TEKNOLOJİ - 27 Eylül 2023 Çarşamba 17:30

Yunusemre yarının büyüklerini TEKNOFEST’e taşıyor

A
A
A
Yunusemre yarının büyüklerini TEKNOFEST’e taşıyor

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, yolculuğuna İzmir ile devam ediyor. 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Çiğli Havalimanı’nda düzenlenen organizasyonda Yunusemre Belediyesi, yaklaşık 5 bin öğrenciyi TEKNOFEST’e götürdü. Organizasyon süresince öğrenciler teknolojiyle buluşmayı sürdürecek.


Tam bağımsız bir Türkiye için ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ vizyonuyla milyonları kucaklayıp bir araya getiren TEKNOFEST İzmir başladı. Çiğli Havalimanı’nda düzenlenen festivalde teknoloji ve girişim yarışmaları, hava gösterileri, hava ve kara araçları sergisi, eğitici atölye etkinlikleri, dikey rüzgar tüneli, simülasyon


deneyim alanları, Refik Anadol Makine Hatıraları: Uzay Sergisi, planetaryum gösterimleri, sahne gösterileri yer alıyor. Yunusemre Belediyesi ve Bilim Yunusemre’nin de stantlarının yer aldığı festival yoğun ilgi görürken, Yunusemre Belediyesi organizasyonun ilk gününde yaklaşık 5 bin öğrenciyi uzay teknolojisiyle buluşturdu.


Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, festival süresince öğrencileri festivale taşıyacaklarını belirterek, “Bir çocuk gelsin bir uçağa dokunsun şiarıyla ilçemizdeki okullarımızdan yaklaşık 5 bin öğrencimizi TEKNOFEST’e götürdük. Hafta sonu da ring seferleri düzenleyerek uzay teknolojilerine ilgi duyan vatandaşlarımızı da festivale taşıyacağız. Festival süresince de götüreceğiz. Amacımız geleceğimiz olan çocuklarımıza bilimi, uzay teknolojilerini sevdirmek” diye konuştu.


30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde 09.00-11.00-13.00 saatlerinde düzenlenecek seferlerin güzergahları ise şu şekilde:


“Güzergah 1: Yunusemre Belediyesi (Saruhanbey Cami), Akmescit Cumhuriyet İlkokulu önü, Şeyh Fenari Cami karşısı, Hacı Yahya Cami önü, Kırmızı Köprü, Sekiz Eylül İlkokulu, Tekçam, Vatan Bilgisayar Karşısı, Savaşır Market, Cumhuriyet Mahallesi Taziye Evi önü, Menemen Yolu.


Güzergah 2: Barbaros Karakol Durağı, Tabakhane Durağı, Viraj, Horozköy Toprak Mahsulleri Ofisi Karşısı, Horozköy Tren Garı, Horozköy Meydanı, Bağcılık Araştırma Merkezi önü, Horozköy Pazaryeri, Evrenos Mahallesi girişi, Muradiye Ek Hizmet Binası önü, Muradiye Pazaryeri, Muradiye Tren Garı, Menemen Yolu.


Güzergah 3: Halil Yurtseven İlköğretim Okulu, SGK karşısı, Gediz Tıp Merkezi önü, Lale Meydanı, Laleli Mesir Cami önü, eski ETV durağı, Balık Keyfi önü, Tarzan Bulvarı üzerinden İMKB Kız Meslek Lisesi karşısı, Göçmen Evleri, Menemen Yolu.


Güzergah 4: Akgedik TOKİ 1 Cami durağı önü, Akgedik TOKİ 2 Cami durağı önü."



Yunusemre yarının büyüklerini TEKNOFEST’e taşıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Turistik Tuz Ekspresi 2026’nın ilk seferini yaptı: Ziyaretçiler Çankırı’ya hayran kaldı Ankara’dan Çankırı’ya günübirlik ziyaret sağlayan Turistik Tuz Ekspresi, 2026 sezonunun ilk seferini gerçekleştirdi. Trenle Çankırı’ya gelen vatandaşlar turistik alanları ziyaret etti. Çankırı’da 1934 yılında başlatılan ve 4 yıl sefer düzenledikten sonra kaldırılan "Tenezzüh (Gezinti) Treni" seferleri, Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, TCDD, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA),çeşitli kurumlar ve seyahat acentelerinin iş birliğiyle "Turistik Tuz Ekspresi" olarak 90 yılın ardından, 2024 yılında yeniden başlatıldı. Turistik Tuz Ekspresi 2026 sezonunun ilk seferini gerçekleştirdi. Ankara Garı’ndan hareket eden "Turistik Tuz Ekspresi", 3 saatlik bir yolculuğun ardından Çankırı’ya ulaştı. "Turistik Tuz Ekspresi" yolcuları, "kaya tuzunun başkenti" olarak nitelendirilen Çankırı’da, Vali Hüseyin Çakırtaş, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Muharrem Ovacıklı ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Trenle seyahat edenler, dünyanın en büyük tuz mağarası olması özelliğini taşıyan ve yerin 150 metre altında bulunan tuz şehrini gezdi. Vatandaşlar daha sonra Çankırı’nın önemli tarihi eserleri arasında yer alan tıbbın ve eczacılığın sembollerinin doğduğu mekan olan Taş Mescit ve Çankırı Mevlevihanesi gibi çeşitli tarihi ve kültürel mekanlarda tarihi bir yolculuk yapma fırsatı buldu. "Hayatımda hiç bu kadar büyük bir mağara görmemiştim" Trenle Çankırı’ya gelen Fatma Türkkorur, "Burası harika bir olaymış. Hayatımda hiç bu kadar büyük bir mağara görmemiştim. İnternette reklamlarını çok görüyordum ve kızım ile birlikte trenle bugün bu mağaraya geldik. Çok güzel görülmeye değer bir mağara, herkesin görmesi mutlaka gerekli" şeklinde konuştu. "Buraya geldiğim için çok mutluyum" Mağaraya geldiği için mutlu olduğunu söyleyen Gün Hoşezer ise, "Bu mağarayı uzun zamandır duyuyordum gelmek için çok geç kalmışım. Gerçekten Çankırı’yı da çok beğendim. Yetkililerden teşekkür ederim. İyi ki böyle bir yer turizme kazandırılmış. Buraya geldiğim için çok mutluyum" diye konuştu.
Çankırı Turistik Tuz Ekspresi 2026’nın ilk seferini yaptı: Ziyaretçiler Çankırı’ya hayran kaldı Ankara’dan Çankırı’ya günübirlik ziyaret sağlayan Turistik Tuz Ekspresi, 2026 sezonunun ilk seferini gerçekleştirdi. Trenle Çankırı’ya gelen vatandaşlar turistik alanları ziyaret etti. Çankırı’da 1934 yılında başlatılan ve 4 yıl sefer düzenledikten sonra kaldırılan "Tenezzüh (Gezinti) Treni" seferleri, Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, TCDD, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA),çeşitli kurumlar ve seyahat acentelerinin iş birliğiyle "Turistik Tuz Ekspresi" olarak 90 yılın ardından, 2024 yılında yeniden başlatıldı. Turistik Tuz Ekspresi 2026 sezonunun ilk seferini gerçekleştirdi. Ankara Garı’ndan hareket eden "Turistik Tuz Ekspresi", 3 saatlik bir yolculuğun ardından Çankırı’ya ulaştı. "Turistik Tuz Ekspresi" yolcuları, "kaya tuzunun başkenti" olarak nitelendirilen Çankırı’da, Vali Hüseyin Çakırtaş, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Muharrem Ovacıklı ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Trenle seyahat edenler, dünyanın en büyük tuz mağarası olması özelliğini taşıyan ve yerin 150 metre altında bulunan, tuz şehrini gezdi. Vatandaşlar daha sonra Çankırı’nın önemli tarihi eserleri arasında yer alan tıbbın ve eczacılığın sembollerinin doğduğu mekan olan Taş Mescit ve Çankırı Mevlevihanesi gibi çeşitli tarihi ve kültürel mekanlarda tarihi bir yolculuk yapma fırsatı buldu. "Hayatımda hiç bu kadar büyük bir mağara görmemiştim" Trenle Çankırı’ya gelen Fatma Türkkorur, "Burası harika bir olaymış. Hayatımda hiç bu kadar büyük bir mağara görmemiştim. İnternette reklamlarını çok görüyordum ve kızım ile birlikte trenle Bugün bu mağaraya geldik. Çok güzel görülmeye değer bir mağara, herkesin görmesi mutlaka gerekli" şeklinde konuştu. "Buraya geldiğim için çok mutluyum" Mağaraya geldiği için mutlu olduğunu söyleyen Gün Hoşezer ise, "Bu mağarayı uzun zamandır duyuyordum gelmek için çok geç kalmışım. Gerçekten Çankırı’yı da çok beğendim. Yetkililerden teşekkür ederim. İyi ki böyle bir yer turizme kazandırılmış. Buraya geldiğim için çok mutluyum" diye konuştu. (BG-MK-