YEREL HABERLER - 20 Nisan 2012 Cuma 18:02

VALİ GÜZELOОLU KOLTUОUNU KÜÇÜK GİZDE`YE DEVRETTİ

A
A
A
VALİ GÜZELOОLU KOLTUОUNU KÜÇÜK GİZDE`YE DEVRETTİ

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, zamane çocuklarının çok iyi yetiştiğini, bu yüzden Valilik görevini rahatlıkla küçük Gizde``˜ye devrettiği söyledi. Güzeloğlu, kendilerine çok güvenen ve çok başarılı gençlerin yetiştiğine de vurgu yaptı.
Mersin Valisi Güzeloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Valilik makamını geçici olarak Faris Kokulu İlköğretim Okulu öğrencilerinden Gizde Taş`a devretti. Temsili Vali olarak koltuğa oturan Gizde, Valilik sekreterlerini arayarak İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım`ı bağlamalarını istedi. Milli Eğitim Müdürü Gül`e ve Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım`a yeni Milli Eğitim Kanunu ile okul binaları konusunda talimat veren ``˜Temsili Vali` Gizde, şu ana kadar yürüttükleri çalışmalar hakkında da kendilerinden bilgiler aldı.
Kısa bir süreliğine ``˜Temsili Vali` olarak Mersin Valisi olan Gizde`ye, Okul Müdürü Ahmet Fındık, öğretmeni Züleyha Özdemir ile sınıf arkadaşları eşlik etti.
Bugünün çocuklarına ve gençlerine duyduğu güveni ifade eden Vali Güzeloğlu da ``Şu an koltuğumuzu sembol olarak devrediyoruz. Ama aslında değerli öğretmenlerimizin yetiştirdiği ve çok iyi eğitilmiş çocuklarımız yarın mutlaka bu makamlara oturacaklar. Bizlerden daha iyi yönetecekler ve ülkeye daha iyi hizmet edecekler. Çünkü çok iyi yetişiyorlar. Kendilerini çok güvenli ve çok başarılı yetişiyorlar. Onun için önce bu çocuklarımızı yetiştiren anne ve babaları tebrik ediyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimize de emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Dolayısıyla Valilik görevini Gizde`ye devrederken çok emin ve rahat olarak devrediyorum. Kendisine de başarılar diliyorum`` dedi.
Gizde, makam koltuğunda son olarak telefonda annesiyle görüşürken, Güzeloğlu da Gizde`nin babasıyla görüşerek, Gizde gibi bir evlat yetiştirdikleri için kendilerine teşekkür etti. Ziyaret süresince diğer öğrenciler ile de yakından ilgilenen Güzeloğlu, çocuklara çeşitli hediyeler vererek, 23 Nisan Çocuk Bayramı`nı kutladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arda Güler boş geçmedi, Real Madrid farklı kazandı İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid, konuk ettiği Alaves’i 5-0 mağlup ederken, maça sonradan giren Arda Güler de 1 gole imza attı. La Liga’nın 36. haftasında Real Madrid, sahasında Alaves ile karşılaştı. Santiago Bernabeu’da oynanan müsakada ev sahibi 10. dakikada 1-0 öne geçti. Toni Kroos’un ortasında Jude Bellingham’ın arka direkten içeriye çevirdiği top doğrudan kaleye giderek filelerle buluştu. Eflatun-beyazlılar, ataklarını sıklaştırırken, 27. dakikada Camavinga ceza sahası içerisinde son çizgiye inerek çevirdiği meşin yuvarlağı Vinicius Junior tek dokunuşla topu ağlara gönderdi. Jude Bellingham’ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Valverde sert şutunda gole imza attı ve ev sahibi bu golle soyunma odasına 3-0 önde girdi. 70. dakikada Vinicius Junior, Bellingham’ın pasında dar açıdan yaptığı vuruşta farkı 4’e çıkardı. Arda Güler’den ligde 4. gol Alaves karşısında 62. dakikada oyuna giren milli futbolcu Arda Güler, 81. dakikada fileleri havalandırdı. Sol kanattan topla ilerleyen Rodrygo, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta savunmadan seken topa düzgün bir vuruş yapan Arda, takımının 5. golünü attı. 19 yaşındaki futbolcu, 9 kez forma giydiği ligde 4. kez gol sevinci yaşadı. Real Madrid, üst üste 9. maçını kazanırken son 4 maçta kalesini gole kapattı. Carlo Ancelotti’nin öğrencileri puanını 93’e yükseltti. Bellingham 19, Vinicius 15. golüne ulaştı Real Madrid’in şampiyonluğunda önemli paya sahip olan Jude Bellingham, oynadığı son 3 lig maçında da fileleri havalandırdı. 20 yaşındaki orta saha, 27. maçında 19. golüne ulaştı. İngiliz futbolcu bu maçta 2 de asiste imza atarak 3 gole doğrudan katkı sağladı. Takımın en önemli hücum oyuncularından Vinicius Junior ise ligde 15. kez gol sevinci yaşadı. Brezilyalı futbolcu La Liga’da 25 karşılaşmada görev yaptı.