GENEL - 04 Kasım 2018 Pazar 11:19

3 gün önce kaybolan çocuk sokakta uyurken bulundu

A
A
A
3 gün önce kaybolan çocuk sokakta uyurken bulundu

MARDİN (İHA) – Mardin’in Nusaybin ilçesinde 3 gün önce evden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan zihinsel engelli 14 yaşındaki Mazlum Ay, Artuklu ilçesinde bir sokakta uyurken bulundu.

MARDİN (İHA) – Mardin’in Nusaybin ilçesinde 3 gün önce evden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan zihinsel engelli 14 yaşındaki Mazlum Ay, Artuklu ilçesinde bir sokakta uyurken bulundu.


Edinilen bilgiye göre, Nusaybin ilçesi Kışla Mahallesi’nde ikamet eden Metin Ay’ın 14 yaşındaki zihinsel engelli oğlu Mazlum Ay’dan, 3 gün önce evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Polise haber veren aile daha sonra yerel basın yoluyla da gencin fotoğrafını paylaştı. Basında yer alan fotoğrafları gören vatandaşlar, 155 polis hattını arayarak fotoğraftaki çocuğun Artuklu ilçesinde olduğu ihbarını yaptı. Bölgede arama yapan polis Mazlum Ay’ı bir sokakta uyurken buldu. Ay’ı hastaneye götürüp sağlık kontrolünden geçiren polis daha sonra amcasına teslim etti. Amca Selman Ay, duyarlılıklarından dolayı basına ve vatandaşlara ailece teşekkür ettiklerini ifade ederek, “Haber ve fotoğrafların gazetelerde yayınlanması sonrası polise yapılan ihbar sonrası yeğenimin bir sokakta uyurken görüldüğü belirtildi. Polis ekipleri de yeğenimi alıp hastaneye götürdü. Yaptıkları sağlık kontrolünden sonra yanlarında misafir ettiler. Daha sonra bize haber verdiler. Yeğenimizi teslim aldık” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Taksim açıklaması CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü nedeniyle Saraçhane Meydanı’na geldi. Burada basın açıklaması yapan Özel, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması gerektiğini söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Saraçhane meydanına geldi. Herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Özel, "Saraçhane Meydanı’ndayız. Saraçhane Meydanı Türkiye demokrasisinin özellikle son 5 yılın sembolleşmiş bir meydandır. Saraçhane’deki topluluklar sonuç alan topluluklardır. Onların dediği oldu. Şimdi çağrıcı örgütler, Saraçhane’yi çağrıda bulundular. Biz de İstanbul il başkanlığı aracılığıyla örgütümüzü Saraçhane’ye çağırdık. Hedef Taksim Meydanı’dır çünkü 1 Mayıs’ın sembol meydanı Taksim Meydanı’dır. Geçen sene bir tartışma vardı. Valilik, İçişleri Bakanlığı, hükümet diyordu ki ’Taksim gösteri meydanı değildir’ çıkamazsınız. Emekçiler de ’çıkarız’ diyordu. Demokrasilerde iki taraf farklı düşünüyorsa, menfaat çelişkisi varsa hakeme başvurulur. Kime mahkemeye. Anayasa Mahkemesi diyor ki hepiniz adına karar verdim. Taksim anlamlı bir meydandır. O gün isteyen herkes orada bulabilmelidir. Eninde sonunda Taksim emeğindir, emekçilerindir. Polisimize sesleniyorum; buradaki emekçi sizi düşman görmüyor, kardeşinizdir. Onlara müdahale edip onların yaralanmasına, zor durumda kalmasına sebebiyet vermeyiniz. Bu meydandaki emniyet güçleri de emekçiler de siyasetçiler de bu ülkenin evlatlarıdır ve kardeştir. Bu ülkenin Türkleri de Kürtleri de Lazları da Çerkezleri de Doğulusu, Batılısı, Karadenizlisi, Güneylisi, Alevisi de Sünnisi de kardeştir. Bu kardeşliği egemen kılacağız, birbirimizi, Türkiye’yi seviyoruz" diye konuştu.
İstanbul HAKSEN Taksim’e çelenk bıraktı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı’na gelerek çelenk bıraktı. HAKSEN Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi," Filistin’de Gazze’de İsrail tarafından adete soykırım yapılıyor. Biz insan haklarından yana bir sendikasıyız. Dolayısıyla Filistin’de İsrail’in saldırılarının bir an önce durdurulmasını, tüm dünyanın seyirci olmaktan çıkıp bu sürece müdahale etmesini istiyoruz. Filistin’li kardeşlerimizin de yanındayız" dedi. HAKSEN Konfederasyonu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim meydanına geldi. Vuvuzela çalan grup Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktı. HAKSEN Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi, “47 yıl önce bu meydan da hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Özellikle kamuda koruma ve güvenlik görevlileri var onların ricasıyla onların kıyafetiyle bu açıklamayı yapıyorum. Koruma ve güvenlik görevlilerine yıpranma hakkı verilerek yaptıkları hizmete karşı emeklerinin de hakkı verilmelidir. Şuanda Filistin’de Gazze’de İsrail tarafından adete soykırım yapılıyor. Biz her zaman olduğu gibi mazlumdan yanayız. Biz insan haklarından yana bir sendikasıyız. Dolayısıyla Filistin’de İsrail’in saldırılarının bir an önce durdurulmasını, tüm dünyanın seyirci olmaktan çıkıp bu sürece müdahale etmesini istiyoruz. Filistin’li kardeşlerimizin de yanındayız. Gazze’deki emekçi kardeşlerimizi de anıyoruz” dedi.