KÜLTÜR SANAT - 14 Aralık 2022 Çarşamba 10:46

500 yılık konak beton binalar arasında kayboluyor

A
A
A
500 yılık konak beton binalar arasında kayboluyor

Mardin’de 500 yıllık olduğu tahmin edilen konak, beton binalar arasında kayboluyor.

Mardin’de 500 yıllık olduğu tahmin edilen konak, beton binalar arasında kayboluyor.


Mardin’in Mazıdağı ilçesinde 500 yıllık olduğu tahmin edilen konağın dış cephesi geçtiğimiz yıllarda restore edilirken, iç kısmında bir çalışma yapılmadı. Tarihi konağı bu zamana kadar birçok köy ağası kullandı. Beton binalar arasında kaybolan konak günümüzde ise terk edilmiş halde bulunuyor.



“Konak binaların arasında kayboluyor”


Teknolojinin ilerlemesiyle tarihi konağın binalar arasında kaybolduğunu belirten Gürsel Sadıkoğlu, “Bu konak ağaların konağıydı, yıllarca burada köy ağaları yaşadı. Bu konak yaklaşık 500 yıllık vardır. Bütün akrabalar şehir dışında yaşadığı için bu halde bekliyor şu anda. Teknolojinin ilerlemesiyle bu konak binaların arasında kayboluyor. Mülk sahibi bakım yapamıyor, bakan da yok şu an. Durumu bundan ibaret. 3 yıl önce dış cephesi restore edildi, sadece iç kısmı kaldı. Kimse giremesin diye içeriye girişleri kapattık” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Genel Başkan Vekili Ala: "Netanyahu’nun Türkiye ve Cumhurbaşkanımız hakkında sarfettiği sözler, kendi işlediği suçları perdelemeye yönelik hezeyanlardır" AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, "Netanyahu’nun Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında sarfettiği sözler, kendi soykırımcı ve katliamcı politikalarını ve insanlığa karşı işlediği suçları perdelemeye yönelik hezeyanlardır" dedi. AK Parti Genel Başkan Vekili Ala, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Netanyahu’nun Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında sarfettiği sözler, kendi soykırımcı ve katliamcı politikalarını ve insanlığa karşı işlediği suçları perdelemeye yönelik hezeyanlardır. Netanyahu yönetimindeki İsrail’in politikaları, bölgeyi kalıcı bir istikrarsızlık döngüsüne sürüklemekte; bu durum uluslararası toplumun daha yüksek sesle sorgulaması gereken bir gerçeklik olarak karşımızda durmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye ise, uzun süredir bölgesel barışın tesisine yönelik çok yönlü ve ilkesel bir diplomasi yürütmektedir. Türkiye’nin yaklaşımı, çatışma üretmek yerine diyalog kanallarını açık tutmayı; vekalet savaşlarını körüklemek yerine uluslararası meşruiyet zemininde çözüm arayışlarını öncelemektedir. Bu bağlamda Türkiye, kendi ulusal güvenliğinin yanında, bölgesel istikrarı ve küresel barış perspektifini merkeze alan bir dış politika izlemektedir. Anlaşılan o ki Türkiye’nin bölgesinde istikrarı ve barışı önceleyen sonuç alıcı diplomatik gücü Netanyahu’yu rahatsız etmiştir" ifadelerini kullandı.
Ankara Dışişleri Bakanlığı: "İşlediği suçlar nedeniyle yaşadığımız çağın Hitler’i olarak nitelenen Netanyahu’nun kim olduğu ve sicili bellidir" Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İşlediği suçlar nedeniyle yaşadığımız çağın Hitler’i olarak nitelenen Netanyahu’nun kim olduğu ve sicili bellidir" ifadeleri kullanılarak, "Türkiye, masum sivillerin yanında olmaya devam edecek ve Netanyahu’nun işlediği suçlardan dolayı hesap vermesi için çaba harcamayı sürdürecektir" denildi. Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "İşlediği suçlar nedeniyle yaşadığımız çağın Hitler’i olarak nitelenen Netanyahu’nun kim olduğu ve sicili bellidir. Adı geçen hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından savaş suçu ve insanlığa karşı suçlardan ötürü tutuklama kararı çıkarılmıştır. Netanyahu yönetimi altındaki İsrail, soykırım iddialarıyla Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanmaktadır. Netanyahu’nun şu anki hedefi, devam eden barış görüşmelerini baltalamak ve bölgedeki yayılmacı politikalarını sürdürmektir. Aksi takdirde ülkesinde yargılanacak ve muhtemelen hapis cezasına çarptırılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın İsrailli yetkililer tarafından düzeysiz, küstahça ve yalan dolu iddialarla hedef alınması, her platformda dile getirdiğimiz gerçeklerin oluşturduğu rahatsızlığın bir sonucudur. Türkiye, masum sivillerin yanında olmaya devam edecek ve Netanyahu’nun işlediği suçlardan dolayı hesap vermesi için çaba harcamayı sürdürecektir" ifadelerine yer verildi.