- 23 Mart 2023 Perşembe 22:22

Mardin Valisi Demirtaş, ilk iftarını depremzede vatandaşlarla yaptı

A
A
A
Mardin Valisi Demirtaş, ilk iftarını depremzede vatandaşlarla yaptı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Ramazan ayının ilk iftarını KYK yurdunda misafir edilen depremzede vatandaşlarımızla açtı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Ramazan ayının ilk iftarını KYK yurdunda misafir edilen depremzede vatandaşlarımızla açtı.



Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, deprem sonrası Mardin’e gelerek KYK Kasımiye Erkek Öğrenci Yurdu’nda misafir edilen depremzede vatandaşlarla iftar yemeğinde bir araya geldi. Programa, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, Emniyet Müdür Mahmut Karabulut, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik ile Büyükşehir Belediyesinin bazı daire başkanları katıldı. Vali Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi, tarafından düzenlenen programda eşi Beyhan Demirtaş ile yemek dağıtarak depremzede vatandaşların Ramazan-ı Şerif aylarını kutladı.



“Hep yanınızda, hizmetinizde olacağız”


6 Şubat tarihinde 11 ilde çok büyük bir felaketle karşı karşıya kaldığına değinerek depremlerde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, “Asrın felaketi dediğimiz depremle karşı karşıya kaldık. İnsanlarımızı kaybettik, acılarımız var. Mardin Valisi olarak; tüm personelim, Büyükşehir Belediyesi, emniyetimiz ve jandarmamız ile sizleri burada misafir edeceğiz. Hep yanınızda, hizmetinizde olacağız. Burada kaldığınız sürece sizin rahat edebilmeniz için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Özellikle bunu bilmenizi istiyorum. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Son 1 ayda 28 bin araç cezadan kaçamadı Aydın’da Mart ayında trafik kurallarına uymayan 28 bin 681 sürücü cezadan kaçamazken, meydana gelen kazalarda 2 kişi hayatını kaybetti. Aydın’da trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar aralıksız devam ederken, 2026 yılı Mart ayı içerisinde yapılan denetimlerde toplam 173 bin 339 araç kontrol edildi. Yapılan denetimlerde trafik kurallarına uymadığı tespit edilen 28 bin 681 araca işlem yapıldı. Mart ayında meydana gelen 767 trafik kazasında ise 2 kişi hayatını kaybetti. Konu ile ilgili Aydın Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Trafik güvenliğinin artırılması ve korunması için Valiliğimizin gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2026 yılı Mart ayı içerisinde toplam 173 bin 339 araç kontrol edilmiş, 28 bin 681 araca işlem yapılmıştır. Alınan önlemlere rağmen, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2026 Mart ayı içerisinde İlimiz sınırlarında toplam 306 maddi hasarlı, 461 yaralamalı ve 1 ölümlü olmak üzere toplam 767 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda toplam 601 vatandaşımız yaralanmış, 2 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Ayrıca 315 sürücünün ehliyetine el konulmuş olup, 390 sürücü ile bin 172 araç trafikten men edilmiştir. Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 112 nolu Acil Çağrı Merkezi telefonuna ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır" ifadeleri yer aldı.