ASAYİŞ - 30 Nisan 2024 Salı 16:09

Mardin’de 4’üncü kattan düşen çocuk hayatını kaybetti

A
A
A
Mardin’de 4’üncü kattan düşen çocuk hayatını kaybetti

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 4’üncü kattaki balkondan düşen 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Gül Mahallesi’ndeki bir apartmanın 4’üncü katında oturan ailenin 4 yaşındaki kızları Hilal M., dengesini kaybetmesi sonucu balkondan düştü. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede küçük çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi.


Hilal M.’nin cansız bedeni, olay yeri incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.


Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum Belediyesi ile Gimhae belediye arasında iki işbirliği protokolü imzalandı Çorum’un kardeş şehri Gimhae Belediye Başkanı’nın daveti üzerine Güney Kore’ye giden Çorum heyeti resmi temaslarını sürdürüyor. Ziyaret kapsamında Çorum’un tanıtım ve bilimsel çalışmalara katkı sağlayacak iki önemli iş birliği protokolüne imza atıldı. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Çorum Belediye Başkan Yardımcıları Zübeyir Tunce ve Fatih Özüyağlı ile Belediye Strateji Geliştirme Müdürü Talat Tekin 07 Ekim 2024 - 02 Şubat 2025 tarihleri arasında Gimhae Ulusal Müzesi’nde 229 adet Hitit eseriyle açılacak Hitit Özel Sergisi protokol anlaşması ve bir dizi resmi ziyaret için Güney Kore’ye gitti. Çorum heyetine Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz de eşlik etti. Kardeş Şehir Gimhae Belediye Başkanı Hong, Tae Yong ve Güney Kore Gimhae Ulusal Müzesi Genel Müdürü Yoon, Hyung Won ve Gimhae heyetinin de katıldığı törende, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çorum Belediyesi, Gimhae Belediyesi ve Güney Kore Gimhae Ulusal Müzesi arasında protokol imzalandı. Ziyaretler kapsamında ayrıca Hitit Üniversitesi ile Güney Kore İnje Üniversitesi arasında da işbirliği protokolü imzalandı. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve Güney Kore İnje Üniversitesi Rektörü Jeon, Min Hyon arasında imzalanan protokol kapsamında iki üniversite arasında bilimsel araştırmalarda işbirliği, öğrenci ve hoca değişimi projesi uygulanacak. Kardeş şehir Gimhae’ye verimli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın “Başta Gimhae Belediye Başkanımız Hong, Tae Yong olmak üzere burada bizlerle çok yakından ilgilendiler ve üst düzey misafirperverlik gösterdiler. Kendilerine heyetim adına teşekkür ediyorum. Şehrimiz adına oldukça verimli bir ziyaret gerçekleştirdik. İlimizin kültürel turizmine, bilimsel çalışmalarına önemli katkı sunacak iki ayrı protokole imza attık” dedi. İmzalanan protokollerin, Çorum’a hem kültürel hem de akademik alanda önemli katılar sağlayacağını dile getiren Başkan Aşgın, “Kardeş şehir Gimhae ile kurduğumuz bu güçlü bağlar, gelecekte de devam edecek ve yeni iş birliklerinin kapısını arayacaktır. Emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyor, bu iş birliklerinin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Gimhae Ulusal Müze heyeti Çorum’a gelecek Başkan Aşgın, önümüzdeki günlerde Güney Kore Gimhae Ulusal Müzesi Genel Müdürü Yoon, Hyung Won başkanlığında müze yetkilileri ve uzmanların yer aldığı heyetin bir dizi ziyaret için Çorum’a geleceklerini de açıkladı.
Kocaeli Gençler 19 Mayıs’ı voleybol turnuvası ile kutladı Körfez’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Liseler Arası Genç Kız ve Genç Erkekler Voleybol Turnuvası’nda kupa ve madalyalar takdim edildi. Körfez Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile birlikte her yıl geleneksel olarak düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan Liseler Arası Genç Kızlar ve Genç Erkekler Voleybol Turnuvası, bugün ödül töreniyle sona erdi. Organizasyona 10 okul takımından yaklaşık 250 öğrenci sporcu katılırken, turnuva Yeşil Vadi Koleji Spor Salonu’nda 3 hafta boyunca çekişmeli ve heyecanlı maçlara sahne oldu. "19 Mayıs tarihimizde çok önemli bir gündür" Törende gençlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu söyleyen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, gençlerin bayramını kutlayarak, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz bu onurlu günde kupa töreninde siz gençlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum. 19 Mayıs tarihimizde çok önemli bir gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’dan bağımsızlık meşalesini yakarak milli mücadeleyi başlattığı Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı günün adıdır. Bu günü Atatürk’ün gençlere armağan etmesinin gençlere ne kadar önem verdiğinin adeta göstergesidir. Gençlerimizde bu bilinçle ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturmak için canla başla çalışacaklardır ben buna yürekten inanıyorum. Kendilerini iyi yetiştirerek bilgileriyle, ahlaklarıyla, maneviyatlarıyla, milli ve manevi değerlere sahip çıkmalarıyla bunu ortaya koyacaklardır. Atatürk’ün bu armağanına layık olacaklardır. Bizler de her zaman gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Siz gençlere inanıyor ve güveniyoruz. Her yıl bu tarihlerde düzenleyerek geleneksel hale getirdiğimiz bu turnuvaya katılarak ter akıtan tüm takımlarımızı ve gençlerimizi tebrik ediyorum" dedi. "Dereceye girenleri tebrik ediyorum" Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt ise "Gençlerimizin nezdinde milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Bizim bütün sosyal ve kültürel etkinlerimizde, faaliyetlerimizde her zaman yanımızda olarak bizi yalnız bırakmayan ve destekleyen Körfez Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılan bütün okullarımızı kutluyor, dereceye girenleri tebrik ediyorum" diye konuştu.
Erzurum Özakalın, 2.OSB’nin genişletilme talebini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80. Genel Kurulu’na katılan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Erzurum 2. OSB’nin 3. Etap alanının genişletilmesiyle ilgili talebi, Genel Kurulun ilk günü düzenlenen plaket törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti. Plaket töreninin ardından TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a törene katılan Bakanlar eşlik etti. Başkan Özakalın burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Erzurum’a yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin büyük ilgi gösterdiği 2. OSB alanının genişletilmesiyle ilgili talebi arz etti. 2.OSB 3. Etap alanda 270’in üzerinde yatırımcının arsa tahsis talebinde bulunduğunu belirten Özakalın, buna karşılık alanın genişletilmesiyle ilgili girişimlerden şimdiye kadar somut bir netice alınamadığını da dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Başkan Özakalın’a, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve ilgili Bakanlıkla koordineli bir şekilde çalışılıp konunun hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacağını söyledi. Görüşmeyle ilgili bilgi veren Başkan Özakalın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talebimizle yakından ilgilenmesi ve meselenin çözümü için talimat vermesinden şehrimiz ve yatırımcılarımız adına büyük memnuniyet duyduk. Şehrimize ve yatırımcılarımıza hayırlı olsun” dedi.