YEREL HABERLER - 06 Kasım 2012 Salı 17:02

EMNİYETTEN HALI SAHA TURNUVASI

A
A
A
EMNİYETTEN HALI SAHA TURNUVASI

Mardin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen `Herkes Eğlensin Turnuvaya Renk Gelsin` projesi kapsamında Mardin merkez, Kızıltepe, Nusaybin ve Derik`te futbol ve voleybol turnuvası başladı.
Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında 2012 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü`nce kabul edilen proje kapsamında başlatılan turnuvaya 51 futbol ve 37 voleybol takımı katıldığı belirtildi. Mardin Emniyet Müdürlüğü halı saha tesislerinde düzenlenen turnuvanın açılış maçına Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, 70. Mekanize Tugay Komutanı Lokman Ali Yılmaz, Mardin Milli Eğitim Müdürü Niyazi Ekin, Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Hadi Çomaktekin, Mardin Hava Meydanları Müdürü Mübarek Bedir, kamu kurum müdürleri ve davetliler katıldı.
Turnuva öncesinde bir konuşma yapan Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, turnuva ile öğrenciler arasında dostluğun ve kardeşliğin sağlanması, öğrencilerin eğlenmesi ve derslerine motive olmalarını amaçladıklarını söyledi. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da gençlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kara`` Amacımız siz gençlerin arasında mevcut olan kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirmektir. Sizler bizim de milletimizin de ümidisiniz. Sizleri seviyoruz. Aileleri bir bahçe olarak kabul ediyorsak, siz bu bahçenin en taze fidanlarısınız. Kanaatimce sizler bu fidanların toprak altındaki köklerisiniz. Ne kadar çok, ne kadar sağlam ve derin olursa bu fidanlar o kadar sağlam ve gür olacaktır. Bizim de emeğimiz, çabamız bunun içindir`` dedi.
Mardin merkez, Kızıltepe, Nusaybin ve Derik ilçelerinde bulunan 50 liseden 51 futbol takımı, 37 voleybol takımı olmak üzere toplam 87 takım ve bin 320 öğrencinin turnuvaya katıldığını belirten Kara, "Turnuva bitiminde Mardin merkez ve ilçelerde dereceye giren 1., 2. ve 3. futbol ve voleybol takımlarına ve en centilmen futbol takımına kupaları düzenlenecek törenle verilecektir. Turnuvaya katılan okullara, ikişer adet futbol ve voleybol topları ile katılım sağlamalarından dolayı birer adet plaket verilecektir. Ayrıca turnuvaya katılan öğrencilerin suç ve kötü alışkanlıklara karşı bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla "Madde bağımlılığı, sigaranın zararları, toplum destekli polislik, etkili iletişim ve verimli ders çalışma yöntemleri konularında eğitim seminerleri düzenlenecektir. Seminerden sonra katılan öğrencilere, kitap hediye edilecektir`` şeklinde konuştu.
Daha sonra Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara Mardin Anadolu Lisesi ile İMKB Anadolu Lisesi arasında oynanan halı saha futbol maçının başlama vuruşunu yaparak turnuvayı başlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de trafik kurallarına uymayan bin 238 sürücüye ceza yazıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, trafik kurallarını uymayan bin 238 sürücüye cezai işlem uygulandı. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde abartı egzoz, drift, makas atma, yüksek ses müzik gibi kamu huzurunu bozan araçlara yönelik 16-22 Nisan tarihleri arasında çalışma yapıldı. Yapılan çalışmalarda, 28 sürücüye ‘modifiyeli araç’ suçundan 140 bin TL para cezası yazılarak, araç uygun hale getirilinceye kadar trafikten men edildi. 9 sürücüye ‘abartı egzoz araç kullanmak’ suçundan 144 bin TL, 140 sürücüye ‘sürücü belgesiz araç kullanmak’ suçundan 5 milyon 600 bin TL, 58 sürücüye ‘sürücü belgesi geri alındığı halde araç kullanmak’ suçundan 11 milyon 600 bin TL, 10 sürücüye ‘makas atma’ suçundan 900 bin TL, 2 sürücüye ‘drift atmak’ suçundan 280 bin TL idari para cezası yazıldı. Öte yandan, 226 sürücüye ‘kırmızı ışık ihlali’, 80 sürücüye ‘alkollü araç kullanmak’, 4 sürücüye ‘alkolmetreye üflememek’, 91 sürücüye ‘ışık donanımı’, 155 sürücüye ‘yüksek sesle müzik dinlemek’, 435 sürücüye ‘araç kullanırken cep telefonuyla konuşma’ suçlarından para cezası uygulandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Halkımızın huzurunu bozacak şekilde saygısızca araç kullanarak trafiği tehlikeye düşüren, drift atan, çevreye rahatsızlık veren araç ve sürücülerle mücadelemiz devam etmektedir" denildi.
Kırıkkale Yılların hasreti sona erdi, hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı Kırıkkale’de 164 hacı adayı, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı. Aileleriyle vedalaşırken duygulanan hacı adayları, yıllardır bekledikleri hac yolculuğuna çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Nur Camii’nde hac uğurlama programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi. Hacı adayları, aileleri ve yakınlarıyla vedalaşırken duygusal anlar yaşadı. İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, hacı adaylarına seslenerek, "Siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi" sözleriyle kutsal yolculuğun önemini anlattı. Kotan, "Şunu iyi bilin, siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Allah’a misafir olarak gidiyorsunuz. Misafirliğinizi iyi bilin. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi. Sizin evinize bir misafir gelirse nasıl davranmasını isterseniz, siz de orada sözlerinizle ve eylemlerinizle öyle olun. Şimdi siz de Allah’ın evine misafir gidiyorsunuz. Samimiyetinize ve gayretinize karşılık şunu bilin; Allah da size ikramda bulunacak. Ama gayret edeceksiniz" dedi. Yıllardır hac ibadetini bekleyen vatandaşlar, kutsal topraklara gitmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Hacı adayı Gürci Gündoğdu (68), "Allah herkese nasip etsin inşallah. Allah’a emanet olun. 16 yıldır bekliyordum" dedi. 15’ yıldır hacca gitmeyi beklediğini anlatan Aydın Deniz (61) ise, "Allah herkesten razı olsun. Güle güle gidelim, güle güle gelelim. Allah’a emanet olun cümleten. 15 yıldır bekliyorduk. 15’inci kurada çıktı. Allah bu sene nasip etti. Allah utandırmasın. Hayırla gidelim, hayırla gelelim inşallah" ifadelerini kullandı. Çok mutlu olduğunu ifade eden Fatma Özüak (77), yıllardır beklediği hac yolculuğuna çıkmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Özüak, "Allah’ım, 16 senedir bekliyordum. Çok şükür kapıları açtı. Yollarına gideceğim, dualarımı edeceğim Rabbime. Sizlere de nasip etsin yavrum. Çok mutluyum. Gelinimle birlikte gidiyoruz" diye konuştu. Hacı adayı Zeycan Özüak (50) da, "Kayınvalidemle birlikte gidiyoruz. Eşim, kayınvalidem ve ben, üçümüz gidiyoruz. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Çok güzel bir duygu. Herkes yaşasın inşallah" dedi.