ASAYİŞ - 01 Haziran 2025 Pazar 10:25

Mardin’de bir eve giren kız kardeşler, servet değerinde çaldıkları altınlarla yakalandı

A
A
A
Mardin’de bir eve giren kız kardeşler, servet değerinde çaldıkları altınlarla yakalandı

Mardin’in Midyat ilçesinde bir evden çaldıkları çok sayıda altınla yakalan kız kardeşler tutuklandı.


Edinilen bilgilere göre, Midyat Asayiş Büro ekipleri tarafından Nusaybin yol uygulama kontrol noktasında durum ve hareketlerinden şüphelenilen kız kardeşler B.G. (16) ve E.G. (17) gözaltına altına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 6 adet bilezik, 2 adet taş işlemeli kolye, 6 adet bileklik, 1 adet kelepçe diye tabir edilen bileklik, 1 adet derya ibareli altın kolye, 1 adet altın zincir kolye, 1 adet altın yüzük, 1 adet altın küpe ve farklı ülkelere ait çeşitli miktarlarda koleksiyonluk kâğıt paralar ele geçirildi.


Yapılan detaylı inceleme ve şahısların sorgusunda, şüphelilerin Bağlar Mahallesi’nde bulunan bir daireye satıcı ve dilenci olarak girdikleri öğrenildi. Şüpheliler, daireye maymuncuk yardımı ile girip hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerin toplam 27 suç kaydı olduğu belirlendi. Şüpheliler, emniyet işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.



Mardin’de bir eve giren kız kardeşler, servet değerinde çaldıkları altınlarla yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt AK Parti Teşkilatı Bayburt’ta iftar sofrasında bir araya geldi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Dünya mazlumlarına umut olacak, bölgemizde çatışmaları sona erdirecek, haktan ve adaletten yana bir düzenin oluşmasını sağlayacak büyük ve güçlü Türkiye için dua ediyoruz." dedi. Büyükgümüş, AK Parti Bayburt İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Turgut Çalışkan, AK Parti Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve partililerle bir araya geldi. Daha sonra bir düğün salonunda düzenlenen "Teşkilat İftarı" programına katılan Büyükgümüş, kuruluşundan bugüne birlik ve beraberlik içinde yoluna devam eden bir teşkilatın mensubu olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Ramazan ayında yürüttükleri çalışmalara değinen Büyükgümüş, vatandaşlarla kurulan her temasın önemine dikkat çekerek, her ziyaret ettikleri hanede partilerinin ve liderlerinin mesajlarını paylaştıklarını ifade etti. Büyükgümüş, Bayburt’ta teşkilat çalışmalarını değerlendirdiklerini ve gelecek döneme ilişkin yol haritasını istişare ettiklerini belirterek, "Bu sofralardaki birlik ve beraberliğimizle, milletimizin duasıyla 2028 yılında yapılacak seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha Cumhurbaşkanı seçeceğimize inanıyoruz." diye konuştu. Bayburt’un her zaman AK Parti’nin mücadelesine güçlü destek verdiğini vurgulayan Büyükgümüş, kentin enerjisi ve kararlılığıyla daha güçlü bir geleceğe yürümeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.