ASAYİŞ - 22 Haziran 2024 Cumartesi 13:57

Manisa Salihli’deki orman yangını kontrol altına alındı

A
A
A
Manisa Salihli’deki orman yangını kontrol altına alındı

Manisa’nın Salihli ilçesinde dün başlayan orman yangını, Orman İşletme Müdürlüğü ile Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle 2 mahalle boşaltılarak, vatandaşlar misafirhanelere yerleştirildi.


Yangın, dün saat 11.50 sıralarında Salihli ilçesi Dibek Dağı mevkiindeki ormanlık alanda meydana geldi. Ormanlık alandan dumanların yükselmesi üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Büyüyen yangına 51 söndürme ekibi, 9 hava aracı, 9 iş makinası ve 337 personel ile müdahale başlatıldı. Uzun süren çalışmalar sonucu yangın bu sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangının 2 mahalleyi tehdit etmesi nedeniyle mahalleler tahliye edildi.


Manisa Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “İlimiz Salihli ilçesi Yağbasan Mahallesi ve Karasavcı Mahallesi’nde makilik alanda çıkan yangına 51 söndürme ekibi, 9 hava aracı, 9 iş makinası ve 337 personel ile müdahale devam etmektedir. 2 mahallemiz tedbir amaçlı boşaltılmış olup, vatandaşlarımız misafirhanelere ve yakınlarının yanına yerleştirilmiştir. Yangına müdahale sırasında yaralanan 3 personelimizin tedavileri yapılarak taburcu edilmişlerdir. 3 personelimiz haricinde yangın sebebiyle yaralanan ve hayatını kaybeden vatandaşımız bulunmamaktadır. An itibariyle yangın sebebiyle yerleşim yerlerinde herhangi bir tehlike söz konusu değildir. Bugün ilimiz Akhisar ilçesi Kapaklı Mahallesi, Saruhanlı ilçesi Apak ve Yılmaz mahalleleri, Kula ilçesi Güvercinlik Mahallesi’nde meydana gelen yangınlar ise kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları yürütülmektedir” denildi.


Öte yandan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in yangın bölgesine giderek incelemelerde bulunacağı öğrenildi. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.



Manisa Salihli’deki orman yangını kontrol altına alındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Muhtarın zor anları: "Benim hiçbir şeyden haberim yok" Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Avdullar Köyü Muhtarı Ahmet Temel, köyündeki su kaynaklarının ihaleye çıkarılmasını basından öğrendiğini belirterek duruma tepki gösterdi. Köylünün kendisine "Sattığın suları git durdur" diyerek tepki gösterdiğini söyleyen muhtar, "Benim hiçbir şeyden haberim yok. Ben bu konuyu dün medyadan öğrendim. Köylüm bana ’Köyümüzün sularını sattın’ diyor" ifadelerini kullandı. Mudurnu Belediyesi Düğün Salonu’nda, Mudurnu Muhtarlar Derneği Başkanlığı Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Birol Taşkın güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Toplantı sırasında eline mikrofonu alan Avdullar Köyü Muhtarı Ahmet Temel, köyündeki doğal mineralli ve jeotermal su kaynaklarının ihaleye çıkarılması sürecini değerlendirdi. İhaleye ilişkin kararı yerel medyadan öğrendiğini dile getiren Temel, bu durumun köy halkı arasında huzursuzluğa neden olduğunu ifade etti. "Böyle mi muhtarlık yapacağız?" Vatandaşların kendisini sorumlu tuttuğunu belirten Temel, kendisine söylenen ’Sattığın suları git durdur’ sözüne tepki göstererek, "Biz muhtarlar olarak neden her şeyden sorumluyuz? Maden ocağı konusunda mücadele verdik, 1,5 yıldır. Onun için Allah’a şükür bir şeyler yaptık ama şimdi de su olayı çıktı başımıza. Bunun için köylüyle akşam toplandık, karar aldık. Kararımızda itirazımızı beyan ettik. Biz sesimizi kime duyuracağız? Benim hiçbir şeyden haberim yok. Biz muhtarlar masada alınan kararları neden medyadan öğreniyoruz? Ben bu konuyu dün medyadan öğrendim. Köylüm bana ’Köyümüzün sularını sattın’ diyor. Böyle mi öğreneceğiz, böyle mi muhtarlık yapacağız?" dedi. Öte yandan, Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, İl Encümeninin Mudurnu ve Mengen ilçelerindeki 4 farklı noktada jeotermal ve doğal mineralli su arama ruhsatı için ihaleye çıkacağı öğrenildi.