SPOR - 20 Eylül 2025 Cumartesi 21:08

Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 3 - Esenler Erokspor: 4

A
A
A
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 3 - Esenler Erokspor: 4

Trendyol 1. Lig’in 6. haftasında Manisa Futbol Kulübü sahasında ağırladığı Esenler Erokspor’a 4-3 mağlup oldu.



Maçtan dakikalar


16.dakikada ceza sahası dışı sol çaprazdan Burak’ın kullandığı serbest vuruşta, barajı aşan top kaleci Birkan’ın sağından filelerle buluştu. 1-0


18. dakikada Burak, sol kanat son çizgide rakibinden sıyrılarak topu müsait pozisyondaki arkadaşı Yusuf’un önüne bıraktı. Yusuf’un ceza sahası içi sol çaprazdan düzgün vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-0


31. dakikada Esenler Erokspor’da Alperen’in kullandığı köşe vuruşunda Manisa FK savunmasında Ayberk topu uzaklaştırmak isterken elle müdahalede bulundu. Hakem Melih Kurt penaltı kararı verdi.


33. dakikada penaltı atışını kullanan Kanga, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-1


50. dakikada hızlı gelişen Manisa FK atağında Ayberk, rakip ceza sahası içerisinde Faye tarafından yapılan müdahale sonrası yerde kaldı. Hakem Melih Kurt, maçta bir kez daha penaltı kararı verdi.


55. dakikada penaltı atışını kullanan Benrahou, topu kalecinin solundan filelerle buluşturdu. 3-1


61.dakikada Amilton’un sağ kanattan ortaladığı topa ceza sahası içerisinde savunmadan önce topa ayak koyan Kayode’nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 3-2


75.dakikada sol kanattan çalımlarla ceza sahası içerisine giren Berat, savunmanın müdahalesiyle yerde kaldı. Boşta kalan topu iyi takip eden Kayode, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 3-3


90+4.dakikada Berat’ın sol kanattan ortaladığı topa arka direkte Mikail kafayla altıpasın içerisine indirdi. Kale çizgisinin önünde boşta kalan topa Catakovic’in sert vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe de çarparak ağlarla buluştu. 3-4



Stat: Manisa 19 Mayıs


Hakemler: Melih Kurt, Ömer Lütfü Aydın, Emrah Türkyılmaz


Manisa FK: Vedat, Ayberk, Bartu, Ada, Yusuf, Toure (Fırat dk. 90+10), Lindseth, Kadir (Muhammed Enes dk. 79), Benrahou, Burak (Yunus Emre dk. 83), Diony (Herelle dk. 69)


Yedekler: Samet, Osman, Emre, Oğuzhan, Fırat, Umut Can, Bekir


Teknik Direktör: Taner Taşkın


Esenler Erokspor: Birkan, Eray (Jack dk. 90), Tugay, Nzaba, Hayrullah, Mikail, Amilton, Alper (Recep dk. 59), Kanga (Catakovic dk. 90), Faye (Berat dk. 59), Kayode (Anıl dk. 90+5)


Yedekler: Arda, Onur, Anıl, Recep, Altar Han, Enes, Harun


Teknik Direktör: Osman Özköylü


Goller: Burak (dk.16), Yusuf (dk. 18), Benrahou (dk.55 pen.) (Manisa FK), Kanga (dk.33 pen.), Kayode (dk. 61 ve 75), Catakovic (dk. 90+4) (Esenler Erokspor)


Sarı kartlar: Yusuf, Ayberk (Manisa FK), Faye, Kayode (Esenler Erokspor)



Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 3 - Esenler Erokspor: 4

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Nevşehir’de çöken istinat duvarı evlerin içine girdi: 10 ev tahliye edildi Nevşehir’de inşaatı devam eden bir apartmana ait istinat duvarının çökmesi sonucu yan taraftaki apartmanın iki dairesinde hasar meydana geldi. Olay sonrası 10 daire tedbir amaçlı tahliye edilirken, yan tarafta bulunan bir ana okulunda da geçi süreyle eğitime ara verildiği öğrenildi. Olay, Esentepe Mahallesi Şafak Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, aşırı yağışların ardından inşaatı devam eden apartmanın istinat duvarı sabaha karşı büyük bir gürültüyle çöktü. Çöken duvar, önünde bulunan apartmanın iki dairesinin duvarlarını yıkarak evlerin içine kadar girdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler bölgede güvenlik önlemi alırken, çevrede inceleme yaptı. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Apartman sakinlerinden Zabit Işık, sabaha karşı büyük bir sesle uyandıklarını belirterek, "Ben önce yıldırım düştü sandım. Duvarın çökeceği hiç aklımıza gelmedi. Buraya yapılan binanın çok katlı olduğunu daha önce söylemiştik ancak belediye ruhsat vermiş. Yapılan istinat duvarı hem bizim hem de karşı komşumuzun binasına zarar verdi. Arkadaki binanın da çökmesi an meselesi. Apartmanda 10 daire var, komşularımız tahliye edildi. Eşim engelli olduğu için biz bir yere gidemedik. Duvar çökünce binanın altı boşaldı, her an bina da çökebilir. Son günlerde etkili olan yağışlarla birlikte toprak gevşeyince duvar yıkıldı. Tek tesellimiz binanın tamamen yıkılmaması" dedi. Apartman sakinlerinden Abdullah Çıkrıkçı ise, "Sabaha karşı büyük bir gürültüyle uyandık. Baktığımızda duvarın birinci kattaki komşularımızın evine girdiğini gördük. Tüm apartman sakinleri aşağı indik. Daha önceden buranın risk taşıdığı belliydi. Gelen ekipler binanın riskli olduğunu söyleyerek içeri girilmemesi yönünde uyardı. Biz de eşyalarımızı alarak evi geçici süreyle tahliye ettik" diye konuştu. Bir diğer apartman sakini İbrahim Erdem de daha önce çeşitli kurumlara şikayette bulunduklarını ifade ederek, "Gece büyük bir gürültüyle uyandık. Daha önce de CİMER’e çeşitli şikayetlerimiz oldu. Binanın kaç kat olduğu bile belli değil. Burayı görmek için mühendis olmaya gerek yok. Şiddetli yağışlar ve ani iklim değişiklikleri sonrası burası çöktü" ifadelerini kullandı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Kayseri Başkan Memduh Büyükkılıç: "Üretenin yanında yer almaya özen gösteriyoruz" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, büyükşehir belediyesi tarafından arıcılıkta üretimi destekleme adına 750 üreticiye 2’şer kovan arı desteğinin verildiğini söyleyerek, "Üretenin yanında yer almaya özen gösteriyoruz" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, arıcılıkta üretimi destekleme adına 750 üreticiye 2’şer kovan arı desteğinde bulundu. Belediye tarafından toplam bin 500 kovan arının dağıtıldığı destek programına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da katıldı. 3 bin başvurunun arasında kura ile seçilen 750 üreticiye arılar teslim edildi. Kadir Has Kongre Merkezi otoparkında düzenlenen dağıtıma vatandaşlar erken saatlerde gelerek, sıra aldı. Otoparkın neredeyse tamamı arı desteği almak için alana gelen üreticilerin araçlarıyla doldu. Belediye personelinin de yardımıyla sırası gelen vatandaş arılarını alarak, alandan ayrıldı. Üreticilerin araçlarıyla dolan otopark havadan dronla görüntülendi. Alana gelerek, vatandaşlarla konuşan ve üretimlerinde bereket dileyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Bugün görüldüğü gibi sabahın erken saatlerin de arılar uyanmadan, güneş doğmadan dağıtımını sağlamak amacıyla vatandaşlarımızın araçlarına yüklemek suretiyle çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu yıl 750 vatandaşımıza arıcılık desteğini vermek üzerine çabamızı sürdürdük. Destekten faydalanacak vatandaşlarımızın, ya sertifikası olacak ya Tarım İl Müdürlüğü’nde kaydı olacak ya da bu işin yüksekokulunda mezun olmuş olacak. Önüne gelene arıları dağıtma mantığında bir yaklaşım söz konusu değil. Amacımız üretenin hizmetkarı olmak. Üretenin yanında yer almak. Şükürler olsun, tarım ve hayvancılığa en çok destek veren büyükşehir olarak arıcılıkla ilgili çalışmalarımızı da sürdürmeye devam ediyoruz. Vatandaşımız biraz önce söyledi. ‘Arıcılıkta bu hizmeti tek yapan bir belediyeden bahsediyoruz’ diyor. Tarım ve hayvancılıkta ön plana çıkan bir il olmaya başladık. Kayseri denince ticaret ve sanayi akla gelir ama artık tarım ve hayvancılıkta bizde varız mantığı ve anlayışı içerisinde şehrimizi iyi bir noktaya taşımaya özen gösteriyoruz. Üretenin yanında yer almaya özen gösteriyoruz. Yapılan çalışmalar hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerinde bulundu. Üreticiler de büyükşehir belediyesinin yapmış olduğu üretim desteğinde ötürü ilgililere teşekkür etti.