ÇEVRE - 18 Şubat 2026 Çarşamba 14:01

Şiddetli yağışlar Kula’da taşkınlara yol açtı

A
A
A
Şiddetli yağışlar Kula’da taşkınlara yol açtı

Manisa’nın Kula ilçesinde son günlerde etkisini artırarak devam eden sağanak yağışlar su taşkınlarına neden oldu. Biriken suların baskısı nedeniyle de birçok noktada duvarlardan ve zeminlerden su akıntıları meydana geldi.


Kula’ya bağlı Zaferiye Mahallesi Burçakovası Küme Evleri civarında biriken sular nedeniyle hem vatandaşlar hem de hayvanlar zor anlar yaşadı. Bölgede etkili olan yoğun yağışların ardından göletlerde ve dere yataklarında su seviyeleri hızla yükselirken, taşkın suları yerleşim alanlarına kadar ulaştı. Biriken suların baskısı nedeniyle bazı duvarların devrildiği, birçok noktada ise duvarlardan ve zeminlerden su akıntılarının meydana geldiği görüldü. Taşkınların etkili olduğu bölgede bir vatandaşın, devrilen duvar nedeniyle oluşabilecek zararı önlemek amacıyla traktörüyle müdahale etmeye çalıştığı sırada su birikintisinin içinde mahsur kaldığı öğrenildi. Çevrede bulunan vatandaşların yardımıyla traktör sürücüsü bulunduğu yerden çıkarılarak güvenli alana alındı. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı bildirildi.


Öte yandan taşkın sularının çevrede bulunan hayvanları da etkilediği gözlemlendi. Bazı büyükbaş hayvanların su birikintilerinin içinde kaldığı, hayvan sahiplerinin ise onları güvenli alanlara götürmek için yoğun çaba sarf ettiği görüldü. Şiddetli yağışlarla birlikte dere yataklarında akışın hızlandığı, suyun önüne kattığı çamur ve molozlarla birlikte çevrede hasar oluşturduğu bildirildi. Bazı tarım arazilerinde su baskınları yaşanırken, ağaçların ve tarım alanlarının su altında kaldığı görüldü. Taşkın sularının geçtiği alanlarda zemin erozyonu ve toprak kaymaları da meydana geldi.


Bölgede yaşanan su taşkınlarının ardından oluşan hasar ve suyun etkisiyle zarar gören alanlar görüntülenirken, yer yer suyun şiddetle aktığı ve çevreye yayıldığı anlar dikkat çekti. Vatandaşlar özellikle dere yataklarına yakın bölgelerde su seviyesinin aniden yükseldiğini ifade etti.



Şiddetli yağışlar Kula’da taşkınlara yol açtı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Tren istasyonundaki kadın cinayetine ilişkin yeni detaylar Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki tren istasyonunda tabancayla vurularak hayatını kaybeden sınıf öğretmeni Aylin Polat Dağ’ı, hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı boşanma aşamasındaki eşinin öldürdüğü ortaya çıktı. Olay, saat 15.00 sıralarında İstasyon Mahallesi’nde bulunan TCDD’ye ait tren istasyonunda meydana geldi. İstasyonda bulunan Aylin Polat Dağ, yanına gelen E.D. tarafından henüz bilinmeyen bir sebeple tabancayla başından vuruldu. Kanlar içinde yere yığılan kadını gören çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunması üzerine olay yerine hızla polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hastanede yaşamını yitirdi Ağır yaralanan kadın, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla çevredeki bir hastaneye kaldırıldı. Aylin Polat Dağ, burada doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerinde yakalanan şüpheli E.D. ise polis ekiplerince gözaltına alındı. Cinayet zanlısı E.D.’nin, Aylin Polat Dağ’ın eşi olduğu öğrenildi. Çiftin İstanbul’da ikamet ettiği, boşanma aşamasında oldukları ve Aylin Polat Dağ’ın, katil zanlısı eşi E.D. hakkında daha önceden uzaklaştırma kararı aldırdığı tespit edildi. Ayrıca Aylin Polat Dağ’ın sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.