SPOR - 12 Ocak 2026 Pazartesi 15:05

Yunusemre’de down sendromlu bireylere yönelik judo kursları başladı

A
A
A
Yunusemre’de down sendromlu bireylere yönelik judo kursları başladı

Yunusemre Belediyespor tarafından down sendromlu bireylere yönelik başlatılan judo kursları, Muradiye Sosyal Tesisleri Spor Salonu’nda başladı. Projeyle, özel bireylerin sosyal hayata katılımının artırılması ve spor yoluyla fiziksel ile sosyal gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor.


Yunusemre Belediyespor’un hayata geçirdiği judo kursları, antrenör Harun İzgi gözetiminde gerçekleştiriliyor. Antrenmanlara katılan sporcuların istekli ve hevesli olmaları dikkat çekerken, çalışmaların keyifli bir ortamda sürdüğü gözlendi.


Kursların başlamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Yunusemre Belediyespor Judo Antrenörü Harun İzgi, projenin temel amacının sporun birleştirici gücüyle bireyleri sosyalleştirmek olduğunu söyledi. İzgi, "Down sendromlu bireylerimiz öğrenmeye çok açık ve her antrenmana büyük bir heyecanla geliyor. Buradaki asıl hedefimiz onları sporla tanıştırmak, sosyal hayata daha güçlü katılmalarını sağlamak ve özgüvenlerini artırmak" dedi.


Kısa, orta ve uzun vadeli hedeflere de değinen İzgi, "Kısa vadede temel judo eğitimlerini vererek sporcularımızın salona ve spora alışmasını amaçlıyoruz. Orta vadede sportif gelişimlerini ilerletip düzenli antrenman alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Uzun vadede ise imkânlar doğrultusunda müsabakalara katılabilecek seviyeye gelmelerini hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.


Projeye verilen desteklerden dolayı teşekkür eden Harun İzgi, "Bu anlamlı projenin hayata geçmesinde bizlere her zaman destek olan Yunusemre Belediye Başkanımız Semih Balaban’a, Kulüp Başkanımız Bülent Kanik’e ve en büyük paydaşlarımız olan sporcu ailelerimize teşekkür ediyorum. Ailelerin desteği olmadan bu çalışmaların başarıya ulaşması mümkün değil" diye konuştu.



Yunusemre’de down sendromlu bireylere yönelik judo kursları başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ertan Torunoğulları: "Fenerbahçe olarak gençlerle ilgili yapılan bütün etkinliklere katkıda bulunuyoruz" Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Ertan Torunoğulları, sarı-lacivertli camia olarak gençlere yönelik yapılan etkinliklere sporcu ve yöneticiler olarak katkıda bulunduklarını söyledi. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğiyle 81 ilde gerçekleştirilen GençLig projesinin 2026 lansmanı gerçekleştirildi. Etkinlik sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Ertan Torunoğulları, "Gerçekten güzel bir organizasyon olmuş. Organizeyi yapan başkan ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Biz şuna inanıyoruz; spor ahlakıyla büyümüş bir gençliğin hem topluma hem ülkesine çok faydalı olacağına inanan bir kulübüz. Onun için biz de Fenerbahçe Kulübü olarak gençlerle ilgili yapılan bütün etkinliklerde sporcu arkadaşlarımızla yönetici arkadaşlarımızla buluşup katkıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. İsmail Yüksek: "Futbolcular olarak gençlere başarılarınızla ilham olmak istiyoruz" Güzel organizasyon olduğundan bahseden Fenerbahçeli futbolcu İsmail Yüksek, "Öncelikle herkese tekrardan çok teşekkür ederiz. Çok güzel bir organizasyon vardı, çok güzel bir gün oldu. Bizler de burada olduğumuz için çok mutluyuz. Bizleri de davet ettikleri için tekrardan teşekkür ederiz. Futbolcular olarak gençlere başarılarımızla ilham olmak istiyoruz. Gençlere güzel nesiller bırakmak istiyoruz" diye konuştu.