ÇEVRE - 22 Ocak 2026 Perşembe 12:18

MASKİ’den sanayi esnafına kalıcı çözüm

A
A
A
MASKİ’den sanayi esnafına kalıcı çözüm

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’nin Akhisar Karaosmanoğlu Sanayi Sitesi’nde başlattığı kapsamlı altyapı çalışmalarıyla, yıllardır su baskınları ve fosseptik sorunlarıyla mücadele eden sanayi esnafı rahat bir nefes alıyor. İkinci etapta 6 kilometreyi bulan yeni hatlar döşenirken, bölge modern üstyapısıyla yenilenecek.


Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar Karaosmanoğlu Sanayi Sitesi’nde çeyrek asrı aşkın süredir devam eden altyapı sorunlarını çözmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Birinci etabı tamamlanan projenin ikinci etabında yağmursuyu ve kanalizasyon hatları döşenirken, sanayi sitesinin çehresi modern üstyapı çalışmalarıyla değişecek.


Özellikle yağışlı havalarda yaşanan su baskınları nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan sanayi esnafı, yürütülen kapsamlı çalışmalar sayesinde kalıcı çözüme kavuşacak. İkinci etap kapsamında 3 bin 900 metre yağmursuyu hattı ve 2 kilometrelik kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştiriliyor. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, üstyapıyı baştan sona yenileyecek.


MASKİ Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Dr. Orhan Gökdemir, sanayi esnafının uzun yıllardır yaşadığı sıkıntıları sona erdirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Besim Dutlulu’nun talimatları doğrultusunda, esnafımızın yıllardır süregelen mağduriyetini kalıcı olarak gidermek için titizlikle çalışıyoruz. İkinci etabı da kısa sürede tamamlayarak üstyapı çalışmalarına zemin hazırlayacağız. Sanayi sitemiz modern ve sorunsuz bir yapıya kavuşacak" dedi.


Bölgede 27 yıldır altyapı sorunu yaşandığını ifade eden sanayi esnafı ise çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Esnaflardan Hakkı Emre Güner, "2003’ten beri buradayım. Yol, kanalizasyon ve yağmur hattı sorunlarıyla mücadele ediyorduk. Başvurmadığımız yer kalmamıştı. 27 yıllık sorunumuz nihayet çözülüyor" diye konuştu.


Muharrem Güven ise yıllardır fosseptik kullandıklarını belirterek, "Yağmurda her yer çamur oluyordu. Besim Başkanımızın bu soruna el atması bizim için çok kıymetli" ifadelerini kullandı. Emre Katre de, "Başkanımız söz vermişti ve sözünde durdu. Altyapı yoktu, fosseptikler taşıyordu. Bu çalışmalar bittiğinde hepimiz rahat edeceğiz" dedi.


Üretim tesislerinde su baskınları nedeniyle ürünlerin zarar gördüğünü belirten Niyazi Dinç ise, çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin gerçek anlamda bir sanayi sitesine dönüşeceğini vurgulayarak Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’ye teşekkür etti.



MASKİ’den sanayi esnafına kalıcı çözüm

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konya’da kafedeki kavgada ölen genç toprağa verildi Konya’nın Karapınar ilçesinde bir kafede çıkan silahlı kavgada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Bahri Cingöz, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Olay, 19 Ocak’ta saat 23.45 sıralarında Konya Caddesi üzerinde bulunan bir kafede meydana geldi. İddiaya göre, kafede iki grup arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavganın dışarı taşmasıyla birlikte bir kişi tarafından tabancayla rastgele ateş açıldı. Açılan ateş sonucu müşterilerden S.G. ile Bahri Cingöz (21) yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla Karapınar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Bahri Cingöz, buradaki ilk müdahalesinin ardından Konya’daki bir hastaneye sevk edildi. Cingöz, yapılan tüm müdahalelere rağmen olaydan iki gün sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili tahkikat kapsamında şüpheliler S.K. ile oğulları F.K. ve K.K. tutuklanarak Ereğli Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 18 ay önce babası vefat etmiş Olayda hayatını kaybeden Bahri Cingöz Konya Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesine teslim edildi. Bahri Cingöz kılınan cenaze namazının ardından Apak Mezarlığına 18 ay önce vefat eden babasının yanına defnedildi. Cingöz’ün çocukluk arkadaşı Bekir Mutluer, yaşanan olayın kendilerini derinden sarstığını ifade ederek, "Bahri çocukluğumuzdan beri tanıdığımız, kimseyle problemi olmayan biriydi. Böyle bir olayda hayatını kaybetmesi bizi tarif edilemez şekilde üzdü. Ailesinin acısı hepimizin acısı oldu" dedi.