YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 18:17

MİDYAT`TA POLİS TEŞKİLATININ 167. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI

A
A
A
MİDYAT`TA POLİS TEŞKİLATININ 167. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI

Türk Polis Teşkilatı`nın 167. kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası, Mardin`in Midyat ilçesinde etkinliklerle kutlandı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan programda kısa bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül, polis teşkilatının şehitlerini ve şehit yakınlarını saygıyla andıklarını söyledi. Yurdagül, teşkilatın kuruluş yıldönümünden dolayı tüm meslektaşlarını ve Midyat`ta görev yapan polis memurlarını kutladı.
Programda daha sonra, emniyet amiri, baş komiserler ve polis memurlarından oluşun 25 kişilik koro, yedi bölgeye ait türküleri seslendirdi. Mardin türkülerini de başarıyla seslendiren polis korosu, davetlilerin beğenisini topladı.
Daha sonra yılın başarılı polisleri ve Polis Teşkilatı`nın 167. kuruluş yıldönümü münasebetiyle okullarda yapılan spor müsabakaları, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Ardından davetlilere kokteyl verildi.
Ayrıca Polis Haftası dolayısıyla Hacı Hazan Gündüz Cami`nde şehitler için mevlit okutuldu, şehit polislerin mezarları ve aileleri ziyaret edildi, polis memurları fidan dikti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Efeler’den engelli annesini duygulandıran ziyaret Efeler Belediyesi’nin üyesi olduğu Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği Olağan Meclis Toplantısı’na katılan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in şehir dışında olması sebebiyle, Başkan Yetişkin adına Anneler Günü ziyaretlerine devam eden Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Ulusal, engelli evlat sahibi anneleri de unutmadı. Anneler Günü’nün içinde bulunduğu 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Engelli Mustafa Erol ve annesi Hatice Erol’u ziyaret eden Yalçın Ulusal’a ziyaretinde; Efeler Belediye Meclis Üyesi Zeliha Gündoğdu ve Efeler Belediyesi Gündüz Bakımevleri Sorumlusu Gülçin Öztürk de eşlik etti. Sabır ve bin bir emekle evladını yetiştiren anne Hatice Erol’un Anneler Günü’nü kutlayan Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Ulusal, “Efeler Belediye Başkanımız Sayın Anıl Yetişkin’in sevgi ve selamlarını getirdim sizlere. Kendisi şehir dışında olması sebebiyle aramızda olamadı. İçinde bulunduğumuz bu hafta Engelliler Haftası olması sebebiyle ayrıca anlam taşıyor. Engelli bireylerin toplumun her alanında tam ve eşit katılımını sağlamak, yerel yönetimler olarak en temel görevlerimizden biri. Bugün burada Mustafa ve Hatice Hanım’ı ziyaret ederek, onların yaşadığı güçlükleri bir nebze olsun paylaşmak istedik. Engelli bireylerimizin ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak için Efeler Belediyesi olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.