SPOR - 09 Ekim 2025 Perşembe 17:18

Nusaybin’de Adnan Polat Galatasaray Spor ve Eğitim Merkezi açıldı

A
A
A
Nusaybin’de Adnan Polat Galatasaray Spor ve Eğitim Merkezi açıldı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde inşa edilen Adnan Polat Galatasaray Spor ve Eğitim Merkezi’nin açılışı yapıldı.


2025 yılının ilk aylarında temelleri Mardin’in Nusaybin ilçesinde atılan Adnan Polat Galatasaray Spor ve Eğitim Merkezi’nin açılışı büyük katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. Açılışa Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Nusaybin Kaymakamı Evren Çakır, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyeleri, Polat Vakfı ve Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat, vakıf üyeleri ve Nusaybin halkı katıldı.


Törende konuşan Adnan Polat, bu açılışı gerçekleştirdikleri için mutluluğunu dile getirerek, "Polat Vakfı’nın amacı toplumda katkıda bulunmak ve faydalı nesille yetiştirmek. Çocuklar ve gençler için imkanlar sağlamak. Bu vakfı 2023 yılında kurduk. 1 ay sonra deprem oldu. Polat Vakfı olarak yardımlar yaptık. Yenilenebilir enerji ile ilgili gelecek yeşil ışık yak diye projemiz var. Çevremizi, iklim değişliğine korumak için mücadele ediyoruz. Buradaki kitap ihtiyacımız Feyziye Mektepleri kitap alıp, gönderdi. Valime çok teşekkür ediyorum. Birinci günden beri her türlü desteği verdi. Kaymakamıma da teşekkür ediyorum. Perdenin arkasında olup, hiç gözükmeden bize yardım bir kişi daha var, o da Dursun Özbek. Her türlü desteği verdi. Burası Galatasaray Spor ve Eğitim Merkezi. Burası fiziksel, sosyal, yaşam alanı. Toplumsal dönüşümünün merkezlerinden biri olacak. Kütüphanesi var, sosyal mekanları var. Futbol, basketbol, voleybol, tenis sahamız var. Buranın açıldıktan sonra eksiklerimiz tespit edip, onları da tamamlayacağız. Burası Türkiye’de birlik ve beraberliğin sembolü olacak. Bizim amacımız vatanımıza ve milletimize hayırlı gençler yetiştirmek. Gençlerimizi iyi yetiştirirsek toplumumuzun kalkınması için çok önemli unsular olacak. Bu kız çocuklarını iyi geliştirirsek, iyi gelişmiş annenin yetiştirdiği çocuklar çok daha iyi olur. Onun için bütün burada yaşayanlara çocuklarımıza sahip çıkın. Türkiye’nin geleceğiyle ilgili, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu bütün Türkiye’ye ve bölgeye yayalım. Burada her çocuk için fırsat eşitliği vermemiz lazım. Polat Vakfı olarak diğer bölgelerde de yapmak istiyoruz. Devlet yapacağını yapıyor, biz de iş insanları olarak ülkeyi geliştirmemiz için yardımcı olmak zorundayız" diye konuştu.



Dursun Özbek: "Galatasaray ihtiyaç duyduğunuz anda yanınızda olacaktır"


Çok önemli bir tesisin açılışı için burada olduklarını aktaran Dursun Özbek, "Bu tesisin açılışına gelmeyi çok istedim, Adnan kardeşimle beraber bu tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Galatasaray ile eğitim ve spor çok yakışıyor. Çünkü Galatasaray Spor Kulübü, bir eğitim yuvasından çıkmış, 120 yıl boyunca gösterdiği çabayla, mücadele gücüyle bir dünya markası haline gelmiştir. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük sivil toplu kuruluşu olarak ülkesinin her zaman yardımcısı ve destekçisi olmuştur. Adnan kardeşimin, Galatasaray ile birlikte yaptığı bu tesis, gençlerimizin yetişmesi ve gelişmesi için çok önemli bir tesis. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu tesislerden biri. Spor ve eğitimle iç içe olmanız ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri. Bundan sonraki görev Galatasaray Spor Kulübü’ne yani bizlere düşüyor. Çünkü buradaki çocukların eğitilmesi için Galatasaray Spor Kulübü elinden gelen desteği verecek. Burası Galatasaray’ın bir evidir. Galatasaray her zaman ihtiyaç duyduğunuz anda yanınızda olacaktır. Bunu sizlere söz veriyorum. Her zaman yanınızda olacağım. Bu tesisi yapanlardan Allah razı olsun" şeklinde konuştu.



Tuncay Akkoyun: "Polat Vakfı’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"


Tuncay Akkoyun da, Polat Vakfı’nın burada örnek olacak bir projeyi yaptığını ifade ederek, "Polat Vakfı’nın emeğiyle hayata geçirilen bu merkezden de inanıyorum ki geleceğin sporcularını yetiştirecek ve buradan yetişen Mardinli gençlerimiz şanlı bayrağımızı uluslararası müsabakalarda gururla dalgalandıracaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizde ve ilimizde sağlanan huzur, güven ve istikrar ortamı ile geleceğimiz olan gençlerimizi, çocuklarımızı desteklemek ve geliştirmek için birçok alanda Devletimizin imkanlarını seferber ediyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’ sanayiden tarıma, enerjiden ulaşıma, eğitimden sağlığa, kültürden turizme her alanda olduğu gibi sporun ve sporcularımızın da yüzyılı olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Bizler, Mardin’imizin her alanda daha da gelişmesi ve kalkınması için durmadan gayretle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e desteklerinden ve teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bunların yanında Mardin’imize böylesine anlamlı bir tesis kazandıran, eğitimi ve sporu birleştiren bu örnek projeyi hayata geçiren Adnan Polat’a, kıymetli ailesine ve Polat Vakfı’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.



Evren Çakır: "Bu tesiste birçok alanda eğitim verilecek"


Gençliğe yapılan her yatırımın Türkiye’nin ve geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Evren Çakır ise, "İlçemizde 17 yıldır faaliyet gösteren Galatasaray Nusaybin Spor Okulları, yeni merkeziyle kurumsal kimliğini güçlendirecek ve eğitimleri daha kapsamlı sürdürecektir. Birçok alanda eğitim verilecek. Gençlerimiz çok yönlü gelişim imkanı bulacaktır. Bir toplumun en büyük gücü gençlerine verdiği değerden gelir. Bu merkezden eğitim alacak gençlerimiz donanımlı yetişeceklerdir. Galatasaray Spor Kulübümüzün Metin Oktay Tesisleri’nde yazan ’Sizi buraya getiren yeteneğiniz, burada tutacak olan ise karakterinizdir’ mottosuna uygun gençler yetiştirmek bizlerin öncelikleri arasındadır. Başta valimiz olmak üzere ilçemizin gelişimi için tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.


Açıklamaların ardından kırmızı kurdele kesildi ve tesisin açılışı gerçekleştirildi. Yapılan bu ziyarette Nusaybinli çocuklar, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e yoğun ilgi gösterdi ve imza alıp, fotoğraf çekilmek için birbirleriyle yarıştı.



Nusaybin’de Adnan Polat Galatasaray Spor ve Eğitim Merkezi açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Trendyol Süper Lig: Kocaelispor: 0 - Beşiktaş: 1 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig 24. hafta karşılaşmasında Kocaelispor, konuk ettiği Beşiktaş’a 1-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 52. dakikada sağdan köşe vuruşu kullanan Vaclav Cerny’nin ortasında arka direkte yükselen Agbadou kafa vuruşunu yaparak topu kaleci Gökhan’ın sağından ağlara gönderdi. 0-1 62. dakikada Ahmet Oğuz’un kullandığı serbest vuruşta ön direkte topa yükselen Serdar Dursun kafayla arka bölgeye gönderdi. Agyei’nin penaltı noktasının solunda indirdiği topla buluşan Darko Churlinov’un şutunda top savunmadan sekerken sol çaprazda Balogh’un sert şutunda meşin yuvarlak kaleye paralel giderek dışarı çıktı. 72. dakikada Kocaelispor’un çıkarken kaptırdığı topla atak başlatan Beşiktaş’ta Mustafa Hekimoğlu’ndan pası alan Hyeon-Gyu Oh hızla topu soldan merkeze taşıdı ve savunma arkasına sarkan Cerny’e gönderdi. Merkezden ceza sahasına giren Cerny penaltı noktasının solundan çok sert şut çekti ancak top üstten az farkla auta gitti. 90+2. dakikada Rashica’nın indirdiği topla merkezden ceza sahasına giren Olaitan, kaleci Gökhan ile karşı karşıya kaldı. Olaitan’ın sol ayağıyla yaptığı vuruşta Gökhan gole izin vermedi. Stat: Kocaeli Hakemler: Cihan Aydın, İbrahim Çağlar Uyarcan, Osman Gökhan Bilir Kocaelispor: Gökhan Değirmenci, Ahmet Oğuz, Botond Balogh, Hrvoje Smolcic, Anfernee Dijksteel, Habib Ali Keita, Cafumana Show (Ahmet Sağat dk. 90+1), Karol Linetty (Joseph Nonge Boende dk. 60), Daniel Agyei, Tayfur Bingöl (Darko Churlinov dk. 60), Serdar Dursun Yedekler: Serhat Öztaşdelen, Muharrem Cinan, Deniz Ceylan, Furkan Gedik, Samet Yalçın, Can Keleş, Rigoberta Rivas Teknik Direktör: Selçuk İnan Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Kristjan Murillo, Emmanuel Agbadou, Felix Uduokhai, Rıdvan Yılmaz, Asllani (Salih Uçan dk. 80), Ndidi, Cengiz Ünder (Mustafa Hekimoğlu dk. 71), Vaclav Cerny (Milot Rashica dk. 80), Junior Olaitan, Hyeon-Gyu Oh (Jota Silva dk. 90+1) Yedekler: Devis Vazguez, Kartal Yılmaz, Gökhan Sazdağı, Tiago Djalo, Devrim Şahin, Yasin Özcan Teknik Sorumlu: Murat Kaytaz Gol: Emmanuel Agbadou (dk. 52) (Beşiktaş) Sarı kartlar: Ahmet Oğuz (Kocaelispor), Rıdvan Yılmaz, Mustafa Hekimoğlu (Beşiktaş)
Edirne 28 Şubat sonrası mağdurlarından Kuzu, o dönem yaşadıklarını anlattı 1999 y’lı yıllarda öğrencilik yapan Gülsevin Kuzu, 28 Şubat sürecinde yaşadığını söylediği baskıları anlattı. Kuzu, başörtüsü nedeniyle eğitim ve çalışma hayatında zorluklarla karşılaştığını belirtti. Ankara’da doğan 46 yaşındaki Gülsevin Kuzu, 28 Şubat dönemi sorası 1999 yılırnda Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde okuduğunu belirterek, o yılları "inancın sorgulandığı, başörtüsünün suç gibi görüldüğü zamanlar" sözleriyle anlattı. Kuzu, okul ortamında dini kimliğe yönelik olumsuz söylemlerle karşılaştığını, bunun kendisini inancını araştırmaya yönelttiğini ifade etti. Yaptığı okumalar sonrasında başörtüsü takmaya karar verdiğini söyleyen Kuzu, bu tercihin o dönem çevresi tarafından "radikal" olarak değerlendirildiğini dile getirdi. 1997 sonrasında baskının arttığını savunan Kuzu, özellikle kamu kurumları ve eğitim alanında başörtülü kadınlara yönelik kısıtlamaların günlük hayatın parçası hâline geldiğini ifade etti. Üniversite hastanelerinde başörtülü ziyaretçilerin içeri alınmadığını, askeri törenlerde bazı ailelerin törenlere katılamadığını gördüğünü belirten Kuzu, bu dönemi "baskının sıradanlaştığı yıllar" olarak nitelendirdi. Sınav günü yaşadığını bir olayı da paylaşan Kuzu, sınava yetişmesine yardımcı olan polislerin aksine sınav salonunda bir görevlinin başörtüsü nedeniyle işlem yapmak istediğini öne sürdü. Yaşanan tartışmanın ardından sınava girmesine izin verildiğini ancak zaman kaybı yaşadığını söyledi. Eğitim sonrasında iş başvurularında da benzer engellerle karşılaştığını ifade eden Kuzu, başörtülü kadınların kamu görevine alınmasının o yıllarda çok zor olduğunu savundu. Bugünkü şartları geçmişle kıyaslayan Kuzu, "Şimdiki özgürlük ortamı o dönem için hayal bile edilemezdi" dedi. Elinde bulunduğunu söylediği resmi bir belgeyi kamuoyuyla paylaşmak istediğini belirten Kuzu, geçmişte yaşananların hatırlanmasının toplumsal hafıza açısından önemli olduğunu vurguladı. Açıklamasının sonunda farklı inanç ve yaşam tarzlarına saygı çağrısı yapan Kuzu, "Artık herkesin birbirine saygı duyduğu bir ortam istiyoruz" ifadelerini kullandı.