POLİTİKA - 10 Eylül 2025 Çarşamba 14:08

Yerebakan: "Mardin’de huzur olursa Türkiye’de huzur olur"

A
A
A
Yerebakan: "Mardin’de huzur olursa Türkiye’de huzur olur"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Politikaları Başkanı Prof. Dr. Halit Yerebakan, Mardin’de yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde terörsüz Türkiye hedefiyle yola çıktık. Mardin’de huzur olursa, Türkiye’de huzur olur" dedi.


Bir dizi temas için Mardin’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Politikaları Başkanı Prof. Dr. Halit Yerebakan beraberindekilerle partisinin il başkanlığını ziyaret etti. TBMM 28. dönem AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Derya Ayaydın’ın da eşlik ettiği ziyarette İl Başkanı Mehmet Uncu ile görüşen Yerebakan, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Terörsüz Türkiye hedefine vurgu yapan Yerebakan, "Bu topraklar yaşadığımız en büyük sınavların da tanığıdır. Hepimiz biliyoruz ki bu topraklar uzun yıllar terörün gölgesinde kaldı. Nice çocuklara ateş düştü, nice fidanlarımızı şehit verdik. Allah hepsinden razı olsun, hepsine rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Şehitlerimizin hatırası bizim için mukaddestir. Onların emanetine asla zarar vermeden sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bugün ise başka bir noktadayız. Eşikten geçiyoruz, ışığın tam üzerindeyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Terörsüz Türkiye hedefiyle artık huzurun ve kardeşliğin bu topraklarda yeniden kök salmasından bahsediyoruz. Yarım asır süren terör belasının karanlığı, inşallah bu dönemin sonunda aydınlığa bırakılacaktır" dedi.


Türkiye’nin huzur ve barış sürecine dikkat çeken Yerebakan, "Bu ülkenin sokaklarında çocuklarımız daha özgür oynasın, gençlerimiz gelecek hayalleri kurabilsin, analar gözyaşı dökmesin diye verilen büyük bir mücadelenin adıdır Terörsüz Türkiye. Burada çok önemli bir şeyi vurgulamak istiyorum. Biz, Cumhurbaşkanımızın kararlı liderliğinde, Terörsüz Türkiye hedefiyle kinle, öfkeyle değil; adaletle, sloganla değil hizmetle yürüyoruz. Çünkü biliriz, şehitlerimizin aziz hatırasına en büyük saygı; bu topraklarda güveni, huzuru ve birlikte yaşama iradesini kalıcı kılmaktır. Bütün şehitlerimiz bu uğurda canlarını feda etmiştir. Terörsüz Türkiye demek yalnızca silahların susması değil, aynı zamanda kalpleri kazanma, gönülleri onarma mücadelesidir. Terörsüz Türkiye; kardeşliğin türküsüdür, birliğin destanıdır. Terörsüz Türkiye demek; Diyarbakır, Mardin, Hakkari gençlerinin kendi topraklarında iş bulması, kendi şehirlerinde mutlu yaşaması demektir. Terörsüz Türkiye demek; bir annenin evladını askere gönderirken yüreğinin daha huzurlu olması, evladının güvenle geleceğe kavuşmasıdır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, şehitlerimizin emanetine sadakatle hep birlikte bu hayali gerçeğe dönüştüreceğiz. Bunun için bir elimiz kardeşlik ruhunda, diğer elimiz kalkınmanın emeğinde olacaktır. Mardin çok kıymetli bir şehir. Hem sınırımızda yer aldığı için gözümüzün ufka uzandığı bir noktadadır, hem de medeniyetimizin merkezlerinden biridir. Mardin’de huzur olursa Türkiye’de huzur olur. Mardin’de barış kökleşirse, bütün bölgemiz barışla yoğrulur" şeklinde konuştu.


Yerebakan, şehitlerin hatırasına sahip çıkmanın en büyük sorumluluk olduğunu belirterek, "Türkiye’nin en temel hedeflerinden biri işte budur. Huzurlu, güçlü, birlik içinde bir Türkiye. Yaralarımızı güvenle sarabilmek için geçmişin acılarından ders alarak geleceğimizi birlikte inşa etmek zorundayız. Terörsüz Türkiye ancak kardeşliğimizi büyütürsek, birbirimizin yaralarını sararsak mümkün olur. İşte bu yüzden diyoruz ki; şifa siyasetiyle Terörsüz Türkiye aslında aynı yolun iki ismidir" diye konuştu.



Yerebakan: "Mardin’de huzur olursa Türkiye’de huzur olur"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hidayet Türkoğlu, FIBA Hall of Fame 2026 listesinde onurlandırıldı FIBA, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nu, Hall of Fame’in 2026 yılı listesinde onurlandırdı. FIBA Hall of Fame; basketbola uzun yıllar boyunca sahada, özellikle milli takım düzeyinde sunduğu katkılarla iz bırakan, sporcu kimliğiyle uluslararası basketbol kültürüne değer katan isimleri onurlandıran prestijli bir yapı olarak kabul ediliyor. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da Hall of Fame’in 2026 yılı listesinde onurlandırdı. Türkoğlu, bu onura ilk kez bir Türk sporcunun, sporculuk kariyeri ve milli takım kimliği temel alınarak layık görülmesiyle Türk basketbol tarihinde önemli bir ilke imza attı. Türkiye’yi uluslararası basketbol sahnesine taşıyan öncü yöneticilerden Turgut Atakol, Türk basketbol tarihinde FIBA Hall of Fame onuruna, yöneticilik ve basketbolun kurumsal gelişimine sunduğu katkılarla 2007 yılında layık görülmüştü. Hidayet Türkoğlu’nun basketbolculuk kariyeriyle bu listeye dahil edilmesi ise, Ay-Yıldızlı formayla sergilediği istikrarlı performansın, liderliğinin ve Türk basketboluna kazandırdığı mirasın FIBA tarafından tescillenmesi anlamına geliyor. Listenin duyurulmasının ardından Hidayet Türkoğlu, "Dünya basketboluna iz bırakmış, farklı ülkelerden ve jenerasyonlardan değerli isimlerle birlikte FIBA Hall of Fame listesinde yer almak, benim için büyük bir gurur ve onurdur. Ay-Yıldızlı formayla çıktığım her maçta, bu ülkeyi en iyi şekilde temsil etme sorumluluğuyla sahadaydım. Bu yolculuk; sahada birlikte ter döktüğüm takım arkadaşlarımın, beni her zaman ayakta tutan ailemin ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Türk milletinin ortak emeğinin bir sonucudur. Basketbolu evrensel bir değer olarak büyüten, bu mirası gelecek nesillere taşıyan FIBA’ya, dünya basketboluna verdikleri katkılar için teşekkür ediyorum. Ay-Yıldızlı bayrağımızı böylesine seçkin bir platformda temsil etmek, tarif edilemez bir gururdur" değerlendirmesinde bulundu. Milli Takım formasıyla 1994-2014 yılları arasında 309 kez sahaya çıkan ve 3 bin 475 sayı kaydeden Hidayet Türkoğlu, uzun yıllar A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın kaptanlığını üstlenerek Türk basketbolunun en önemli lider figürlerinden biri oldu. Türkoğlu; 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası ve 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan tarihi kadroların da parçası olarak önemli başarılara imza attı. NBA’de ilk 5’de maça çıkan ilk, 10 bin sayı barajını geçen tek Türk oyuncu olan Türkoğlu, 997 maçla "NBA’de en fazla maç oynayan Türk basketbolcu" ünvanını da elinde tutuyor. NBA’de Orlando Magic formasıyla 2008’de en iyi gelişme gösteren oyuncu (MIP) seçilen, 2009 NBA finali oynayan Türkoğlu, Magic’te yakaladığı istatistiklerle de kulüp tarihinde unutulmaz bir miras bıraktı. Hidayet Türkoğlu, 21 Nisan 2026 tarihinde gerçekleştirilecek resmi organizasyonla beraber Hall of Fame üyesi olarak Berlin’de onurlandırılacak.
Adıyaman Eşini, kızının yanında öldürüp kayıplara karıştı Adıyaman’ın Kahta ilçesinde önceki gün bir şahıs, boşanma aşamasındaki eşini, kızının yanında bıçakladığı anlar kameralara yansıdı. Şahsın, elini kolunu sallayarak olay yerinden uzaklaşarak gitmesi dikkatlerden kaçmadı. Olay önceki gün Kahta ilçesi Recep Tayyip Erdoğan Caddesi üzerinde yaşanmıştı. Edinilen bilgilere göre, M.A., boşanma aşamasında olduğu 45 yaşındaki eşi Emine Aluç’u sokak ortasında yakalayarak göğsünden ve boğazından bıçaklamıştı. Olay sırasında çiftin yanlarında bulunan ismi öğrenilemeyen kız çocukları da saldırgan tarafından elinden yaralanmış ve küçük kız annesini kanlar içerisinde görerek sinir krizleri geçirmişti. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri ile birlikte çok sayıda polis ekibi sevk edilmiş Emine Aluç, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kahta Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Emine Aluç, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Yaşanılan vahşet anlar ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Yaşanan vahşet anlarda eşini çocuğunun yanında bıçaklayarak öldüren M.A’nın elini kolunu sallayarak soğuk kanlı tavırlarla olay yerinden uzaklaştığı görüntülere yansıdı. M.A.’nın olay yerinden kaçtığı, şahsın yakalanması için polis ekipleri tarafından geniş çaplı arama çalışması başlatıldığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.