GENEL - 23 Mayıs 2020 Cumartesi 12:18

Kısıtlama başladı, zabıta sokak hayvanları için seferber oldu

A
A
A
Kısıtlama başladı, zabıta sokak hayvanları için seferber oldu

Korona virüsle mücadele kapsamında 81 ilde 4 gün sürecek sokağa çıkma kısıtlaması başladı.

Korona virüsle mücadele kapsamında 81 ilde 4 gün sürecek sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde zabıta ekipleri sokak hayvanlarının aç kalmaması için tavuk eti satışı yapan yerlerden temin ettikleri etleri hayvanlara dağıttı.


Pazartesi günü gerçekleşen kabine toplantısı sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı sürecinde 81 ilde 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının olacağını duyurmuştu. 4 gün boyunca devam edecek sokağa çıkma kısıtlaması Kızıltepe’de de başladı. Kısıtlama boyunca sokaklar boş kalacağı için sokak hayvanları da yem bulmada zorluk çekecek. Bunun için Kızıltepe Belediyesi zabıta ekipleri temin ettikleri tavuk etlerini hayvanlara dağıttı.


Kısıtlama süresince hayvanların aç kalmaması için yem ve su ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ifade eden zabıta memuru İsmail Boran, "4 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle sokak hayvanlarının aç kalmaması için tavuk bayilerinden aldığımız etleri dağıttık. 4 gün bu şekilde devam edeceğiz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Sel suları mahallede paniğe neden oldu Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde evlerinde oturan vatandaşlar, yağışsız bir havada gelen sel sularıyla büyük bir şok ve panik yaşadı. Bir otomobilin sürüklendiği selde şu ana kadar herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre olay, gece saatlerinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Ekili Mahallesi Pınarbaşı Mezrasında yaşandı. Gece evlerinde oturan vatandaşlar, yağışsız bir havada aniden gelen sel sularıyla büyük bir korku ve panik yaşadı. Bulduğu her şeyi önüne katan sel suyu, köprünün girişini de tıkadı. Köprü girişinde biriken çalı ve ağaç dalları nedeniyle köprüde yıkılma tehlikesi de yaşandı. Çalı ve dalların bir kısmı suyun şiddetine kapılıp giderken kalanlar ise çağrılan iş makinesi tarafından temizlendi. İlk belirlemelere göre şu ana kadar park halindeki bir otomobilin suya kapıldığı ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirlendi. Yetkililer uyardı Öte yandan meteoroloji de Şanlıurfa için şiddetli yağış, sel ve su baskını uyarısında bulundu. Şanlıurfa Valiliği devletin bütün kurumlarını yaşanabilecek sel ve su baskınlarına karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri de tüm ekiplerini teyakkuza geçirdi. Mahallede yaşayan Aziz Birden, yukarı bölgelerde yaşanan yağış nedeniyle sel yaşandığını ve şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadıklarını belirtti.