EĞİTİM - 15 Mayıs 2025 Perşembe 11:57

Manisa’da ’Bir bilenle bilge nesil’ projesinin ödül töreni yapıldı

A
A
A
Manisa’da ’Bir bilenle bilge nesil’ projesinin ödül töreni yapıldı

Eğitim-Bir-Sen ve Genç Memur-Sen’in iş birliğiyle öğrencilerin kitap okuma ve kompozisyon becerilerini geliştirmek ve kültür-edebiyat alanında bilge nesiller yetiştirmek amacıyla düzenlenen ’Bir bilenle bilge nesil’ projesi ödül töreni gerçekleştirildi. Manisa genelinde bu yıl 2 bin öğrencinin 4 bin kitapla buluştuğu projede dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.


Bir Bilenle bilge nesil projesinin Manisa ödül töreni geniş bir katılımla gerçekleştirildi.


Törene ünlü şair Prof. Dr. Nurullah Genç, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Yasav, Eğitim Bir Sen Manisa 2 Nolu Şube Başkanı Bilal Elbir, Genç Memur Sen Manisa İl Başkanı Abdullah Said Güneş, sendika başkanları, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu program Yunusemre Millet Çarşısı Konferans Salonunda gerçekleştirildi.


İstiklal Marşının okunmasının ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Sait Kandemir’in Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Genç Memur Sen Manisa İl Başkanı Abdullah Said Güneş, "Bugün burada, kökleri geleneğimizde, meyveleri istikbalimizde olan çok özel bir projenin, ’Bir Bilenle Bilge Nesil’in heyecanını paylaşmak üzere bir aradayız. Bu anlamlı buluşma, sadece bir etkinlik değil; aynı zamanda medeniyet değerlerimizle yoğrulmuş bir neslin inşası adına atılmış güçlü bir adımdır. Peygamberimizin ’İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ hadisi şerifi düsturunu benimseyerek bu projede bir araya gelen her genç, yalnızca bir kitabı okumakla kalmamış, aynı zamanda bir bilgeyle buluşarak düşünmüş, anlamış ve kendi hakikat yolculuğuna çıkmıştır. Zira biz inanıyoruz ki: ’Bir bilen, bir nesli değiştirir.’ Unutmayalım ki bizler, sadece okuyan değil; okuduklarını yorumlayan, sorgulayan, değerleriyle düşünen ve harekete geçen bir gençlik hayal ediyoruz. Bu kıymetli sürecin yürütülmesine katkı sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Başta, Memur-Sen Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın’a Genç Memur-Sen Genel Başkanımız Mesut Emre Balcı’ya gençliğe olan güveni ve vizyoner liderliği için şükranlarımı sunuyorum. Manisa Memur-Sen İl Temsilcimiz Sayın Ahmet Yasav’a, bu kutlu yürüyüşe Manisa’dan güçlü bir destek verdiği için teşekkür ediyorum. Yine Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde faaliyetlerini özveriyle sürdüren ADEM Topluluğu’na katkıları için gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca Genç Memur Sen ekibimize yol arkadaşlarıma da bu programda verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki bizler, sadece okuyan değil; okuduklarını yorumlayan, sorgulayan, değerleriyle düşünen ve harekete geçen bir gençlik hayal ediyoruz. Bugün burada salonda bulunan yine Genç Memur-Sen’imizin vizyonun bir parçası olan Genç Memur-Sen Arama Kurtarma Ekibimizin sahada gösterdiği örnek fedakarlık, gençliğimizin taşıdığı sorumluluk bilinci için teşekkür ediyorum. Genç kardeşlerim, Unutmayın ki bilgelik; sadece bilgiye değil, aynı zamanda irfana da talip olmaktır. Sizler, bu toprakların umudu, bu milletin yarınısınız. Kalbinizde iman, zihninizde hikmet, elinizde emek oldukça yarınlarımız aydınlık olacaktır. Konuşmamın sonunda önce kendi topraklarında zulme ve soykırıma uğrayan Filistinli kardeşlerimize Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize zulümden kurtulmalarını Rabbim den niyaz ediyorum." dedi.



"Milletimizin değerleriyle barışık bir gençlik istiyoruz"


Memur Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Yasav, "Ülkemizde eğitim gören öğrencilerin kitap okuma, kompozisyon becerilerini geliştirme ve kültür-edebiyat alanında bilge nesiller yetiştirmek amacıyla düzenlenen ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi Manisa genelinde bu yıl 2 bin öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. 8 yıldır devam eden Bir Bilenle Bilge Nesil projesiyle ülke genelinde öğrenci sayısı yarım milyonu, kitap sayısı bir buçuk milyonu aşmış ve 50 bin adanmış öğretmen gençlere danışmanlık yapmıştır. Manisa özelinde ise yaklaşık 10 bin öğrenciyi, 20 bin kitapla buluşturduk. Bu çalışmamızda bizlere destek olup, gönül veren 400 öğretmen arkadaşımıza da teşekkür ederiz. Bugün burada, bu muazzam tabloda yarının akademik birikimini, Türkiye’nin entelektüel geleceğini, heybetini inancından, gücünü medeniyet birikiminden alan bilge bir nesil görüyoruz. Kurucu Genel Başkanımız şair, yazar, mütefekkir Merhum Mehmet Akif İnan, Eğitim-Bir-Sen’i, Memur-Sen’i kurmakla yetinmedi, bizlere sadece eserler bırakmadı, bizleri emanetler zincirinin de sahibi kıldı. Bu zincirin en önemli emaneti hiç şüphesiz genç neslimizdir. Gençlik, onun hayatında yaşayıp geçen bir dönem olarak değil, kutlu mesajları aktarmakla sorumlu olduğumuz insani bir sorumluluk alanı olarak karşımıza çıkıyor. Bunun bilinciyle, genç nesli idrak sahibi kılmanın, infak öznesi yapmanın da gayreti içerisindeyiz. Bu büyük ailenin, gençlere seslenen, gençler tarafından seslendirilen kapısı Genç-Memur-Sen’dir. Genç Akif’lerin geç kalmadan, geç olmadan medeniyetimizin müntesibi ve medeniyet değerlerimizin müttefiki olması için Akif İnan’dan aldığımız meşaleyle genç dimağların zihinlerinde yeni ufuklar, yeni heyecanlar, yeni hedefler oluşturmanın gayretindeyiz. Milletimizin değerleriyle barışık, kültür ve medeniyetimizin inşa ve ihyacısı bir gençlik istiyoruz. Tehdit eden değil, hayrı, güzeli, doğruyu teklif eden; dünü anlayan, bugünün hakkını veren, geleceğe dair strateji geliştirebilen; zamanın ritmini belirleyen, ruhuna yön veren ve zamanı yöneten, asrın idrakiyle donanmış; bencil ve tüketen değil, paylaşan ve üreten; yakıp yıkan, duran değil, durduğu yeri bilen, bir günü diğerine eşit olmayan; sorunlara meydan okuyan, mekânı kuşatan, insana dokunan; süründürücü satıhçılığı, çürütücü taklitçiliği ve öldürücü küffarı yok edecek, aydınlığı getirecek; dininin, dilinin, beyninin, ilminin, kalbinin davacısı; kökü ezelde ve dalı ebette bir sistemin aşkına, vecdine, diyalektiğine, estetiğine, irfanına sahip bir gençlik istiyoruz. Projemize katılım sağlayan gençlerimize teşekkür ediyor. Dereceye girerek ödül alanları tebrik ediyoruz. Bu süreçte, paydaşımız olan, projenin uygulama safhasında desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Uğurelli ve ilimizin kıymetli eğitim yöneticilerine de ayrıca teşekkür ediyoruz."



"Başarı bedel ister"


Programın son kısmında ise Şair Prof. Dr. Nurullah Genç gençlerle unutulmaz bir söyleşiye imza atarken okuduğu şiirleriyle de salonu dolduran yüzlerce vatandaşa unutamayacakları bir akşam yaşattı. "Hayalleri olmayanın geleceği olmaz." diyen Genç, her başarının bir bedeli olduğunun altını çizerek tüm gençleri hayallerinin peşinde koşmaya davet etti.


Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli ve Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Ahmet Yasav günün anısına Nurullah Genç’e hediye takdim etti.


Hediye takdiminin ardından ise iki ayrı kitap üzerinden 4 farklı kategoride ödül alan öğrenciler rehber öğretmenleri eşliğinde sahneye takdim edilerek hediyeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.



Dereceye giren öğrenciler


İsmet Özel’in ’Waldo Sen Neden Burada Değilsin’ adlı kitabı üzerine yazılan kompozisyonlarda üçüncülük ödülü Salihli Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesinden Meryem Dalmaz’a, İkincilik ödülü Hilaliye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Zeynep Beyda Taşçı’ya, Mehmet Akif İnan Özel Ödülü Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesinden İsmet Deniz Özmemiş’e, Birincilik ödülü ise Manisa Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Gülsenur Timur’a takdim edildi.


Nurullah Genç’in "Başarı Bedel İster" adlı kitabı üzerine yazılan kompozisyonlar ile dereceye giren öğrenciler ise şu şekilde sıralandı: Üçüncülük ödülü Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi’nden Yusuf Arda Akyüz, İkincilik ödülü Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi’nden Elanur Oruç, Mehmet Akif İnan Özel Ödülü Sekine Evren Anadolu Lisesi’nden İklil Hüma Azak, Birincilik ödülü ise Hilaliye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ayşe Ekinci."



Manisa’da ’Bir bilenle bilge nesil’ projesinin ödül töreni yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Polisle 3 sokak boyunca çatıştı, okul önünde vurularak etkisiz hale getirildi... Korku dolu anlar kamerada Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde 3 sokak boyunca polisle çatışan şahıs, okul önünde vurularak etkisiz hale getirildi. Aksiyon filmlerini aratmayan çatışma anı ve şahsın etkisiz hale getirilmesi saniye saniye cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Hızırtepe Mahallesi’nde meydana gelen olayda, henüz belirlenemeyen sebepten dolayı polisle 3 sokak boyunca çatışan şahıs, okul önünde vurularak etkisiz hale getirildi. Çatışmanın yaşandığı sokaklarda Polis Özel Harekat ekiplerince yoğun güvenlik önlemleri alındı. Etkisiz hale getirilen şahıs ambulans ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Meydana gelen çatışmada, bölgede bulunan bazı araç ve evlere kurşun isabet etti. Aksiyon filmlerini aratmayan çatışma anı ve şahsın etkisiz hale getirilmesi saniye saniye cep telefonuna kaydedildi. Film gibi çatışma anlarını saniye saniye kaydetti Çatışma anını evinin balkonundan cep telefonundan kayıt altına alan Melih Mısır, "Biz evimizdeydik, polisler mahalleyi çevreledi ve biz ne olduğunu anlamadık. Sonrasında balkondayken içeri girmemizi söylediler ardından da silah seslerini duyduk. Biri vuruldu ve şu anda da olay yeri ekipleri bölgeyi inceliyor. Benim evimin balkonuna yüksek ihtimalle mermi geldi sebebi ise balkonumda zedelenme var. Çatışma, yukarıda bulunan sokakta başladı ve ilerleyerek devam ettikten sonra bitti. Tek kişiydi, nereye ateş ettiğini görmedim ama rastgele ateş ediyordu bunun sebebi ise kurşunlar arabalara ve evlere gelmiş" dedi.
İstanbul Kamuoyunda korku ve paniğe yönelik paylaşılan içeriklere resen soruşturma başlatıldı Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da meydana gelen olaylara ilişkin, kamuoyunda endişe, korku ve panik oluşturmaya yönelik paylaşılan içerikler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, "Bazı basın-yayın organları ile sosyal medya ve dijital platformlar üzerinden yayımlanan haber ve paylaşımlarda; Kahramanmaraş ve Şanlıurfa illerinde meydana gelen elim hadiselere ilişkin olarak, kamuoyunda endişe, korku ve paniğe sebep olacak içerikler Cumhuriyet Başsavcılığımızca yakından takip edilmektedir. Söz konusu içerik ve paylaşımlarda; elim hadiselerin faillerini övücü ifadeler kullanıldığı, farklı eğitim kurumlarında suç işlemeye tahrik edici yönlendirmelerde bulunulduğu ve kamu düzenini açık ve yakın şekilde tehlikeye düşürebilecek mahiyette paylaşımlar yapıldığı ayrıca yetkili kurum ve kuruluşlarca yapılan resmi açıklamalar dışında, halk arasında korku ve paniğe sebep olacak içerikler gerçeğe aykırı ve dezenformasyon içerikli bilgilerin bilinçli şekilde dolaşıma sokulduğu belirlenmiştir. Bu kapsamda; söz konusu içerikleri oluşturan, yayan veya aracılık eden kişi ve hesapların tespiti amacıyla ilgili kolluk birimleriyle koordinasyon içerisinde yürütülen inceleme ve ’sanal devriye’ faaliyetleri aralıksız devam etmekte olup, suç teşkil eden paylaşımlar hakkında gözaltı ve arama işlemleri dahil gerekli tüm adli işlemler derhal ve kararlılıkla uygulanacaktır. Belirtilen eylemler bakımından Türk Ceza Kanunu’nun 213, 214, 215 ve 217/A maddeleri kapsamında ve Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmış olup, soruşturma işlemleri titizlikle ve çok yönlü şekilde sürdürülmektedir" ifadeleri yer aldı.
Zonguldak Kan donduran ’okul saldırısı’ şakasını polis affetmedi: 17 yaşındaki lise öğrencisi gözaltına alındı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen okul saldırılarının ardından Zonguldak’ta da WhatsApp grubuna tehdit içerikli fotoğraf paylaşan 17 yaşındaki lise öğrencisi, polis ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelinin evinde yapılan aramada kuru sıkı tabanca mermileri ele geçirildi. Okul saldırılarının ardından tüm Türkiye’de okullardaki güvenlik hassasiyeti artarken, Zonguldak’ta emniyeti alarma geçiren bir olay yaşandı. Lise öğrencisi 17 yaşındaki B.T.A., WhatsApp grubunda diğer illerdeki saldırıları kastederek fotoğraf paylaştı. Evinden 6 adet mermi çıktı İhbar ve paylaşımların ardından Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, B.T.A.’yı gözaltına aldı. Şüphelinin evinde yapılan aramada, odasındaki dolabın içerisinde 6 adet kuru sıkı tabanca mermisi bulundu. B.T.A.’nın olayda kullandığı değerlendirilen cep telefonuna da adli bilişim incelemesi yapılmak üzere el konuldu. "Şaka yapmak istedim, mermiler hatıra" savunması yaptı Gözaltına alınan B.T.A.’nın emniyetteki ön görüşmesinde kendini "şaka yaptım" diyerek savunduğu öğrenildi. WhatsApp grubundaki paylaşımı arkadaşlarına şaka yapmak amacıyla attığını iddia eden B.T.A., odasında bulunan mermileri ise köyünden ’hatıra’ maksadıyla getirdiğini öne sürdü. Sınıfta torpil patlatınca disipline sevk edilmiş Öte yandan, şüphelinin vukuatlı disiplin geçmişi de dikkat çekti. B.T.A.’nın daha önce başka lisede eğitim gördüğü, ancak sınıf içerisinde torpil patlatması nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilerek şu an eğitim gördüğü liseye gönderildiği ortaya çıktı. Çocuk Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri devam eden şüpheli B.T.A.’nın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.