SAĞLIK - 22 Mayıs 2022 Pazar 14:50

Yeşilay’dan Kızıltepe’de sağlıklı yaşam için bisiklet turu

A
A
A
Yeşilay’dan Kızıltepe’de sağlıklı yaşam için bisiklet turu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde sağlıklı yaşam ve bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak için ’10.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde sağlıklı yaşam ve bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak için ’10. Yeşilay Bisiklet Turu’ düzenlendi.


Bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında Yeşilay tarafından bugün ’10. Yeşilay Bisiklet Turu’ düzenlendi. Etkinlik Kızıltepe’de kaymakamlık, belediye ve Mardin Bisikletliler Derneği iş birliğiyle gerçekleştirildi. Kızıltepe Belediyesi önünde son bulan etkinliğe Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Hüseyin Çam, Yeşilay Mardin Şube Başkanı Abdullah Songur ve 100’e yakın bisikletli katıldı.


Vatandaşlarla birlikte pedal çeviren Kaymakam Çam, “Amacımızı burada bir farkındalık oluşturabilmek özellikle sağlıklı yaşamla ilgili. Çünkü çağımızın en büyük problemidir. Toplumumuzda obeziteye doğru, sağlıksız yaşama doğru hem kullanılan malzemeler hem de yenilen yemeklerden kaynaklı olarak enerjisiz ve hareketsizlikten kaynaklı olarak. Bugün burada hem farkındalık oluşturmak hem de dikkat çekmek için toplandık” dedi.


Etkinliğe katılanlar Kızıltepe Belediyesi önünde günün anısına hatıra fotoğrafı çekinerek programı sonlandırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başkan Ertemur’dan Anneler Günü mesajı Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Hayatımıza anlam katan, sevginin en güzel vücut bulmuş hali olan annelerimizin bu özel günlerini en içten duygularımla kutluyorum” dedi. Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar’ı Anneler Günü olarak kutlanıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, mesajında tüm annelerin gününü kutlayarak, “Türk Milleti olarak toplumumuzda annelerimizin değeri her zaman çok büyük olmuştur. Annelerimiz sonsuz bir sevginin, merhametin, fedakârlığın, sabrın, şefkatin sembolü olmuş, yaşımız kaç olursa her birimiz için en büyük güç kaynağı olmuştur. Annelerimiz, evladını yetiştirirken aslında topluma bir birey kazandırmaktadır. Öyle ki, bir birey de tüm dünyaya devrimleriyle örnek olabilmektedir. Bunun en güzel örneği de, Zübeyde Hanım’ın yetiştirdiği Mustafa Kemal Atatürk’tür. Biliyoruz ki, annelerimizi bir gün değil her gün hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermeli, bizlere göstermiş oldukları doğru yolda ilerlemeliyiz. Her annenin en büyük temennisi evladının sağlıklı ve mutlu büyümesidir. Bizlerin de en büyük dileği, her bir annemizin evinde yemeğinin pişmesi, çocuklarının mutluluğuna sağlıkla ortak olmasıdır. Anneler Günü, çocukları için sevgisini, emeğini veren, karnında taşımasa dahi yüreğiyle anne olan, şefkat ve merhametiyle çevresindeki her canlıya değer vermeyi bilenlerin günü. Bu duygu ve düşüncelerle, hayatımıza anlam katan, sevginin en güzel vücut bulmuş hali olan başta şehit anneleri olmak üzere kıymetli eşim ve tüm annelerimizin bu özel günlerini en içten duygularımla kutluyor, değerli annem gibi hatıralarımızda ölümsüzleşen annelerimizi de sevgiyle yâd ediyorum” dedi.
Van Van’da 6 günlük yasaklama Van Valiliği, kentte yapılacak bazı eylem ve etkinliklerin 6 gün süreyle yasakladığını duyurdu. Van Valiliğinden yapılan açıklamada, “Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu meyanda, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla; Van ili coğrafi sınırları içerisinde 10.05.2024 tarihinden geçerli 15.05.2024 tarihi de dahil 6 gün süre ile 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetler 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda yasaklanmıştır. Belirtilen tarihler arasında, ilçelerimizden veya çevre illerden bireysel veya toplu olarak veya ilimiz güzergâhını kullanarak, her türlü kanuna aykırı eylem etkinliğe katılım sağlanmasının önlenmesi amacıyla, kanuna aykırı eylem/etkinliklere katılması muhtemel şahıs/şahıslar/grup/grupların 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesinin (c) fıkra hükümleri gereğince ilimiz ve ilçelerimize girişlerine, buralardan bireysel veya toplu olarak çıkışlarına ve bu kapsamda belirtilen yere geçişler için başka illerden gelerek ilimiz güzergâhının kullanılmasına izin verilmemesi kararı alınmıştır” denildi.
Manisa Öğretmenler iş bırakıp şiddetin son bulmasını istedi Manisa’nın ilçelerinde tüm sendikalara bağlı öğretmenler bir günlük iş bırakarak düzenledikleri basın açıklamalarıyla öğretmenlere yönelik şiddetin son bulmasını istedi. Manisa’nın Turgutlu, Alaşehir, Kula ve Sarıgöl ilçelerinde öğretmenler bir günlük iş bırakarak öğretmenlere yönelik saldırıların ve şiddetin son bulmasını istedi. Turgutlu’da Eğitim-İş ve Eğitim-Sen sendikaları Turgutlu temsilcilikleri Turgutlu Orta Parkta düzenlenen basın açıklamasıyla İstanbul Eyüpsultan’da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın, lise öğrencisi Y.K. tarafından öldürülmesini protesto etti. Sarıgöl’de Türk Eğitim Sen üyesi öğretmenler Belediye Meydanında basın açıklaması yaparak eğitimde öğretmenlere yönelik şiddeti protesto etti. Öğretmenler eğitimde şiddete son konulu açıklamada bulunurken vatandaşlar da öğretmenlere destek verdi. Kula’da Türk Eğitim-Sen, Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Anadolu Eğitim Sendikaları, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası, Kula Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası da düzenledikleri açıklamalarla saldırıları protesto etti. Eğitim Bir-Sen adına açıklama yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin İzci yaşananların artık son bulması çağrısında bulunurken, caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Şehzadeler ilçesinde Türk Eğitim Sen Manisa Şubesi, İstanbul Eyüpsultan’da bir lisede öğrenci tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem gerçekleştirdi. 1 günlük iş bırakan öğretmenler ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk portesiyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanına kadar sloganlar atarak yürüdü. Bir öğretmen ise ‘Yeter artık ölmek istemiyoruz, şiddete son, silah değil kalem’ yazılı kanlı önlük giyerek eyleme destek verdi. Cumhuriyet Meydanı’nda hayatını kaybeden bütün öğretmenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Alaşehir ilçesinde de tüm sendikalara bağlı öğretmenler bir günlük iş bırakarak düzenledikleri basın açıklamalarıyla şiddetin son bulması çağrısında bulundu.