SPOR - 19 Nisan 2025 Cumartesi 23:02

Okul Sporları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası Manisa’da başladı

A
A
A
Okul Sporları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası Manisa’da başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Okul Sporları Bilek Güreşi Genç Kızlar ve Erkekler Türkiye Birinciliği Müsabakaları Manisa’da başladı.


Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonaya 81 ilden gelen 109 kız ve 118 erkek olmak üzere toplam 227 sporcu katıldı. Türkiye birinciliği hedefiyle kollarını sıvayan sporcular, şampiyonluk için kıyasıya mücadele ediyor. Tribünleri dolduran seyircilerin coşkusu ise müsabakalara ayrı bir heyecan kattı.


Açılış programına Okul Sporları Şube Müdürü Fatih Umut Altınışık, hakemler, antrenörler, sporcular ve aileleri katılım sağladı. Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk şampiyona hakkında, "Böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diliyorum. Tüm katılımcılara centilmence, sakatlıksız ve heyecan dolu müsabakalar temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.



Okul Sporları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası Manisa’da başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.