GÜNDEM - 24 Mart 2024 Pazar 22:20

Mardin’de farklı inanç grupları kardeşlik iftarında buluştu

A
A
A
Mardin’de farklı inanç grupları kardeşlik iftarında buluştu

Mardin’de farklı inanç gruplarının temsilcileri, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.


Valilik katkılarıyla Artuklu Fuar alanında düzenlenen "Kardeşlik İftar Programı"na İl Müftüsü Enver Türkmen, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz, Mardin Ermeni Katolik Kilisesi Vakfı Başkanı Mansur Uğurgel ve Mardin Keldani Katolik Kilisesi Vakfı Başkanı Adnan Sağlamoğlu katıldı. Vali Tuncay Akkoyun, hoşgörü ve din kardeşliğine değinerek, Ramazan ayının sadece aç ve susuz kalmak olmadığını, aynı zamanda sabır, hoşgörü, merhamet, paylaşmak, bağışlanmak, bağışlamak, iyilik ve güzellikleri artırmak gibi önemli değerleri hatırlamak ve hatırlatmakta olduğunu söyledi. Bu ayda kendimiz dışında diğer insanların ihtiyaçlarını da düşünüp, yardımlaşma ve dayanışma gibi duyguların geliştirildiğini belirten Vali Akkoyun, dünyada sözde demokraside ve insan haklarında kimseye söz hakkı vermeyen, milli geliri Türkiye’den katbekat fazla olan ülkelerin güvenlik tedbirlerini artırıp, kapılarını ve vicdanlarını kapatarak zulüm gören ve mağdur olan insanların acılarına duyarsız kaldığına değindi. Vali Akkoyun, "Filistin’de, Gazze’de yaşanan dram ve bu duruma dünyanın sessiz kalması buna en net örnektir. Bu topraklarda yüzyıllardır Türk, Arap, Kürt, Müslüman, Süryani, Ezidi tüm vatandaşlarımızla kardeşlik hukuku içerisinde, devletimizin, bayrağımızın, huzurumuzun, barışımızın ve kardeşliğimizin yanında olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi.


Yezidi, Süryani ve Ermenilerin de katılım sağladığı programda Kur’an-ı Kerim okunarak, dua edildi. Konuşmaların ardından İl Müftüsü Türkmen dua okudu. Programa 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Mardin Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Deniz Malkoç, kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Mardin’de farklı inanç grupları kardeşlik iftarında buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Bayram dönüşü zincirleme kaza: Anne ve iki çocuğu yaralandı Kırıkkale’de Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde dönüşe geçen vatandaşlar, şehirler arası kara yollarında trafik yoğunluğu oluşturdu. Peş peşe yapılan ani frenler sonucu 6 aracın karıştığı zincirleme kazada, anne ile iki çocuğu yaralandı. Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde dönüş yoluna çıkan vatandaşlar, 43 ilin geçiş güzergahı Kırıkkale’de trafik yoğunluğuna neden oldu. Trafikte zaman zaman yaşanan ani yavaşlamalar ise kazalara davetiye çıkardı. Kırıkkale-Ankara D200 kara yolunda ilerleyen araçların peş peşe fren yapması sonucu zincirleme kaza meydana geldi. S.K. idaresindeki 06 AS 3126 plakalı aracın yavaşlamasının ardından aynı yönde seyreden H.D. yönetimindeki 06 HD 029 plakalı araç da fren yaptı. Arkadan gelen O.B.D. idaresindeki 06 FUT 188 plakalı otomobil ise duramayarak öndeki araca çarptı. Kazanın etkisiyle araçlar birbirine girerken, sağ şeritten sol şeride geçiş yapan E.K. idaresindeki 06 BL 208 plakalı araç ile Y.H.C. yönetimindeki 06 FRH 765 plakalı araç da kazaya karıştı. Son olarak B.O. idaresindeki 06 DGP 225 plakalı aracın da çarpmasıyla kaza büyüdü. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada anne A.K. (41) ile çocukları B.K. (17) ve B.C.K. (18) yaralandı. Araçta sıkışan yaralılar, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Trafik ekiplerince yapılan incelemenin ardından, maddi hasarlı araçlar otoparka çekildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.