Manisa genelinde 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı’nın birinci dönemi okullarda düzenlenen karne törenleriyle sona erdi. İlk dönemin sona ermesiyle Manisa il genelinde 266 bin 588 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline başladı.
Manisa il genelinde 20 bin 415 öğretmenin görev yaptığı 1174 okul ve eğitim kurumunda eğitim gören 266 bin 588 öğrenci, birinci dönem karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.
Merkezdeki resmi tören Hasan Türek Anadolu Lisesinde yapıldı
Manisa’daki resmi karne töreni Yunusemre ilçesinde bulunan Hasan Türek Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.
2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci dönemi 2 Şubat Pazartesi günü başlayacak.
Kulalı öğrencilerin karne sevinci
Kula ilçesinde, okullarına giderek karnelerini almak için bekleyen öğrenciler, düzenlenen törenlerin ardından öğretmenlerinin ellerinden karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı. İlçede toplamda ise, 5 bin 681 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi. Vali Muzaffer Ecemiş Okulu’nda düzenlenen karne dağıtım programında konuşan Kula Kaymakamı Talha Altuntaş, yarıyıl tatiline giren tüm öğrencilere iyi tatiller dileyen Kula Kaymakamı Talha Altuntaş, öğrencilerin dinlenirken aynı zamanda kendilerini geliştirecek etkinliklere katılmalarını, bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.
Düzenlenen programa; Kula Kaymakamı Talha Altuntaş, Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Secaattin Aktay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Taşçı, siyasi parti temsilcileri, ilçe protokolü ve öğrenci velileri katıldı.
Sarıgöl’de 5 bin 272 öğrenci karne aldı
Birinci dönem karne dağıtım töreni, Sarıgöl Bahadırlar Hüseyin Keşkekoğlu İlkokulu’nda düzenlendi. Kaymakam Dalak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırak, sınıfları dolaşarak öğrencilere karnelerini dağıttı ve karne heyecanına ortak oldu.
Törende konuşan Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak, karnenin öğrenciler için önemli bir belge olduğunu belirterek, "Karne, öğrencilerimiz için önemli bir belgedir. İnanıyorum ki karnesinde zayıf notu olan öğrencilerimiz daha çok çalışarak bunları düzelteceklerdir. Bizler de öğrenciyken aynı heyecanı yaşadık. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak ise bir dönemin daha emek ve özveriyle tamamlandığını ifade ederek, "İlçemizde 5 bin 272 öğrencimiz bu emeğin bir göstergesi olarak karnelerini aldı. Öğrencilerimizi gayretlerinden dolayı kutluyor, her zaman destek olan velilerimize ve büyük bir fedakarlıkla görev yapan öğretmenlerimize gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yıldırak sözlerini şöyle sürdürdü: "Karne, sadece bir sonuç değil; öğrenme yolculuğunda atılan önemli bir adımdır. Bu yarıyıl tatilinin, güzel ilçemiz Sarıgöl’ün huzurlu ortamında dinlenmeye, yenilenmeye ve ailelerle kaliteli zaman geçirmeye vesile olmasını diliyorum. Tüm öğrencilerimize sağlıklı, mutlu ve verimli bir tatil temenni ediyorum."
Törene Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.









