EKONOMİ - 07 Mayıs 2024 Salı 11:22

Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Soma’da

A
A
A
Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Soma’da

Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Şuayip Deniz Demir, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Çağlaroğlu, Ege Şube Başkanı Recep Çakmak’tan oluşan heyet, Manisa’nın Soma ilçesini ziyaret etti. Türk Enerji-Sen heyetini, Ege Şube Başkan Yardımcısı Bayram Başbay, Soma İlçe Temsilcisi Mehmet Ali Çakmak ve işyeri sendika temsilcileri karşıladı.


ELİ İşletme Müdürü Ali Ulu’yu ziyaret eden Demir, ELİ konferans salonunda memurlarla bir araya gelerek memurların ve memur emeklilerinin sorunları ve çözümleri hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu.


Çalışanların talep ve görüşlerini dinleyerek not alan Demir, Kamu-Sen’in sendikacılıkta 32 yıllık tecrübesine ve donanımına atıfta bulunarak bir sonraki toplu sözleşme masasında yetkili sendikacılığın nasıl yapılacağını göstermek için memurları Kamu-Sen’e üye olmaya davet etti.


Üyelerin sorunlarının çözümü ve haklı taleplerinin neticelenmesi için her zaman samimiyetle ve gayretle yanlarında olduklarını, sözde değil özde sendikacılık yaptıklarını ifade eden Demir, her zaman hakkın ve hakkaniyetin savunucusu olduklarını; memurlara, üyelik için görülen bir sayı gözüyle değil, hangi ünvan ve mevkide olursa olsun devleti temsil eden vazife ehli olarak değer verildiğini bu bakış açısıyla yaklaşılan bir sendikacılık anlayışına sahip olduklarını, özellikle Türk Enerji-Sen üyelerine karşı yapılacak herhangi bir haksız davranış ve baskı karşısında, genel merkez olarak sorumlular hakkında hem idari merciiler yoluyla hem de adli yönden konunun bizzat müdahili olacaklarının altını çizdi.


Genel Başkan Demir; toplantıya katılım sağlayan çalışanlara, kurum amirlerine ve programda katkısı geçen herkese teşekkür ederek Soma ziyaretini tamamladı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Düzenlenen Programla Kutlandı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nın 105. yıldönümü Niğde’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama programlı Niğde Merkez Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Kutlamalarda genç sporcular hünerlerini sergiledi, öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu, şiirler okundu, Atatürk’ün sevdiği şarkılar söylendi. Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü; "Bu kutlu zaferin yıl dönümünde aynı heyecanla o ruhu anmak istiyoruz. Bu aziz vatanın tüm fertleri, ecdadımızın bize miras bıraktığı bu toprakların şanlı bir emanet olduğunun şüphesiz ki farkındadır. Atalarımızın başlattığı o mücadele ruhunun da bizlere bırakılan değerli bir emanet olduğu unutulmamalıdır. O ruh, bu vatanın çok kıymetli gençlerinin içinde sönmeyen bir ateş olarak her gün daha da alevlenmektedir. 105 yıl önce düşmanı vatan topraklarından püskürten bu ateş, bugün her alanda yerli ve milli adımlara öncülük ederek tam bağımsız bir Türkiye için yanmaktadır. Biz biliyoruz ki bu yoldaki en büyük güç ve güvence gençlerimizdir. Gençlerimiz, milli mücadele ruhunu ve istiklal ateşini içlerinde taşıyarak her gün bir önceki günden daha güçlü bir Türkiye için çalışmaktadır" ifadelerine yer verdi. Kutlama programına Niğde Valisi Cahit Çelik, Ak Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Denizli Denizli Büyükşehir Halk Oyunları Topluluğu ‘Asrın Zaferi’ ile göz doldurdu Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla muhteşem bir gösteriye imza attı. “Asrın Zaferi” adlı Dans Tiyatrosu’na gelenler unutulmaz bir akşam yaşadı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında ‘Asrın Zaferi’ adlı muhteşem bir gösteriye imza attı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda gerçekleştirilen programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, davetliler ve binlerce izleyici katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu eğitmenleri Sinan Tekelioğlu, Mehmet Kaya, Tevfik Soyuçok ve Selen Güven Ergül’ün hazırladığı muhteşem gösteriye gelenler unutulmaz bir akşam yaşadı. Kurtuluş Savaşı’nı anlatan dans tiyatrosunu izleyenler zaman zaman duygusal anlar yaşarken, coşku içerisinde programı takip etti. Burada bir konuşma gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın önemine değindi. Başkan Çavuşoğlu, “Bugün yüzümüz gülüyor, bu salonda bir aradaysak, kadınımızla erkeğimizle, gencimizle yaşlımızla, Kürt’üyle, Türk’üyle, Çerkez’iyle, Laz’ıyla, Alevi’siyle, Sünni’siyle, sağcısıyla, solcusuyla yan yana oturabiliyorsak, göz göze bakabiliyorsak bunun bir tek kahramanı var; O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.
Konya Akşehir’de 19 Mayıs coşkusu Konya’nın Akşehir ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bando ekibi gösterisi büyük beğeni toplarken, tekvando ve jimnastik gösterileri nefesleri kesti. Akşehir ilçesindeki kutlama, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk programından sonra etkinliklere yine Cumhuriyet Meydanı’nda devam edildi. Buradaki törende; Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel, Garnizon Komutanı Vekili Yarbay İbrahim Polat, Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal, ilçe protokolü de yer aldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Yılmaz konuşmasında “19 Mayıs, gençlik; Gençlik gelecek demektir. Türk Genci; Türk İstiklali ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir” dedi. Konuşmanın yapılmasının ardından Gençlik Merkezi gönüllü gençlerinden İlayda Uyar tarafından ‘Dağ Başını Duman Almış’ isimli şiir okundu. Gençlik Haftası çerçevesinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Ödül takdiminin ardından Akşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından yapılan gösteri izlendi. Şehit İsmail Cem Yakınlar Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oluşan bando ekibi gösterisi programa katılan davetlilerin büyük beğenisini topladı. Akşehir Nasreddin Hoca Spor Kulübü’nce hazırlanan tekvando gösterisi, Master Spor Kulübü sporcularının basketbol gösterisi ve Şehit Selçuk Özer Anadolu Lisesi öğrencilerinin jimnastik gösterisi ilgiyle izlendi. Gösterilerin ardından tören sona erdi.
Eskişehir Başkan Ataç: “Çocuklarımızla birlikte Atatürk’ümüzün çizdiği yolda yürüyeceğiz” Tepebaşı Belediyesi’nin çocuklar için düzenlediği 12. dönem karikatür atölyesi açılan sergi ile sona erdi. Serginin açılışında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Farklı işleri düşünerek hayata geçiriyoruz, bu proje de öyle. Çocuklar geleceğimiz, onlara müziği, sanatı, resmi, heykeli öğretmek zorundayız. Çünkü ancak o şekilde geleceğe ulaşabilirler. Her şeye rağmen Eskişehir’de dimdik ayaktayız ve çocuklarımızla birlikte Atatürk’ümüzün çizdiği yolda yürüyeceğiz” dedi. Tepebaşı Belediyesi bünyesinde yıllardır devam eden karikatür atölyeleri ile çocuklar hem el becerilerini geliştirmeye hem de eleştirel bakış açısı kazanmaya devam ediyor. Düzenlenen 12. dönem grup karikatür atölyeleri de sona erdi. Usta eğitmenler tarafından gerçekleştirilen karikatür atölyelerine katılan çocuklar, eğitimlerini başarıyla tamamladı. Mizah yeteneklerini ortaya çıkaran çocuklar, ilk karikatürlerini de hazırladı. 42 çocuğun hazırladığı karikatürlerden oluşan sergi, Atila Özer Karikatürlü Ev’de açıldı. Açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra karikatüristler Erol Büyükmeriç, Yaşar Arda, Atilla Yakşi, Alper Tümay Tok, Mehmet Günay Ercan, Mehmet Tarık Erşan, öğrenciler ve velileri katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Ataç, “Biz bu merkezi açtığımızda, sergi ya da sanat atölyesi olarak düşünmüştük. Atila Hocamızın vefatıyla kendisinin ismini verdik, bizim için çok değerliydi. Sonrasında karikatür çalışmalarına başladık ve yaklaşık 12 yıldır devam eden bir süreç. Çok önemli çünkü karikatür çizebilen çocuklarımız hayata çok farklı bakabiliyor. Mizah yeteneğine sahip oluyorlar ve burada öğrendiklerini sindirerek hayatına geçiriyor. Zeki insanlar espri yapabilir, karikatür çizebilir. Biz yeni nesillerimizin geleceğe iyi hazırlanmalarını istiyoruz çünkü mevcut iktidarın eğitim sistemine inanmıyoruz. Siyaset yapmak istemiyorum fakat gördüğümü de söylemek durumundayım. Biz genelde standart belediyecilik ile yetinmiyoruz. Farklı işleri düşünerek hayata geçiriyoruz, bu proje de öyle. Çocuklar geleceğimiz, onlara müziği, sanatı, resmi, heykeli öğretmek zorundayız. Çünkü ancak o şekilde geleceğe ulaşabilirler. Her şeye rağmen Eskişehir’de dimdik ayaktayız ve çocuklarımızla birlikte Atatürk’ümüzün çizdiği yolda yürüyeceğiz. O, bizim için çok önemli, devrimleri bambaşka. Büyük Atatürk bize doğru yolu göstermiş. Zedelemeye çalışsalar da önemli değil, Atatürk’ü sevenler olarak bizler laik cumhuriyeti koruyacağız. Yolumuz açık olsun” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Ataç ve eğitmen karikatüristler, öğrencileri tebrik ederek katılım belgesi ve hediyelerini takdim etti. Öğrenci ve veliler de düzenlenen eğitimlerden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek Başkan Ataç’a teşekkür etti.
Denizli Gençlik Konseri coşkusu Akvadi’ye taşındı Denizli Büyükşehir Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın kentte coşku içinde kutlanması için düzenlediği Gençlik Konserleri Aktepe Mahallesi Akvadi’de gerçekleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında kentin 5 farklı noktasında gerçekleştireceği Gençlik Konserleri Aktepe Mahallesi ile devam etti. Aktepe Mahallesi Akvadi TOKİ Pazar Yeri’nde düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçısı Işıl Koç’un birbirinden güzel söylediği şarkı ve türkülerle bayram coşkusunu doyasıya yaşayan vatandaşlar unutulmaz bir akşam yaşadı. Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada Cumhuriyetin önemine değinerek, programa katılım sağlayan tüm vatandaşlara teşekkür etti ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Başkan Çavuşoğlu, “İyi ki Cumhuriyet var. İyi ki bu Cumhuriyet için yola çıkanlar var. Onlar bir saniye bile kendilerini düşünmedi, bu ülkeyi, Cumhuriyeti kurulma sürecinde ben değil, biz diyebildikleri için bugün buradayız. Bize özgür bir vatan, ülke bıraktılar. Çıktığımız bu yolculukta sevdamızı büyüteceğiz. Kendimizi değil, bizden sonrakileri düşüneceğiz. Sadece kendi ailemizi değil, bu coğrafyada yaşayan herkesi düşüneceğiz. Ağzımızın ucuyla değil, bundan sonra ‘İyi ki Cumhuriyet var, iyi ki Türkiye Cumhuriyeti’nde birlikte yaşıyoruz’ diyeceğiz. Halkını düşünen belediyecilik icra edeceğiz” ifadelerini kullandı.
İstanbul Büyükçekmece’de 19 Mayıs Su Sporları Festivali renkli görüntülere sahne oldu Büyükçekmece Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde ‘19 Mayıs Su Sporları Festivali’ düzenledi. Festival, yüzlerce genç sporcunun kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Büyükçekmece Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde ‘19 Mayıs Su Sporları Festivali’ düzenledi. Büyükçekmece sahilinde yoğun bir katılımla gerçekleşen 19 Mayıs Su Sporları Festivali’ne katılan gençler yelken, sörf, kano ve kürek yarışlarında kıyasıya yarıştı. Gün boyu süren yarışlar zaman zaman nefes kesen mücadelelere de sahne oldu. Bando ekibinin çaldığı marşlar, modern dans ve zumba gösterileri eşliğinde yapılan su sporları festivaline katılan 7’den 70’e yüzlerce Büyükçekmeceli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı doyasıya kutladı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, festival sonrasında yarışmada dereceye giren gençlere kupa ve madalyalarını takdim etti. “Büyükçekmece halkı 19 Mayıs kutlamalarına damgasını vurdu” 19 Mayıs Su Sporları Festivali’nde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Bu sene Büyükçekmece halkı 19 Mayıs kutlamalarına damgasını vurdu, hepinize çok teşekkür ediyorum. 19 Mayıs’ın kahramanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun eğer temel taşlarının döşendiği gün 19 Mayıs ise onun içerisinde bütün komutanlarımız ve askerlerimiz var. Başta Çanakkale’den başlayan Yarbay Mustafa Kemal, Samsun’dan itibaren idam fermanı çıktıktan sonra ben millete dönüp artık vatandaşımla, halkımla omuz omuza bu ülkeyi kurtaracağım demesinden itibaren her yerde bizim komutanlarımız vardır. Cumhuriyeti kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün Kuvayi Milliye, şehit ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun. Onların sayesinde bu kadar hür ve bağımsız yaşıyoruz” dedi. “Bütün milli bayramların bir şölen havasında olmasını sağlayacağız” Büyükçekmece’de bundan sonraki her milli bayramın bir festival havasında kutlanmaya devam edeceğini ifade eden Akgün, “ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. 2024 yılı 19 Mayıs bayramımızın boyutunu biraz daha değiştirdi. Artık 2024 Cumhuriyetimizin 200’üncü yılının başındayız. Bundan sonra Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 23 Nisan Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet Bayramı boyutları değişecek. Daha çok daha yoğun kutlayacağız. Değerini daha çok anlayacağız. Bugünde onun bir tanesini yapıyoruz. Büyükçekmece Kordon boyunca sahilde kumun üzerinde 19 Mayıs Su Sporları Festivalini yapıyoruz. Büyükçekmece’nin her kesimi her yaştan katılan gençlerimiz önce eğitimlerini alıyorlar, su sporları merkezimizde sonra çeşitli zamanlarda gösterilerini yapıyorlar. Birçok yarışmalara, ulusal, uluslararası yarışmalara katılıyorlar şampiyonlar çıkıyor. Bugünde gördüğünüz üzere denizin içerisinde sörf, kürek ve kano gibi 5 daldan yarışmalar devam ediyor. 19 Mayıs Bayramı’nı kutlama şöleninin bir parçası bu. Bu sene 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı kutlamalarını 2 güne yaydık. 18 Mayıs’ta dün fener alayı ve akşam konseri yapıldı. Bugün de sabahtan Büyükçekmece Atatürk Müzelerinde başladı. Şimdi de Su Sporları Festivali ile devam ediyoruz. Bu bayramların tamamının festival şeklinde olmasını sağlayacağız. Ne kadar milli bayramımız varsa bunu bir okul bahçesine sıkıştırmaktan kurtaracağız ve şölen havasında yapacağız. Tüm halkımızın bayramları, bayram gibi yaşamasını sağlayacağız” diye konuştu.