GENEL - 30 Kasım 2018 Cuma 17:16

Kızıltepe’de kadına şiddet masaya yatırıldı

A
A
A
Kızıltepe’de kadına şiddet masaya yatırıldı

Lider Kadın Derneği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle söyleşi programı düzenledi.

Lider Kadın Derneği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle söyleşi programı düzenledi. Programda konuşan Lider Kadın Derneği Başkanı Leyla Yanar Onur, "Kadın ve erkekler birlikte bu mücadelenin içerisinde olacağız” dedi.


Lider Kadın Derneği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle, Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezinde program düzenledi. Muhtarlar Derneği ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) ile ortaklaşa düzenlenen söyleşide, kadına şiddet masaya yatırıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan Lider Kadın Derneği Başkanı Leyla Yanar Onur, derneklerinin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Toplumun en hassas gruplarından olan kadın ve çocukların eğitim ve korunma hizmetlerinden faydalanmalı için çalıştıklarını anlatan Onur, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamın bugün bir program düzenledik. Bu programlarımız bir haftadır devam ediyor. Bugün de erkeklerin kadın şiddetine hakkında fikir sahibi olması için, kadının hayatında tarihten buyana neler görmüş erkeklere de bu mücadeleyi anlatmak ve onları bu mücadelenin içine katmak istiyoruz. Kadın ve erkekler birlikte bu mücadelenin içerisinde olacağız” dedi.


Kadına yönelik şiddetin en az yaşanıldığı bölge Güneydoğu Anadolu Bölgesi olduğunu belirten MTDF Başkanı Mehmet Şerif Öter ise, "Bizim örf ve adetlerimiz, milletimizin inancı güçlü olduğu için ve dinimizin kadına verdiği önemden dolayı şiddet burada daha az oluyor. Bugün bu programda da kadınlarımız erkelerin de kadına karşı verilen şiddetin önlenmesi mücadelesi içerisinde olması için erkekleri de davet ettiler. Ailenin kıymeti burada anlaşılıyor. Aile huzurluysa devlet de, toplum da huzurlu olur. Bunun için bu program çok önemli. Kimsenin kimseye şiddet uygulamaya hakkı yok. Sadece dayakla yapılan şiddet değil, her türlü şiddet olmamalı. Kadına karşı yapılan şiddette erkeğin evden uzaklaştırılması çok uygun değil. Bunun yerine kurulan komisyonla bu ailenin kurtarılması için ne gerekiyorsa yapılmalı. Çünkü aile çok önemlidir. Kadına karşı yapılan şiddete ilk önce erkeklerin karşı gelmesi gerekiyor. Kadın çok önemlidir" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Atletico Madrid ile PSG, Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükseldi UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçlarında Atletico Madrid, Barcelona’yı; PSG de Liverpool’u eleyerek yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final turu rövanş maçları heyecanı yaşanıyor. Atletico Madrid, 2-0 kazandığı eşleşmenin ikinci maçında Barcelona’yı konuk etti. Lamine Yamal’ın 4. dakikada attığı golle öne geçen Barcelona, 24’te Fermin Lopez ile farkı 2’ye çıkardı. Bu golden 7 dakika sonra Lookman, fileleri havalandırdı. İlk yarısı 2-1 tamamlanan müsabakanın ikinci yarısı da yüksek tempoda oynanırken, 79. dakikada Katalan ekibi 10 kişi kaldı. Eric Garcia, Sörloth’a yaptığı müdahale sonrası bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle kırmızı kart gördü. Kalan dakikalarda iki takım da girdiği pozisyonlardan yararlanamazken, Diego Simeone’nin öğrencileri yarı finale yükseldi. Barcelona ise Devler Ligi’ne veda etti. Gecenin diğer mücadelesinde ise Liverpool ile Paris Saint-Germain, Anfield’da karşı karşıya geldi. İki ekip ilk yarıda girdiği pozisyonlardan sonuç çıkaramazken, Ousmane Dembele 72. dakikada PSG’yi öne geçiren gole imza attı. 28 yaşındaki forvet uzatma dakikalarında farkı 2’ye çıkaran golü kaydetti. Eşleşmenin ilk maçını da 2-0 kazanan Fransızlar, son 4 biletini almayı başardı. Arne Slot yönetimindeki Liverpool ise Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde elendi.