki göçün geçmiş yıllara oranla çok daha yoğun gerçekleşmesi dikkat çekerken, suyun debisiyle birleşen balık sürülerinin oluşturduğu yoğunluk sahada görev yapan ekipleri de şaşırttı. Kaçak avcılığın önlenmesi adına denetimlerini sıkılaştıran ekipler, inci kefalinin zarar görmeden üreme alanlarına ulaşması için bölgeyi abluka altına aldı. "İnanılmaz bir balık popülasyonu var" Akarsu mansap bölgelerinde incelemelerde bulunan Van İl Tarım ve Orman Müdürü Turgay Şişman, bu yılki göçün geçmiş yıllara oranla çok daha verimli geçtiğini belirtti. İl Müdürü Şişman, "15 Nisan ile 15 Temmuz tarihleri arasında İnci Kefali av yasağı başladı ve şu an devam ediyor. Ekiplerimizle birlikte, balıkların özellikle yumurta bırakmak için sahaya çıktığı bölgeleri kontrol ettik. inanılmaz bir balık popülasyonu var; bu durumdan çok memnunuz. Geçen sene bu kadar değildi, bu sene çok yoğun bir katılım söz konusu. Akarsularımız ve tatlı sularımızdaki sıcaklık 13 dereceye ulaştığında, hayvanların yumurtlamak için gerçekleştirdiği göç hareketi başlıyor. Bu süreçte hem görsel bir şölen oluşuyor hem de balıklar yumurtalarını bırakıyor" dedi. "Balık boylarında da bir artış söz konusu" Bu yılki göçte balıkların fiziksel gelişiminin de sevindirici düzeyde olduğunu dile getiren Şişman, "Tatlı sularda beraberce yaptığımız incelemelerde durumun çok verimli olduğunu gördük. Bu sene inşallah balık boylarında da bir artış söz konusu; bizzat kontrol ettim, oldukça büyük gözüküyorlar. Balık boyundaki bu ilerleme ile birlikte bence çok güzel bir sezon geçecek. Balık açısından her şey olumlu gidiyor" diye konuştu. Kaçak avcılıkla mücadelenin tavizsiz sürdüğünü hatırlatan Şişman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradan yasağın devam ettiğini tekrar hatırlatmak isterim. 15 Nisan - 15 Temmuz tarihleri arasında inci kefali avcılığı yasaktır. Kaçak avcılık tespitimiz halinde idari para cezaları uygulanmakta ve av malzemelerine el konularak mülkiyetin kamuya geçirilmesi kararı verilmektedir. Bunu tüm halkımıza duyurmayı bir görev kabul ediyoruz."
Isparta Tipi vurdu heyelan yolu kapattı, 2 çoban ve yaklaşık 650 küçükbaş hayvan yaylada mahsur kaldı Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Yarıkkaya köyünde, yaklaşık 650 küçükbaş hayvanı ile yaylaya çıkan 2 çoban yoğun kar ve tipi ile birlikte meydana gelen toprak kayması nedeniyle geri dönemedi. Bulundukları yerde mahsur kalan çobanların sağlık durumlarının iyi olduğu, ekipler tarafından gerekli yaşam şartlarının sağlandığı ve sürüyü yalnız bırakmamak için yol yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından sürüleriyle birlikte bölgeden ayrılacakları bildirildi. Olay, sabah saatlerinde Yarıkkaya köyü sınırlarında bulunan Sultan Dağları yaylasında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sürülerini otlatmak için yaylaya çıkan çobanlar Bilal Akpınar ve Ömer Şahin, yaklaşık 650 küçükbaş hayvanla birlikte yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bulundukları yerde mahsur kaldı. Isparta Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş’ın ihbarı üzerine bölgeye AFAD ve İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemelerde, çobanların ve koyunların geçtiği güzergâhta zemin yapısının zayıfladığı, yağışların da etkisiyle yaklaşık 300 metrelik alanda meydana gelen toprak kayması sonucu yolun çöktüğü ve bu nedenle yaylaya ulaşımın sağlanamadığı ve bu yüzden geri dönemedikleri belirlendi. Bunun üzerine Yarıkkaya köyünden 3 traktörle yola çıkan 15 kişilik köy halkı ve bölgede bulunan ekipler, zorlu arazi şartlarına rağmen mahsur kalan çobanlara ve hayvanlara ulaşarak saman ve yiyecek ulaştırdı. Ancak yolun kapalı olması nedeniyle küçükbaş hayvanların yayladan indirilemediği öğrenildi. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen çobanların, yol yapılana kadar sürülerini bırakmamak için bölgede kalmaya devam ettiği bildirildi. "İnşallah çoban arkadaşlarımıza bir şey olmaz" Çobanlara yardım için bölgeye giden ve ilk ulaşan vatandaşlardan Mikail Şahin, "Orada sürümüz vardı ve bu olay nedeniyle 8-9 hayvanımız telef oldu. Sabah saat 06.30’dan itibaren onları kurtarmak için mücadele ettik, akşam saat 19.30 civarında çalışmaları sonlandırmak zorunda kaldık. Koyunlarımızı ve çoban arkadaşlarımızı gerekli imkanlar sağlanarak bulundukları yerde bıraktık. İnşallah çoban arkadaşlarımıza bir şey olmaz. Biz haberi alır almaz bölgeye gittik ve tehlikeli yollardan geçerek çoban arkadaşlarımıza ulaştık. Allah’a şükür, sağlık durumları iyi. Yanımızda saman ve bazı malzemeler götürdük. Olay yerine vardığımızda sürüde kayıplar olduğunu gördük. Koyunları ve çoban arkadaşlarımızı geri getirmek istedik ancak önümüzde bir akarsu vardı ve yol olmadan bunu aşmamız mümkün değildi. Yoğun tipi vardı ve kar kalınlığı yaklaşık 50 santimetreye ulaşıyordu. Traktörlerimiz bile ilerlemekte zorlandı. Yolu açmak için çok çaba sarf ettik ancak başarılı olamadık. Herkese geçmiş olsun diliyorum" dedi. Yol yapım çalışmalarının sabah saatlerinde devam edeceği bildirildi.