EKONOMİ - 26 Ekim 2022 Çarşamba 13:25

Mardin’de 20 milyon liralık asfalt plentinde 4 ayda 22 milyon liralık asfalt üretildi

A
A
A
Mardin’de 20 milyon liralık asfalt plentinde 4 ayda 22 milyon liralık asfalt üretildi

Mardin Büyükşehir Belediyesinin kendi öz kaynaklarıyla 20 milyon liraya satın aldığı asfalt plentinde 4 ayda 22 milyon liralık asfalt üretimi gerçekleştirildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesinin kendi öz kaynaklarıyla 20 milyon liraya satın aldığı asfalt plentinde 4 ayda 22 milyon liralık asfalt üretimi gerçekleştirildi.


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığınca, kentlerin en büyük sorunlarından biri olan yol çalışmalarının giderlerini minimize etmek amacıyla 20 milyon bedelle satın alınarak taş ocağı ve konkasör şantiyesinin bulunduğu alanda kurulumunu yaptığı asfalt plentinde saatte 240 ton binder ve aşınma malzemesi üretiliyor.


Günlük yaklaşık 1300 ton sıcak asfalt üretilen asfalt plentinde 4 ayda 30 bin ton üretim gerçekleştirildi. Üretimi yapılan sıcak asfalt Artuklu, Ömerli, Kızıltepe ve Yeşilli ilçeleri başta olmak üzere tüm ilçelerde yol yapım, onarım ve yama çalışmalarında kullanıldı.


4 aylık süre içerisinde 22 milyon liralık 30 bin ton sıcak asfalt üretimi gerçekleştirildi. 20 milyon bedelle satın alınan asfalt plenti, 4 ay içerisinde kendi bedelinin üzerinde üretim gerçekleştirdi.


Bu çerçevede bu yıl yapılması düşünülen 200 milyonluk sıcak asfalt ihalesi iptal edilerek miktarın Büyükşehir Belediyesinde kalması sağlandı hem de kadim kette kalıcı eser bırakıldı.


Hava şartları el verdiği sürece asfalt plentinde asfalt üretimi devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Başkan Geçit, Tecde Mahallesi’ndeki yol yenileme çalışmalarını inceledi Tecde Mahallesi’ndeki yol yenileme yatırımlarını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, "Soğuk ve yağışlı geçen kış mevsiminden sonra ilçemizin tüm yaşam alanlarındaki ulaşım ağını sağlıklı ve konforlu hale getirmek için 2026 yılı yatırım programına aldığımız hizmetleri teker teker yerine getiriyoruz" dedi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, beraberinde meclis üyesi Halil Durak, başkan yardımcısı Mehmet Cüreoğlu ve Kemal Oruç’un yanı sıra Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ile birlikte mahalenin yollarında gerçekleşen yenileme çalışmalarını inceledi. "Belediyemizin yatırımlarıyla mahallemiz güzelleşiyor" Gerçekleştirilen yatırımların mahalleye önemli katkılar sunduğunu belirten Muhtar Ali Yiğit, yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yiğit, "Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, 2 Nisan itibarıyla altyapı ve aydınlatma çalışmaları tamamlanan yollarımızda bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Tecde, hızla büyüyen ve gelişen bir mahalle. Belediyemizin bugüne kadar yaptığı ve bundan sonra yapacağı yatırımlarla mahallemizin daha modern ve yaşanabilir bir hale geleceğine inanıyoruz. Yol yenileme ve kaldırım çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu. "Tecde’nin gelişimine uygun yatırımlar hayata geçiyor" Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ise Tecde’nin gelişen yapısına uygun yatırımları hayata geçirdiklerini ifade etti. Kış aylarında yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle yıpranan yolların yenilendiğini belirten Geçit, "Soğuk ve yağışlı geçen kış mevsiminin ardından ilçemizin farklı noktalarında bozulan yollarımızı yenileyerek daha konforlu hale getiriyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, hemşerilerimizin daha sağlıklı, güvenli ve rahat bir ulaşım ağına kavuşması için planlanan yatırımları tek tek hayata geçiriyor. Tecde Mahallemiz, ilçemizin en hareketli ve hızlı gelişen bölgelerinden biridir. Bu doğrultuda mahallemizin ihtiyaçlarını kalıcı çözümlerle karşılamak için çalışmalarımıza hız verdik. Altyapısı tamamlanan yollarımızı bakım, onarım ve sıcak asfalt çalışmalarıyla modern bir seviyeye ulaştırıyoruz. Tecde’nin gelişimine uygun olarak altyapı ve üstyapı hizmetlerimizi planlı bir şekilde tamamlayacağız" şeklinde konuştu. Başkan Geçit, çalışmalar sırasında destek veren mahalle muhtarına ve sahada görev yapan belediye ekiplerine teşekkür etti.
Amasya Aynı evde 11 yıl arayla ikinci soba faciası: Bu kez baba ve oğlu hayatını kaybetti Amasya’da 11 yıl önce anne ve oğlunun soba zehirlenmesinden öldüğü evde bu sefer de baba ile diğer evladı aynı sonla hayatını kaybetti. Sobadan sızan gaz, bir ailenin ocağını söndürdü. Edinilen bilgiye göre, Kurşunlu Mahallesi Kafkas Sokak’taki müstakil evde yaşayan Yasemin (50) ve oğlu Anıl Ali Zeren (14), 11 yıl önce soba zehirlenmesinden hayatını kaybetmişti. Yaşadıkları büyük acı sonrası hayata tutunmaya çalışan baba Mehmet Ali Zeren (64) ile oğlu Alper (39) de 11 yıl sora aynı kaderi yaşadı. Baba ve oğluna telefonla ulaşamayan yakınları, polislerle birlikte girdikleri evde baba-oğulu yerde hareketsiz halde buldu. Eve gelen acil sağlık ekipleri baba ve oğlunun sobadan sızan gazdan zehirlendiklerini belirledi. Olayı duyan yakınları ve mahalle sakinleri büyük şok yaşadı. Cenazeler yapılan incelemenin ardından tabuta konularak cenaze aracıyla morga götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Zeren ailesinin 11 yıl arayla aynı acı sonla karşı karşıya kaldıklarını belirten Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Muhammed Aca, "11 yıl önce de soba zehirlenmesi olmuştu. Anne ve oğlu ölmüştü. Şimdi de baba ve diğer oğlu hayatını kaybetti. İçeri girdiğimizde evde yoğun duman vardı. Sobadan sızan gazdan zehirlenmişler" diye konuştu. Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Saraç da olay yerine gelerek bilgi aldı.