EĞİTİM - 13 Ekim 2023 Cuma 13:46

Nusaybin’de okullara boya desteği

A
A
A
Nusaybin’de okullara boya desteği

Mardin’in Nusaybin ilçesinde merkezi ve kırsal mahallelerde kullanılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne boya desteği yapıldı.


Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı’nın, okulların boya ihtiyacı çerçevesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 10 bin kilogram boya verilmesi talimatı verildi.


Misak-ı Milli İlkokuluna boya teslim edilirken hazır bulunan Kayabaşı, imkanları çerçevesinde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı olarak milli eğitim ve okulların her türlü ihtiyacı karşıladıklarını söyledi.


Kaymakam Kayabaşı, okul ziyaretinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.



Nusaybin’de okullara boya desteği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da aşırı yağışlar sebebiyle vatandaşlara kritik uyarılar Manisa genelinde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle bazı ilçelerde dere taşkınları, toprak kaymaları, alt geçit su baskınları ve ağaç devrilmeleri meydana geldi. Olumsuzluklar özellikle dere yatakları, taşkın riski taşıyan alanlar, alt geçitler, heyelan riski olan yamaçlar ve kırsal bağlantı yollarında yoğunlaşıyor. Manisa Valiliği, Kriz Merkezi koordinasyonunda yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların güvenliğini sağlamak için sahada etkin bir şekilde görev yapıyor. AFAD, emniyet, jandarma, belediyeler, DSİ ve karayolları ekipleri, gelişmeleri anlık takip ederek meydana gelen olaylara hızlı müdahale sağlıyor. Manisa Valiliği’nin etkin koordinasyonu ve saha ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde, riskli bölgelerde güvenlik önlemleri artırılırken, çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yaşanan olaylar nedeniyle bazı yol kesimlerinde ulaşım kontrollü olarak sürdürülürken, bazı güzergahlar geçici olarak trafiğe kapatıldı. Yetkililer, özellikle dere yatakları, taşkın riski olan alanlar, alt geçitler, heyelan riski taşıyan yamaçlar ve kırsal yolların vatandaşlar için riskli olduğunu vurguladı. Vatandaşlara, riskli bölgelerden uzak durmaları, olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli olmaları, sürücülerin ise trafik ekiplerinin uyarı ve yönlendirmelerine riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulunan yetkililer, ani su baskınları veya heyelan gibi durumlarda ise 112 Acil Çağrı Merkezi, AFAD ve yerel birimlerle iletişime geçilmesini istedi.