ASAYİŞ - 16 Haziran 2025 Pazartesi 11:05

Manisa’da traktör kazaları alarm veriyor: 5 ayda 16 ölü, 59 yaralı

A
A
A
Manisa’da traktör kazaları alarm veriyor: 5 ayda 16 ölü, 59 yaralı

Türkiye’nin en fazla traktöre sahip şehri olan Manisa’da, 2025 yılının ilk 5 ayında meydana gelen traktör kazalarında 16 kişi hayatını kaybederken, 59 kişi yaralandı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan incelemeler, kazaların büyük oranda ihmallerden ve eksik güvenlik tedbirlerinden kaynaklandığını ortaya koydu.


Manisa İl Jandarma Komutanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, tarım sezonunun başlaması ile birlikte 2025 yılı içerisinde il genelinde meydana gelen traktör kazalarında 16 kişinin hayatını kaybettiği, 59 kişinin yaralandığı öğrenildi.


Meydana gelen traktör kazalarının ortak sebepleri arasında ise sürücülerin tecrübesizliği ve dikkatsizliği, traktörün otomobil gibi kullanılıyor olması, yolcu taşıma kurallarına uyulmaması ve reflektör gibi uyarıcı görünür ekipman kullanmamaları ile ışık donanımlarının eksikliği dikkatleri çekiyor. Yani alınabilecek küçük önlemlerin hem kazaların oluşunu önleyeceği, hem de hayatları kurtaracağı görünüyor.



Traktör kazalarının sebepleri


Manisa’da meydana gelen traktör kazalarının nedenleri arasında devrilmeye karşı koruma kabini (ROPS demiri) eksikliği, sürücülerin tecrübesizliği ve dikkatsizliği, traktörlerin teknik özelliklerine dair bilgi eksikliği, traktörle yolcu taşınması, ışık donanım eksiklikleri ve uyarıcı ekipman kullanılmaması olarak sıralandı.



Küçük tedbirler hayat kurtarır


Traktör kazalarının önlenmesi için alınması gereken tedbirler ise şöyle sıralandı: "Traktörlerde devrilmeye karşı koruyucu kabin ve ROPS demiri kullanılmalı, fenni muayeneler düzenli yaptırılmalı, ışık donanımları eksiksiz olmalı, tarım aletleri traktör ışıklarını kapatmayacak şekilde takılmalı, römorklarda üçgen reflektörler bulundurulmalı, traktör üzerinde yolcu taşınmamalı, tecrübesiz ve belgesiz kişilere traktör kullandırılmamalıdır."



Manisa’da traktör kazaları alarm veriyor: 5 ayda 16 ölü, 59 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da aracında ölü bulunan kayıp şahsın son görüntüleri ortaya çıktı Bağcılar’da 3 gündür polis ekiplerince kayıp olarak aranan şahıs, Şişli’de aracının içinde ölü bulundu. Polis ekipleri yaptığı ilk incelemede cinayet veya intihar bulgusuna rastlamazken, şahsın aracıyla seyir halindeki son görüntüleri ortaya çıktı. Geçtiğimiz cumartesi günü O.S.Ç. (27), Bağcılar Şehit Cemal Şenel Polis Merkezi Amirliği’ne babası Mehmet Çiftlikci (53) için kayıp başvurusunda bulundu. Babasıyla en son 3 Nisan’da saat 22.00 sıralarında telefonla görüştüğünü belirten genç, babasının kullandığı araçla sabah eve geleceğini söylediğini ancak kendisine bir daha ulaşamadıklarını bildirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucunda, Çiftlikci’nin kullandığı aracın 4 Nisan’da Galata Köprüsü’nden geçtiği tespit edildi. Son görüntüleri ortaya çıktı Çalışmalarını derinleştiren ekipler, çevredeki kameraları tek tek inceledi. İncelemelerin ardından ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde Çiftlikci’nin 4 Nisan’da gece saatlerinde aracını Şişli Yedikuyular Caddesi’nde park ettiği belirlendi. Görüntülerde Çiftlikci’nin aracından inmediği görüldü. Olay yerine giden ekipler, sürücü koltuğunda hareketsiz şekilde bulunan şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. İlk incelemelere göre vücudunda herhangi bir kesici, delici ya da ateşli silah yarası bulunmayan Çiftlikçi’nin kalp rahatsızlığı sebebiyle ölmüş olabileceği değerlendirilirken, kesin ölüm sebebi otopsinin ardından belli olacak. Öte yandan, Çiftlikci’nin aracıyla gittiği son görüntüleri ortaya çıktı. Olayla ilgili çalışmalar sürüyor.