EKONOMİ - 17 Eylül 2018 Pazartesi 13:31

Mardin’de yeni eğitim ve öğretim yılı törenle başladı

A
A
A
Mardin’de yeni eğitim ve öğretim yılı törenle başladı

Mardin’de yeni eğitim ve öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Mardin’de yeni eğitim ve öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Kentte 250 bin öğrenci ve bin 500 okulda 13 bin öğretmen okulda ders başı yaptı.


2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Mardin’de tören düzenlendi. 13 Mart İlkokulunda gerçekleştirilen törene Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, veliler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Vali Yaman, “Bütün kurumlarımızla eğitim ve öğretimin en iyi yerlere gelmesi için çaba veriyoruz. Okullarımızın bahçelerindeki 3 aylık sessizlik bugün itibariyle eski canlılığına döndü. İlimizde 250 bin öğrencimiz var. Biz çalışmalarımızla geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi başarılı bir eğitim ve öğretim yılını hedefliyoruz. Sadece Valilik olarak değil aynı zamanda Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle eğitim ve öğretimin en iyi yerlere gelmesi için ciddi katkılar sağlıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde en fazla bütçeyi eğitim ve öğretime ayrıldığını biliyoruz. Bunun yanında hayırseverlerimiz de eğitimin en iyi yerlere gelmesi için destekler veriyor. Eğitimin en iyi yerlere gelmesinde katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Yeni eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsun” dedi.



“Eğitim maratonu başladı”


İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise, beklentilere cevap veren ve kalitesi günden güne artan bir şekilde çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, “Bugün yaklaşık bin 500 okulumuzda 250 bin öğrencimizle eğitim ve öğretim yılı ilk zilini çaldık. Yaklaşık 13 bin öğretmenimizle 180 iş günlük bir eğitim maratonu başladı. Velilerimizin beklentilerini cevap verecek bir şekilde çalışmalarımız devam edecek. Biz gençlerimizin vatanını seven ailesine ve çevresine saygı duyan bir nesil olarak yetiştirmek için çaba veriyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsun” diye konuştu.


Konuşmaların ardından halk oyunu gösterileri yapılırken, yeni eğitim ve öğretim yılının ilk zilini Vali Yaman çaldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Trabzon’da dilencilere göz açtırılmıyor Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından dilencilikle mücadele çalışmalarında 2024 yılı içerisinde 354 dilenciye müdahale ederken, 3 kişi hakkında idari işlem başlatıldı. Trabzon’da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan ziyaretçi sayısından dolayı Trabzon Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların huzuru ve güvenliği için tedbirleri artırıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, şehrin muhtelif yerlerinde dilencilere karşı operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan çalışmalar neticesinde zabıta ekipleri, 2024 yılı içerisinde 354 dilenciye müdahale ederken bunlardan 3’ü hakkında idari işlem başlatıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, şehirde dilencilikle mücadelenin devam ettiği belirtilerek “7 kişiden oluşan 2 tanesi motorlu olmak üzere 2 farklı ekibimiz, sürekli dilencilikle mücadele konusunda çalışmalarını yürütüyor. Bunlara ek olarak tüm ilçelerdeki zabıta ekiplerimiz de çalışmalarını aynı kararlılıkla yürütüyor. Özellikle sirkülasyonun yoğun olduğu bölgelerde ekiplerimiz daha yoğun bir faaliyet gösteriyor. Dilencilikle mücadele konusunda sadece zabıta ekiplerimizle değil Emniyet İl Müdürlüğü ve İl Göç İdaresi ile müşterek çalışıyoruz. Şehirdeki huzur ve güven ortamını idame ettirmek için çalışmalarımız kararlılıklar devam edecek” ifadelerine yer verildi.
Balıkesir Ebru Sanatçısı Yücel Edis’ten muhteşem ebru sergisi Ebru sanatçısı Yücel Edis’ten ’Hayat’ temalı ebru sergisi açıldı. Devlet Güzel Sanatlar galerisinde açılan sergiye sanat severler, vatandaşlar ve protokolün katılımı ile açıldı. ’Hayat’ Ebru sergisinin açılışına Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa İlhan, Karesi Kaymakamı Metin Arslabaş ile birlikte açan Sanatçı Yücel Edis konuklara yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. " 2014 yılında İstanbul’da Sancaktepe’de bulunan Genç Gelecek Merkezinde ebru ve resim sanatına yönelik dersler aldım. Aynı zamanda seramik yapıyorum. Bugüne kadar 9 sergi ve yarışmaya katıldım. Son olarak ebru sanatçısı Neliman Şentuna Karasu Hocamın öğrencileri olarak karma sergide eserlerim sergilendi. Bugün burada siz sanatseverleri görmek beni çok mutlu etti. Hepiniz Hoşgeldiniz. İnşallah sergimin geleni ve göreni çok olur. Bana destek veren başta ailem olmak üzere yardımı geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi. Sanatçı Yücel Edis’in ebru sergisi klasik müzik eşliğinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. ’Hayat’ ebru sergisi 8 Haziran tarihine kadar Devlet Güzel Sanatlar galerisinde gezilebilecek. Sergi açılışını Vali Yardımcısı Mustafa İlhan, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Müdürleri Cihan Menevşe ve Atalay Duran, BalSanat Güzel Sanatlar Dernek sanatçıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ebru Sanatçısı Neliman Şentuna Özkarasu, Üniversite öğrencileri, sanatçılar ve vatandaşların katılımı ile açılışı gerçekleştirildi.