KÜLTÜR SANAT - 18 Mart 2026 Çarşamba 21:37

Mardin’de 7 bin kişi kardeşlik iftarında buluştu

A
A
A
Mardin’de 7 bin kişi kardeşlik iftarında buluştu

Mardin’de farklı inanç gruplarının temsilcileri, düzenlenen "Kardeşlik İftarı" programında bir araya gelirken, iftar sofrasına yaklaşık 7 bin kişi katıldı.


Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Kaymakamlığı tarafından Artuklu Fuar Alanı’nda düzenlenen programa Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, İl Müftüsü Enver Türkmen, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ile farklı inanç gruplarının temsilcileri katıldı. Programda Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.


Programda konuşan Vali Akkoyun, Ramazan ayı boyunca kentin 10 ilçesinde kardeşlik sofraları kurduklarını belirterek, Artuklu’da yaklaşık 7 bin kişinin katılımıyla birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birinin sergilendiğini söyledi. Mardin’in farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşadığı özel şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Akkoyun, bu tür buluşmaların toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti. Vali Akkoyun, "Önemli olan bir araya gelmek ve farklılıklarımızı zenginlik olarak görmektir. Farklı inançlara mensup vatandaşlarımızın temsilcilerinin aynı sofrada buluşması bizleri memnun etti. Birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirmek için çalışmalarımız sürecek" dedi.


AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç da iftar programında oluşan tablonun birlik ve beraberliğin en güzel göstergesi olduğunu belirterek, "Farklı dil ve inançlara mensup vatandaşların aynı sofrada huzur içinde buluşması, Mardin’in örnek yapısını ortaya koymaktadır. Bu tabloyu tüm dünyaya örnek olarak sunuyoruz" diye konuştu.


Metropolit Saliba Özmen ise Mardin’de farklı inançların bir arada barış içinde yaşadığına dikkat çekerek, "Ramazan ve Paskalya öncesi oruçların aynı döneme denk gelmesi, Mardin’deki kardeşliğin en güzel göstergelerindendir" ifadelerini kullandı.


İl Müftüsü Enver Türkmen de Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhunu pekiştirdiğini belirterek, "Bu mübarek ayın ve Ramazan Bayramı’nın İslam dünyasındaki acıların sona ermesine vesile olmasını diliyorum" dedi.


Programda, Mardin Büyükşehir Belediyesi Sanat Akademisi korosu ile çocuklardan oluşan Mardin Diller ve Dinler Korosu tarafından 3 dilde ilahi ve türküler seslendirildi. Programa çok sayıda kurum temsilcisi, sivil toplum kuruluşu üyesi ve vatandaş katıldı.



Mardin’de 7 bin kişi kardeşlik iftarında buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Çerçioğlu muhtarlara seslendi: "Söz veriyorum daha fazla çalışacağız" Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Aydın genelinde görev yapan muhtarlar ile iftar sofrasında bir araya geldi. Muhtarların mahallelerin sesi olduğunu kaydeden Başkan Çerçioğlu, "Söz veriyorum bundan sonra mahallerimize ne yaptıysak kat kat fazlasını yapacağız" dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Aydın’da görev yapan mahalle muhtarlarını iftar yemeğinde ağırladı. Karaelmas Düğün Salonu’nda muhtarlarla buluşan Çerçioğlu, mahallelerin temsilcileri olan muhtarlarla yakından ilgilenerek sohbet etti. Edilen dualar eşliğinde oruçlarını açan muhtarlar, Çerçioğlu ile aynı sofrayı paylaştı. İftar yemeği sonrasında konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Biz Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak devletimizin şefkat elini yerelde en güçlü şekilde hissettirmek için sizlerle beraber çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bizim anlayışımızda halka hizmet en büyük değerdir. Bu yolda başta valimiz olmak üzere milletvekillerimiz, mülki erkan ile eş güdümlü çalıyoruz. Muhtarlarımızın rehberliğinde Aydın’ın her köşesine hizmet götürdük. Bundan sonra da söz veriyorum kat kat fazlasını hep birlikte yapacağız. Bu birlik, beraberlik tablosu Aydın’ın gücünü göstermektedir. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak siyasi görüşü ne olursa olsun herkese eşit davrandık, tüm vatandaşlarımızı kucaklayan, ayrıştırmayan, birleştiren bir anlayış içerisinde olduk. Özellikle sizlerin de çok iyi bildiğiniz gibi sosyal belediyecilik ilkemizle kimseyi geride bırakmadan bu kadim toprakların bereketini yine bu toprakların insanları ile paylaşıyoruz. Aynı sofranın etrafında kurduğumuz bu samimiyet, bu birliktelik geleceğe dair en büyük teminatımızdır. Şehrimizin huzuru ve kalkınması için emek veren tüm mülki amirlerimize, mahallelerimizin sesi olan muhtarlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, milletvekillerimize, il ve ilçe başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Bir teşekkürüm de Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörümüze olacak. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve üniversite iş birliği ile kentimizi ilgilendiren çok güzel projelere imza atıyoruz, kendilerine de çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, tüm sevdiklerinizle birlikte daha nice bayramlar diliyorum" ifadelerini kullandı. Başkan Çerçioğlu’nun konuşmasının ardından muhtarlar Çerçioğlu’na bugüne kadar yanlarında olup mahallelerine yaptığı hizmetlerden dolayı çiçek takdim etti. Kürsüden inen Çerçioğlu muhtarlardan yoğun ilgi gördü. Programın ardından Çerçioğlu muhtarlarla tek tek tokalaşıp salondan uğurlarken, muhtarlar da Çerçioğlu’na kendilerini misafir ettiği için teşekkür etti. Programa, Aydın Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Aydın Milletvekilleri, ilçe kaymakamları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti il başkanları ve davetliler katıldı.
İstanbul Felipe Augusto: "Galatasaray maçı çok değerli, önemli bir maç olacak" Trabzonsporlu futbolcu Felipe Augusto, milli aranın ardından Süper Lig’de oynayacakları Galatasaray maçının kendileri için çok önemli olacağını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı Eyüpspor’u 1-0’lık skorla mağlup etti. Müsabakanın ardından bordo-mavililerin Brezilyalı futbolcusu Felipe Augusto, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kendileri için önemli olanın kazanmak olduğuna dikkat çeken Augusto, "Zor bir maç olacağının bilincindeydik. Rakibimizin durumundan ötürü bunu biliyorduk. Rakibimiz ligin alt sıralarında olduğu için her maçtan puan almaya ihtiyacı var. Bizim maçta da her şeylerini vereceklerini biliyorduk. Zor bir maç olacaktı. Bizim için önemli olan kazanmaktı. Bunu başardık çok mutluyuz" diye konuştu. "Galatasaray maçı çok değerli, önemli bir maç olacak" Milli aranın ardından oynayacakları Galatasaray karşılaşmasıyla ilgili düşünceleri sorulan Augusto, "Her Trabzonspor - Galatasaray maçları önemli maçlar. Büyük maçlar. İki büyük takımın kendi arasında oynadığı maçlar. Çok değerli, önemli bir maç olacak. Biz içerde oynuyoruz. İçerde oynamanın avantajını kullanmaya çalışacağız. Her maçta olduğu gibi 3 puanı kazanmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı. "Çok başarılı bir sezon geçiriyoruz" Takımın bu sezon çıkardığı işten dolayı mutlu olduğunu belirten 22 yaşındaki oyuncu, "Bütün arkadaşlarımızla birlikte çok başarılı bir sezon geçiriyoruz. Bu beni çok mutlu ediyor. Hedefimiz en yukarda olmak, en başarılı takım olabilmek, en çok puan alabilmek. Şu an hem şampiyonluk hem de ikincilik yarışı adına konuşmak için çok erken. Önümüzde çok fazla maç var. Biz maç maç bakmaya çalışıyoruz. Her maçı kazanmaya, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Şampiyonluk ve ikincilik için henüz erken diye düşünüyorum" cümlelerine yer verdi.
İstanbul Fatih Tekke: "Çok değerli bir 3 puan aldık" Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Eyüpspor karşısında çok değerli bir 3 puan aldıklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Trabzonspor deplasmanda karşılaştığı Eyüpspor’u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke açıklamalarda bulundu. Galibiyeti geçtiğimiz günlerde vefat eden yardımcı antrenörü Orhan Kaynak ve ailesi ile taraftarlara armağan eden Tekke, "Çok değerli bir 3 puan. Çok zorlu bir maçı atlattık. Oyun açısından topun bizde olduğu ama üretemediğimiz bir maç oldu. Duran toplardan etkili olduk. Birinde golü bulduk. Çok değerli bir 3 puan. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Şimdi dinlenme vakti. Şimdi ligin son periyoduna gireceğiz. Ligin en zor periyodu" diye konuştu. Maçta sarı kart görerek cezalı duruma düşen Fildişi Sahilli futbolcu Christ Oulai için ise bordo-mavililerin teknik direktörü, "Olmayacak olması bizim için olumsuz. Bizim için çok değerli bir oyuncu ama yapacak bir şey yok" şeklinde konuştu. Eyüpspor takımının oynamak istediği cesur oyununa dikkat çeken Fatih Tekke, "Hocası ve ekibini tebrik ederim. Hep oynamaya çalışan bir ekip. Genç oyuncuları var. Durumları belli. Bu tip maçlarda özellikle milli takım, tatil öncesi gibi maçlarda her takımda maalesef oyuncularda motivasyon düşüklüğü oluyor. Galatasaray maçına daha çok zaman var. Ön blokta üretme problemini daha fazla deneyerek aşmak zorundayız. Çünkü çok zor maçlarımız var. Galatasaray maçının olacak olması bence etken değil" ifadelerini kullandı.