ÇEVRE - 18 Ekim 2023 Çarşamba 13:40

Kızıltepe Belediyesi vatandaşın sokak köpeği şikayetine duyarsız kaldı

A
A
A
Kızıltepe Belediyesi vatandaşın sokak köpeği şikayetine duyarsız kaldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde sokak köpekleri vatandaşları tedirgin ediyor. Bir esnaf, Kızıltepe Belediyesine durumun bildirilmesine rağmen bir şey yapılmadığını ileri sürdü.


Kızıltepe ilçesinde sokak köpeklerinin kendilerini tedirgin etmeye devam ettiğini belirten öğrenci ve esnaflar, belediyenin bir an önce çözüm bulmasını istedi. Lise öğrencisi Mert Yalçınkaya, Kızıltepe’de oturduğunu ve sokak köpekleri konusunda rahatsızlık duyduğunu söyledi. Hepsinin uyutulmasını istediğini belirten Yalçınkaya, "Çünkü kuduz çok büyük bir problem. Bunu son zamanlarda fazla görmeye başladık. Uyutulmalarının toplum için daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Çevremde saldırıya uğrayan olmasa da sosyal medyada görüyoruz ve bu durum insanların sağlığını tehdit ediyor" dedi.


Daha önce köpek tarafından kovalandığını dile getiren lise öğrencisi Muhammed Seyyit Kilis ise, "Okula giderken sabahın köründe kalktığımız için köpekler o saatte daha fazla dışarıda oluyor. Okula giderken köpek birden beni kovalamaya başladı. Korktuğum için arabanın üzerine çıkmak zorunda kalmıştım. Bu yüzden derse geç kalmıştım" diye konuştu.


Esnaf Mehmet Ali Baran da köpeklerin çocukları sürekli kovaladığını aktararak, "Meydanda sahipsiz dolaşıyorlar. Belediye, aramamıza rağmen kimse gelip bir şey yapmadı. Yetkililere sesleniyoruz, hayvanları barınaklara toplamalarını ya da yaşam alanları oluşturmalarını talep ediyoruz. Esnaf olarak burada 1 yıldan beri çalışıyorum ve 20’ye yakın köpek başıboş bir şekilde meydanda ve sürekli gezip çocukları kovalıyor. Çocuklar okula gidemiyorlar. Köpekler sabahları toplu bir şekilde toplanıyor. İnsanlar ister istemez meydanda onlara yemek veriyor. Bu bölgeye alıştıklarından dolayı daha da hırçınlaşıyorlar" şeklinde konuştu.



Kızıltepe Belediyesi vatandaşın sokak köpeği şikayetine duyarsız kaldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsunlu öğrencilerin mektupları, Şırnak’taki komandoları duygulandırdı SAMSUN (İHA) – Samsun’da yaşayan öğrencilerin asker ağabeylerine yazdıkları mektuplar, Şırnak Beytüşşebap’ta görev yapan komandolara ulaştı. O duygusal anlar Jandarma Genel Komutanlığı tarafından paylaşıldı. Jandarma Genel Komutanlığı, kendisine ait sosyal medya hesaplarında "Kalpler bir olunca mesafeler anlamını yitirir" başlığıyla duygusal bir video paylaştı. Videoda, Samsun’dan öğrenciler tarafından gönderilen mektupların komandolara ulaşması, komandoların bu mektupları okuması ve cevap yazması yer alıyor. Komandoların mektupları okuduğu anlar ise izleyenleri duygulandırdı. Konu hakkında yapılan açıklamada, "Samsun-Tekkeköy Kahyalı İlkokulu’ndan kıymetli öğrencilerin gönderdiği mektuplar, Şırnak Beytüşşebap Jandarma Komando Alay Komutanlığımızda görevli personelimize ulaştı. Kahraman jandarma komandolarımız da bu içten mektuplara aynı samimiyetle cevap verdi" ifadeleri yer aldı. İlkokul 3. sınıf öğrencisi Baran’ın mektubundaki duygusal mesajın da yer aldığı mektupta ise şu ifadeler yer aldı: "Kıymetli asker ağabeyim. Ben 9 yaşındayım. Adım Baran. Bir gün ben de büyüyeceğim ve senin gibi asker olacağım. Bu yüce vatan için canımı hiç korkmadan siper edeceğim. Dağ, bayır demeden gece gündüz her türlü zorluğa göğüs gereceğim. Sevgili asker ağabeyim, Allah senin ve orada bulunan bütün asker ağabeylerimin yardımcısı olsun. Dualarımız hep sizinle. Bizler biliyoruz ki sizler gibi yürekli vatan evlatları olduğu sürece bu vatan bölünmez, bu şanlı al bayrağımız inmez. Ne mutlu Türk’üm diyene. Allah’a emanet olunuz. Küçük kardeşiniz Baran." Video, paylaşılmasından kısa süre sonra birçok beğeni ve destek mesajı aldı.