ASAYİŞ - 14 Ağustos 2018 Salı 13:01

Mardin’de kaçakçılık operasyonu

A
A
A
Mardin’de kaçakçılık operasyonu

Türkiye geneli emniyet genel müdürlüğü tarafından düzenlenen “Duman-5 Kod Adlı Operasyon” kapsamında Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü görevlilerince dün gerçekleştirilen operasyonda 246 adet gümrük kaçağı içki ele geçirildi.

Türkiye geneli emniyet genel müdürlüğü tarafından düzenlenen “Duman-5 Kod Adlı Operasyon” kapsamında Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü görevlilerince dün gerçekleştirilen operasyonda 246 adet gümrük kaçağı içki ele geçirildi.


Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada KOM ekipleri tarafından yapılan operasyon kapsamında 246 adet gümrük kaçağı alkollü içki, bin 886 paket muhtelif markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Operasyonda ayrıca 237 paket TAPDK bandrollü sigaraya, iş yerinin TAPDK İşletme Ruhsatı bulunmaması sebebiyle el konulduğu belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Selçuk beyaz perdede Bir kısmı İzmir’in Selçuk ilçesinde çekilen ’Dünya Malı-Eksi Bir’ film gösterime girdi. Selçuk Belediyesi, kentin tanıtım faaliyetleri kapsamında usta oyuncularıyla filmin çekimlerine destek verdi. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 17 Mayıs Cuma günü İstanbul’da gösterime giren filmin galasına katıldı. Selçuk’un tanıtımına katkı sağlayan "Dünya Malı-Eksi Bir" filminin İstanbul galasına, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de katıldı. Filmin bir sahnesinde Efes’in Kuşadası’nda değil, Selçuk’ta olduğunun ele alınması tanıtım açısından dikkat çekti. Filmin yönetmeni, oyuncuları ve yapımcılarıyla bir araya gelen Başkan Sengel, Selçuk’un tarihi ve kültürel zenginliklerinin sinema dünyası tarafından da fark edilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Filmin gösterime girmesiyle birlikte Selçuk’un turizm tanıtımı açısından önemli olduğuna dikkat çeken Sengel, filmin kentin kültür değerlerine olumlu katkılar sağlayacağına inandığını kaydetti. Sengel galada, filmin yönetmeni Uygur Akkaya’ya Artemis heykeli hediye etti. Yönetmenliğini Uygur Akkaya’nın yaptığı, başrollerini Berk Hakman, Uğur Yücel, Erkan Köse, Asena Tuğal, Turgay Tanülkü, Erkan Köse, Serhat Özcan, Altan Erkekli ve Tolga Canbeyli gibi usta sanatçı kadrosunun yer aldığı filmin çekimleri, Selçuk ve Şirince sokaklarında gerçekleşti. Ayrıca filmin senaryo ekibinde Selçuk’un oyuncuları Korkut Soylu ve Tolga Mert yer alıyor. Filmin çekimlerinin Selçuk ve Şirince’de gerçekleşmesi, bölgenin turizm potansiyeline de olumlu sonuçlar vermesi bekleniyor. Hem yerel halkın katkıları hem de sanatın her alanında destek sağlayan Selçuk Belediyesi’nin katkılarıyla çekimleri tamamlanan film, Selçuk’un kültürel ve sanatsal kimliğini daha geniş kitlelere ulaşması amacını sağlıyor.
Ankara Gölbaşı’nda pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi Ankara’nın Gölbaşı Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bisiklet sürme etkinliği gerçekleştirdi. Gölbaşı Belediyesi ev sahipliğinde Atatürk Sahil Parkı’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Doğa Şenliği düzenlendi. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın da katıldığı etkinlikte 7’den 70’e onlarca kişi bisikletleriyle sağlıklı yaşam için pedal çevirdi. Etkinlikte çocukların ekolojik farkındalıkları artırma, çocukların okul dışında fiziksel aktiviteler ile hareket becerilerini destekleme, okul aile işbirliği doğrultusunda etkinlik yapmaya yönelik mesajlar verildi. Odabaşı, etkinlik alanında bulunan stantları gezerken, dilek asma ağacına “Mutlu yaşam için doğaya sahip çıkalım” notunu düştü. “Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız” Etkinlikte “Burada öncelikle amaç sağlıklı yaşam” diyerek sözlerine başlayan Odabaşı, “Biz Gölbaşı Belediyesi olarak sağlıklı yaşam için sporun ve sporcunun her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bu tür etkinliklerin Gölbaşı’mızda yapılmasından mutluluk duyuyoruz ve teşvik de edeceğiz. Ankara’mızın incisi Mogan Gölü’müzün sahil alanında sizleri burada görmekten, sizleri ağırlamaktan onur duyuyorum” diye konuştu. Bisiklet dağıtımının ardından Odabaşı’nın start vermesiyle, katılımcılar gruplar halinde bisikletleriyle Mogan Gölü’nün etrafında tur attı.