ÇEVRE - 25 Ağustos 2025 Pazartesi 16:00

Tepebaşı Mahallesi’nde yıllardır süren atıksu sorununu çözüldü

A
A
A
Tepebaşı Mahallesi’nde yıllardır süren atıksu sorununu çözüldü

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü, Nusaybin ilçesi Tepeüstü Mahallesi’nde başlattığı 2 bin metre uzunluğundaki atıksu hattı döşeme çalışmalarını tamamladı.


MARSU Genel Müdürlüğü, ilçe merkezleri başta olmak üzere tüm yerleşim yerlerinde içme suyu ve kanalizasyon altyapısını güçlendirmek ve sorunlara kalıcı çözümler üretmek amacıyla yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Nusaybin’in kırsal Tepeüstü Mahallesi’nde uzun yıllardır açıktan Devlet Su İşleri (DSİ) kanalına akarak çevre kirliliği, kötü koku ve çeşitli risklere yol açan atıksu sorunu çözüme kavuşturuldu.


Çalışmalar çerçevesinde 2 bin metre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşendi. Yürütülen çalışmalarla yeni yerleşim yerlerinin kanalizasyon altyapısı ihtiyacı da karşılanırken, mahallede daha önce yapılan foseptik çukur, zamanla büyüyen yerleşim alanı içinde kalarak çevreyi olumsuz etkiliyordu. Yapılan düzenlemeyle atıksu bu çukurdan mahalle dışına yönlendirildi. Böylece hem çevre hem de halk sağlığı açısından önemli bir sorun ortadan kaldırılmış oldu.


Mahalle sakinleri, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.


MARSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, çalışmanın hem halk sağlığı hem de çevre temizliği açısından büyük önem taşıdığı belirtilerek, sürdürülebilir ve kaliteli altyapı hizmeti sunmak amacıyla yatırımların program dahilinde Mardin’in dört bir yanında kararlılıkla devam ettiği vurgulandı.



Tepebaşı Mahallesi’nde yıllardır süren atıksu sorununu çözüldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - Gaziantep FK: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Samsunspor, sahasında Gaziantep FK ile 0-0 berabere kaldı. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 50. dakikada Elayis’in penaltı noktasına çıkardığı topa iyi vuran Holse’nin şutunda kaleci Burak meşin yuvarlağı kornere çeldi. 59. dakikada Yalçın’ın kullandığı serbest vuruşta penaltı noktasında topla buluşan Drangolen’in şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. Hakem Mehmet Türkmen, VAR kontrolünün ardından golü iptal etti. 64. dakikada verkaçlarla ceza sahsına kadar giden Elayis’in pasında topu önünde bulan Tomasson’un şutunda kaleci Burak meşin yuvarlağı kurtardı. 71. dakikada soldan kullanılan kornerde ceza sahsında topla buluşan Elayis’in şutunda meşin yuvarlak direğin solundan az farkla auta çıktı. 90. dakikada Soner’in ceza sahasına ortasında Gidado’nun ters vuruşunda top direğin yanından kornere gitti. Stat: 19 Mayıs Hakemler: Mehmet Türkmen, Yusuf Susuz, Mücahid Çelebi Samsunspor: Okan Kocuk, Joe Mendes, Yunus Emre Çift, Toni Borevkovic, Rick van Drongelen, Logi Tomasson (Soner Gönül dk. 76), Celil Yüksel (Ali Diabate dk. 89), Yalçın Kayan (Antoine Makoumbou dk. 76), Elayis Tavsan, Jaures Assoumou (Carlo Holse dk. 25), Maris Mouandilmadji (Cherif Ndiaye dk. 76) Yedekler: Efe Törüz, Efe Üstün, Tahsin Bülbül, Enes Albak, Lubo Satka Teknik Direktör: Thorsten Fink Gaziantep FK: Burak Bozan, Myenty Abena (Deian Sorescu dk. 46), Tayyip Talha Sanuç, Nihad Mujakic, Nazım Sangare, Kevin Rodrigues, Ogün Özçiçek (Alexandru Maxim dk. 67), Drissa Camara (Victor Gidado dk. 57), Kacper Kozlowski (Karamba Gassama dk. 79), Christopher Lungoyi, Mohamed Bayo (Yusuf Kabadayı dk. 79), Yedekler: Zafer Görgen, Mervan Müjdeci, Melih Kabasakal, Muhammet Akmelek, Ali Osman Kalın Teknik Direktör: Burak Yılmaz Sarı kartlar: Yalçın (Samsunspor), Sangare, Lungoyi, Kozlowski, Burak Yılmaz (T. D.) (Gaziantep FK)
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerini yurtlarında ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Erdoğan, "Alkışlanacak bir süreçtesiniz. Burada devam eden bu talebelik yıllarınızı bir büyüğünüz olarak çok önemsiyorum. Aynı zamanda bir İmam Hatipli olarak önemsiyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencileri yurtlarında ziyaret eden Erdoğan, İlahiyat Fakültesi eğitimi alan gençlerle sohbet etti. Mezun olduğu okul hakkında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan’a, öğrenciler tarafından hediye taktim edildi. Hatıra fotoğrafı çekinilmesinin ardından ise program sona erdi. "Siz alkışlanacak bir süreçtesiniz" Öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında enstitüde alınan eğitimleri önemsediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz alkışlanacak bir süreçtesiniz. Burada devam eden bu talebelik yıllarınızı bir büyüğünüz olarak çok önemsiyorum. Aynı zamanda bir İmam Hatipli olarak önemsiyorum. İmam Hatip tahlilimden sonra İktisat tahsili gördüm. Sizler de burada bu süreci devam ettiriyorsunuz. Buradaki bu hocalarımızın içinden benim de hocam olan Hayrettin Karaman, İmam Hatip’in ilk yılında benim hocamdı. Ahmet Karaman hocam beni de çok severdi, sebebi de yazımın güzel olmasıydı. Yüksek İslam Enstitüsü çok farklı hocalar yetiştirdi. Çok farklı hocalar Yüksek İslam Enstitüsünden geçti. Burayı iyi değerlendirin. Buradan çok güçlenerek yola devam" şeklinde konuştu. Erdoğan, konuşması sonrası bir araya geldiği öğrencilerin sorularını yanıtladı.