ASAYİŞ - 04 Şubat 2025 Salı 10:36

Manisa’da yangın güvenliği için denetimler devam ediyor

A
A
A
Manisa’da yangın güvenliği için denetimler devam ediyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, yangın güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Oteller, kamu kurumları, işletmeler ve yoğun insan trafiğinin bulunduğu alanlarda yangın güvenliği denetimleri gerçekleştiren ekipler, eksiklikleri tespit ederek rapor oluşturuyor.


Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği kapsamındaki kriterler çerçevesinde incelemelerini yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 2024 yılında bin 768 noktada denetim gerçekleştirirken 2025 yılında da denetimlerini aralıksız sürdürüyor.


Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, il genelinde denetimlerine devam ediyor. Bu doğrultuda insan yoğunluğunun yaşandığı başta oteller olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile özel, tüzel kişilere ait her türlü yapı, bina, işyeri, işletme ve tesiste yangın güvenlik denetimleri gerçekleştiriliyor. Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği kapsamındaki kriterler çerçevesinde denetimlerini yapan ekipler, eksikliklere dair rapor oluşturuyor.



"Ekiplerimiz sürekli sahada denetimler gerçekleştiriyor"


Yangın Önlem ve Eğitim Şube Müdürlüğü ekiplerinin sürekli olarak sahada denetimler gerçekleştirdiğini belirten İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, "Özellikle yangın çıkışları, acil çıkışlar, yangın algılama sistemleri, davlumbazlara bakılmakta. Buna göre uygunluk ve denetim yazıları verilmekte. Bu denetimlerde vatandaşlarımızın Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine güvenmesini söylüyoruz. Her bir ayrıntıyı detaylı olarak inceleyerek denetim raporlarını uygun işletmelere vermekteyiz. Bazı otellerimiz, yurtlarımız, pansiyonlarımız da denetim için çağırıp yangın güvenliğinden emin olmak istiyor" dedi.



"2024’te bin 768 noktada denetim yapıldı"


Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın 2024 yılında bin 768 noktada denetim yapıldığını kaydeden Daire Başkanı Gürhan İnal, "2025 yılında da denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Son bir haftada 14 adet itfaiye uygunluk raporu düzenlendi. Küçük eksiklikler de olsa bunları firma yetkililerine söyleyerek tamamıyla düzenlenmesini sağladık. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak denetimlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımız her zaman bize güvensinler" ifadelerini kullandı.



"Bilinçlenmeyi sağlamak istiyoruz"


Denetimlerde; yağmurlama sistemi, duman algılama, yangın dolapları, paratoner, acil çıkış kapısı pozisyonlarının uygunluğu gibi hususların denetlendiğini dile getiren Yangın Önlem ve Eğitim Şube Müdürü Ercan Özçelik, "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak rutin denetimlerimizin yanı sıra denetleme taleplerine cevap vermeye devam ediyoruz. Oteller, yurtlar, hastane, dershane gibi insanların yoğun olarak bulunduğu yerleri denetlemeye geldiğimizde yangın sistemlerini kontrol ediyoruz. Yangınlar genellikle ilk çıkış esnasında söndürülebilirse söndürülür. Biz onun için şunu diyoruz; yangınlar ilk çıktığı anda söndürülebilmeli. Bu da bilinçle olabilecek bir şey. Bu bilinçlenmeyi sağlamak için çalışıyoruz. Denetlediğimiz yerlerde bu uyarılarımızı yapıyoruz. Bize herhangi bir yerden yangın eğitimi ile ilgili talep geldiğinde de eğitim birimimiz cevap veriyor" şeklinde konuştu.



Manisa’da yangın güvenliği için denetimler devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Akar’dan Başkan Dere’ye övgü dolu sözler Milletvekillerinden oluşan heyetle birlikte Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere’yi ziyaret eden AK Parti Kayseri MilletvekiliHulusiAkar, "Muhsin Dere’nin tecrübesi, çevresi, kişiliği Sungurlu’nun çağ atlamasına yetecek inşallah" dedi. TBMM Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Çorum’un Sungurlu ilçesini ziyaret etti. Heyet, Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere tarafından ilçe girişinde karşılanan Akar, Sungurlu Belediyesi sosyal tesislerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Buluşmaya, Sungurlu Kaymakamı Mutlu Köksal, MHP İlçe Başkanı Etem Alaf, AK Parti İlçe Başkanı Nuh Aluç, Ocak-Parti-KAÇEP teşkilatları, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri de katıldı. . Ziyarette konuşan Akar, Savunma Bakanlığı görevi süresince, bakan yardımcılığını yürüten Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere’yi ilçede yürüttüğü çalışmalar için tebrik ederek, "Muhsin Dere’nin tecrübesi, çevresi, kişiliği Sungurlu’nun çağ atlamasına yetecek inşallah. İlçede Cumhur İttifakı çerçevesinde yapılan çalışmaları da canı gönülden büyük bir gönülle izliyoruz, inşallah bunların devamını da bekliyoruz. Anadolu gerçekten her türlü övgüye, her türlü desteğe, her türlü konfora layık" dedi. Cumhur İttifakı olarak kararlılıkla çalışmaya devam etttiklerini vurgulayan Akar,"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nı tesis ettiler. Bu ittifak yerli ve mili. Bu ittifak azimle kararlılıkla mücadelesini sürdürüyor. Hepimizin birinci amacı terörsüz, büyük ve güçlü Türkiye. Bunun ihyası için çalışmalarımız başarılı bir şekilde sonuçlanacak ve önümüze emin olarak, güvenle, rahat bir şekilde bakmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Açılışın ardından ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Dere ise yaptığı açıklamada, "Bakanımız, Cumhurbaşkanımızın ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ortaya koymuş oldukları Cumhur İttifakı ruhunu, yerli ve milli duruşu, binlerce yıllık köklü tarihimize de atıfta bulunarak ilçe protokolümüze ve çok kıymetli hemşehrilerimize veciz bir hitapta bulundular. Başta şahsım olmak üzere bizler için yeri ve anlamı çok farklı olan Bakanımıza ve beraberinde Milletvekillerimizden oluşan değerli heyete nazik teşrifleri için şükranlarımı arz ediyorum" ifadelerine yer verdi.
İstanbul İstanbul Valiliği: İzinsiz gösteri ve yürüyüş yapan 575 kişi gözaltına alındı İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün Kadıköy Rıhtım Meydanı ve Kartal Meydanı’nda izinli mitinglerle kutlandığını duyurdu. Valilik, tedbir kararlarına uymayıp izinsiz gösteri yapan 575 kişinin gözaltına alındığını belirtti. İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlanmasına ilişkin açıklama yaptı. İzinli mitinglerin Kadıköy Rıhtım Meydanı ve Kartal Meydanı’nda coşkuyla kutlandığını belirten Valilik, açıklamada şu ifadelere yer verdi: "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Valiliğimizce verilen izinle Kadıköy Rıhtım Meydanı ve Kartal Meydanı’nda düzenlenen mitinglerde coşkuyla kutlandı. Alınan kararlara uyarak bu özel günü hakkıyla - coşkuyla kutlayan tüm sendika, STK ve emekçilere; bununla birlikte, şehrimizin güvenliği, vatandaşlarımızın huzur ve refahı için gece gündüz görev yapan polisimize teşekkür ediyoruz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün şehrimizde huzur içinde geçirilebilmesi için alınması gereken tedbirler de daha önce kamuoyuyla paylaşılmıştı. Bazı marjinal gruplar alınan tedbir kararlarını hiçe sayarak, her yıl olduğu gibi bu yılki 1 Mayıs’ta da, Emniyet birimlerimizle karşı karşıya gelmiştir. Bu gruplara İstanbul Emniyetimizin ilgili birimlerince gerekli müdahaleler yapılmıştır. Alınan tedbir kararlarına uymayan bu marjinal gruplara yapılan müdahalelerde saat 18.00 itibariyle 575 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların işlemleri, emniyet birimlerinde devam etmektedir."