EĞİTİM - 06 Aralık 2021 Pazartesi 14:04

Mardin’de Halk Eğitim Merkezi 90 köyde meslek edindirme kursu açtı

A
A
A
Mardin’de Halk Eğitim Merkezi 90 köyde meslek edindirme kursu açtı

Mardin’de Halk Eğitim Merkezi, il merkezindeki kurslara katılım sağlayamayan kadınlar için 90 köyde meslek edindirme kursu açtı.

Mardin’de Halk Eğitim Merkezi, il merkezindeki kurslara katılım sağlayamayan kadınlar için 90 köyde meslek edindirme kursu açtı.


Halk Eğitim Merkezi, ‘Hayat Boyu Öğrenen Mahalle’ projeleri kapsamında kadınların istihdamı için 90 köyde meslek edindirme kursu açtı. Merkeze gidemeyen kadınların ayağına meslek edindirme kurslarının gitmesiyle bin 230 kursiyere ulaşıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ufuk Çete, açtıkları kurslarla Mardin’de açılan tekstil fabrikalarına da çalışan yetiştirdiklerini ifade etti.



“780 saati tamamlanan öğrenci usta öğretici belgesine sahip oluyor”


Köyde yaklaşık 10 yıldır kurs açılmadığını belirten Çete, bu sene talep gelmesi üzerine açtıklarını söyledi. Çete, "Şu an kurslarımızla köylerdeyiz ve ’Hayat Boyu Öğrenen’ mahalle projeleri kapsamında 90 tane mahalle arasında ve köyde kurs açtık. Bu kurslarla bin 230 tane kursiyere ulaştık. Burada eğitim gören kursiyerlerimiz eğitimlerini 780 saate tamamladıktan sonra ustalık belgesini alıp bu alanda çalışabiliyorlar. Bu bölgede tekstil firmalarının ihtiyacını bu şekilde karşılamış oluyoruz. Ustalık belgesi alıp halk eğitim merkezlerinde ya da olgunlaşma enstitülerinde çalışma imkanı bulabiliyorlar” dedi.


Kursun 2 buçuk haftadır başladığını kaydeden Çete, “Şu an çok profesyonel düzeyde çalışmalar üretemiyorlar. Ama kursun sonuna doğru kendilerini geliştirebiliyorlar. Yaptıkları ürünleri sosyal medyadan hem de bizden talepte bulunan insanlarla onları buluşturup satışlarını gerçekleştirebiliyoruz. Bu şekilde köylerimizde merkeze ulaşım imkanı olmayan kadınlarımızı, ablalarımızı, annelerimizi köyde kurs vererek meslek sahibi yapıp İleriye yönelik bir istihdam olanağı sağlayabiliyoruz” diye konuştu.


Halk Eğitim’de aldığı eğitimle usta öğretici olduğunu aktaran Makbule Abeş, “Eğitimlerden sonra dara da kurs açtım. Orada 3 sene çalıştım. Son 2 senedir de buradayım. Memnunum, kızlarla birlikte güzel geçiyor. Benim dalım giyim ama kim ne istiyorsa onu gösteriyorum. Hepimiz birlikte mutluyuz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Uşak Belediyesi soruşturmasında 16 şüpheli tutuklandı Uşak Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturma kapsamındaki ikinci dalga operasyonunda gözaltına alınan 29 şüpheliden 16’sı tutuklandı, 3 şüpheli adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Uşak Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile ilgili 27 Mart’ta soruşturma başlatmış, ilk dalga operasyonda Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın da aralarında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alınmış ve 9 şüpheli tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında 20 Nisan Pazartesi günü ikinci dalga operasyon başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında CHP Uşak İl Başkanı Celalettin Çoban ve Uşaksor Kulüp Başkanı Özhan Özgöbek’in de bulunduğu 29 kişi, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade vermişti. İfade işlemleri bugün tamamlanan şüpheliler, sabah erken saatlerde soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Adliyesi’ne gönderilmişti. Savcılık ifadelerinin ardından 19 şüpheli, tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi. Mahkeme, Ahmet A., Ahmet Y., Ali A., Fahreddin A., Ferhat C., Mehmet A., Mustafa A., Rahmi A., Sefa T., Akın C., Celalettin Ç., Cemal A., Ceren Y., Özhan Ö., Ulaş K., Umut D., hakkında tutuklama kararı verirken, 3 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri kararı verdi. Diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.