EKONOMİ - 04 Ağustos 2025 Pazartesi 10:44

Sultaniye üzüm sezonu açıldı, üreticiler sosyal medyada tanıtıma başladı

A
A
A
Sultaniye üzüm sezonu açıldı, üreticiler sosyal medyada tanıtıma başladı

Manisa’nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümlerinin yetiştirildiği Sarıgöl ilçesinde üzüm hasat sezonunun başlamasıyla birlikte üreticiler, sosyal medya üzerinden tanıtım ve pazarlama çalışmalarına hız verdi.


Sarıgöl Ovası’nda üzüm hasadının başlamasıyla birlikte üreticiler, üzüm salkımlarının fotoğraflarını sosyal medyada paylaşarak ürünlerini sergiliyor. Aynı zamanda üzüm simsarlarıyla da iletişime geçerek satış görüşmeleri yapmaya başladılar.


Bu yıl önce zirai don, ardından dolu yağışı nedeniyle zarar gören bağlarda, üreticiler sağlam ve kaliteli üzümlerini iyi fiyata satabilmek için yoğun çaba harcıyor.


Sarıgöllü üzüm üreticisi Serhat Akkaya, yaptığı açıklamada, "Dünyaca ünlü Sultaniye çekirdeksiz taze üzümün kesimi için 3 Ağustos 2025 Pazar günü, ihracatı için ise 4 Ağustos 2025 Pazartesi gününe vize çıktı. Tüm üreticilerimize, çalışanlarımıza ve ihracatçılarımıza hayırlı, uğurlu, bereketli olsun inşallah." dedi.


Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ise yaptığı açıklamada, "2025 yılı Sultaniye üzüm sezonu açıldı, hayırlı olsun. Üreticilerimize buradan önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum: Üzümlerimizi güvenilir firmalara verin, peşin satın. Endişeye kapıldığınızda Ziraat Odası olarak tüccar hakkında araştırma yaparız. Mağduriyet yaşamayalım." ifadelerini kullandı.


Sarıgöl Ovası’nda yaklaşık 113 bin dekarlık alanda örtü altı üzüm üretimi yapıldığı, bu üzümlerin Aralık ayı sonuna kadar bağda bekletilebildiği belirtildi. İlçede Sultaniye üzümün yanı sıra toplam dokuz farklı tür üzüm yetiştiriliyor.



Sultaniye üzüm sezonu açıldı, üreticiler sosyal medyada tanıtıma başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Köpekten kaçarken otomobilin altında kalan çocukla ilgili mahkemenin kararı: ’10 milyonluk tazminat ödenecek’ Manisa’nın Yunusemre ilçesinde köpek saldırısından kaçmak isterken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan çocuk için mahkeme, Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’ni sahipsiz hayvanların kontrolü ve gözetimi konusunda kamu hizmetini etkin şekilde yerine getirmediği gerekçesiyle toplamda 10 milyon 252 bin TL’lik tazminat ödemeye hükmetti. Olay 24 Ekim 2022 tarihinde Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre ilkokul öğrencisi E.K., ekmek almak için çıktığı evinin önünde sahipsiz köpeğin saldırısına uğradı. Köpekten kaçmaya çalışan çocuk, bu sırada yoldan geçen kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı. Bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen saldırının ardından ağır yaralanan E.K. uzun süre yoğun bakımda tedavi gördü. Hayati tehlikeyi atlatan E.K.’nin yürüme, konuşma ve uzuvlarını kullanmasında kalıcı hasar oluştuğu belirlendi. Olayın ardından aile tarafından yapılan başvuru sonrasında Manisa 2’nci İdare Mahkemesi’nde görülen davada Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’nin sahipsiz hayvanların kontrolü ve gözetimi konusunda kamu hizmetini etkin şekilde yerine getirmediğine karar verildi. Kararda, idarenin yürüttüğü hizmeti sürekli denetlemek ve gerekli önlemleri almakla yükümlü olduğu, bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi nedeniyle oluşan zarardan idarenin sorumlu olduğu belirtildi. Mahkeme, E.K. lehine maddi ve manevi tazminat ile faizler dahil toplam 10 milyon 252 bin 74 TL’nin ödenmesine karar verdi.
Manisa Turgutlu’da ‘Aşk-ı Müebbet’ oyununa büyük ilgi Turgutlu Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle, Ekrem Gürel Kültür Merkezi sahnesinde perdelerini açan ‘Aşk-ı Müebbet’ oyunu salonu dolduran izleyicilerin beğenisini topladı. Gerçek bir gazete haberinden ilham alınarak sahneye uyarlanan ‘Aşk-ı Müebbet’ oyunu, Turgutlulu tiyatro severlere keyifli bir gece yaşattı. Fethi Kantarcı’nın yazıp yönettiği, ünlü oyuncular Mehtap Bayri ve Erkan Sever’in etkileyici performansları, salonu hıncahınç dolduran izleyicilerden tam not aldı. Aşk-ı Müebbet oyununu izleyen Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz, "Hem çok keyif aldığımız hem de üzerinde düşündüğümüz bir oyun izledik. Bu güzel oyunu bizlerle buluşturan değerli oyunculara, yönetmene ve tüm ekibe teşekkür ederiz. Ekrem Gürel Kültür Merkezimizde düzenlediğimiz her etkinliğe yoğun bir ilgiyle katılım gösteren tüm hemşehrilerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Oyuncular Mehtap Bayri ve Erkan Sever de Turgutlu’da bulunmaktan, oyuna gösterilen yoğun katılımdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Turgutlu Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini ilettiler. Aşk-ı Müebbet oyununu Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz ile birlikte Turgutlu Belediyesi Meclis Üyesi Gülay Dönmez, MASKİ Turgutlu Koordinatörü Tekin Çakmak ile Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri izledi.