SAĞLIK - 04 Ocak 2025 Cumartesi 13:07

Jeoloji mühendisi sedef, egzama, uyuz ve vitiligo için krem üretti

A
A
A
Jeoloji mühendisi sedef, egzama, uyuz ve vitiligo için krem üretti

Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, 15 yıllık deney ve araştırmalar sonucunda sedef, egzama, uyuz ve vitiligo gibi hastalıkların çözümü için krem ürettiğini ileri sürdü.


Yaklaşık 15 yıl boyunca tıbbi jeoloji alanında çalışmalar sonucu kremleri ürettiğini açıklayan Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, “Bitkisel ürünlerden, toprak numunelerinden, su analizlerinde, bunların minerallerinden hangisinin insan sağlığına iyi ve kötü geldiğini araştırmalarım sonucunda buldum. Şu ana kadar 15’in üzerinde ilaç üzerinde çalışıyorum. Ehliyet ettiğim ilaçlar arasında hiçbir şekilde kimyasal ürün bulunmamaktadır. İnsan sağlığına zarar verecek herhangi bir madde kullanmıyorum. Tamamen doğada bulunan minerallerden doğal şekilde üretiyorum. Şimdiye kadar sedef, vitiligo, egzama ve güzellik kremi, uyuz ilacı ürettim” dedi.


Batman’ın Sason ilçesinde oturan ve cildinde bozukluk olan Fırat Yavuz, Fahri Çelik tarafından üretilen kremi kullandığı krem sonucunda iyileştiğini belirtti. Yavuz, “Yüzümde çok sayıda sivilce vardı. Sivilcelerden dolayı çok sayıda çukurlar oluşmuştu. Mardin’de oturduğunu duyduğumuz Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik’e ulaştık. Gönderdiği kremi kullandım ve hala da kullanmaktayım. Oluşan sivilce ve çukurlar azaldı” şeklinde konuştu.



Jeoloji mühendisi sedef, egzama, uyuz ve vitiligo için krem üretti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te yoğun kar yağışı nikaha engel olamadı Gaziantep’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle nikâh salonuna gidemeyen çiftin imdadına Şahinbey Belediyesi ekipleri yetişti. Nikahları evlerinde kıyılan çiftin şahitliğini ise zabıta ekipleri yaptı. Şahinbey ilçesinde yaşayan Cihan Subaşı ile Leyla Ünal, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle nikah salonuna ulaşamayınca durum Şahinbey Belediyesi’ne bildirildi. Bunun üzerine harekete geçen belediye ekipleri, nikah memuru ile birlikte çiftin evine giderek nikahı ev ortamında kıydı. Hava şartları nedeniyle nikah şahitlerinin de salona gelememesi üzerine, çiftin şahitliğini Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri yaptı. Kar yağışı altında gerçekleşen nikah renkli görüntülere sahne olurken, çift ve aileleri belediye ekiplerine teşekkür etti. "Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz" Nikahın ardından duygularını dile getiren Cihan Subaşı ile Leyla Ünal çifti, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek, "Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yapmış olduğu görevleri ve hizmetleri yakından takip ediyoruz, hepsinden haberimiz var, biliyoruz ve görüyoruz. Allah başarısına başarı katsın, sağlıklı ve uzun ömürler versin. Hemşehrisi olarak kendisini çok seviyoruz. En mutlu günümüzde bize böyle bir destek verdikleri için başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederiz. Çok heyecanlıyız, kusura bakmayın konuşmakta zorlanıyoruz ama bu mutluluğu yaşamamıza vesile olan herkese minnettarız" ifadelerini kullandı.
Adıyaman Kahta Belediyesi’nden karla mücadele seferberliği Adıyaman’ın Kahta ilçesinde etkisini artırarak sürdüren yoğun kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkilerken Kahta Belediyesi vatandaşların mağdur olmaması için kapsamlı bir çalışma başlattı. Zorlu hava şartları nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlara ekmek ve sıcak yemek ulaştırılırken, yollarda mahsur kalan sürücü ve yolcular için de sıcak çorba ve konaklama desteği sağlanıyor. Belediye ekipleri, kar yağışının başladığı ilk andan itibaren sahada aktif olarak görev alırken, özellikle yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahibi vatandaşların temel ihtiyaçlarına öncelik veriliyor. İlçe genelinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, kar nedeniyle ulaşımda aksama yaşayan vatandaşların güvenli ortamlara alınması sağlanıyor. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, olumsuz hava şartlarına karşı tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, "Yoğun kar yağışı süresince hiçbir hemşehrimizin mağduriyet yaşamaması için ekiplerimiz 7/24 sahada görev yapıyor. Evlerinden çıkamayan vatandaşlarımıza sıcak yemek ve ekmek ulaştırıyor, yolda kalan misafirlerimize çorba ve konaklama imkânı sunuyoruz. Acil bir durumla karşılaşan vatandaşlarımız belediyemizin 185 numaralı hattını arayarak bizlere ulaşabilir. Gelen her talebi titizlikle ele alıyoruz," ifadelerini kullandı. Kahta Belediyesi, kar yağışının etkisini yitirmesine kadar vatandaşların güvenliği, sağlığı ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışmalarını kesintisiz şekilde sürdüreceğini duyurdu.