YEREL HABERLER - 05 Aralık 2016 Pazartesi 15:03

AK Parti’li Bostan’dan TL çağrısı

A
A
A
AK Parti’li Bostan’dan TL çağrısı

AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Levent Ali Bostan, bazı şer odaklarının Türkiye ekonomisi üzerinden oyunlar oynayarak kirli emellerine ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, “Biz de onlara kendi oyunumuzla cevap verelim. Tüm yatırımlarımızı TL üzerinden yapalım” dedi.
İl Başkan Yardımcısı Bostan, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe süreci sonrası Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü üzerinde tehlikeli oyunlar oynandığını ifade ederek, aynı şer odaklarının bugün ülke ekonomisi üzerinden kirli emellerine ulaşmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Dövizdeki tansiyonun hala düşmeyişinden kaynaklı olarak piyasalarda az da olsa bir tedirginlik yaşandığını ve milletin asla bu oyuna gelmemesi gerektiğini vurgulayan Bostan, “Bugün karşılığı olmayan dövizleri basarak piyasaya sürmeye kalkıyorlar. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak karşılıksız bir para basmıyoruz. Çünkü bizim paramız değerli. Onun için Türk Lirasına milletimiz yatırımını yapsın. Ekonomimiz üzerinden oynanan oyuna bizde kendi oyunumuzla karşılık verelim” ifadelerini kullandı.
Dış ticarette de yerli para dönemi için hükümetin çalışmalar başlattığını dile getiren Bostan, şunları kaydetti: “İran, Rusya ve Çin ile yapılan ticaretlerde yerli para kullanımı konusunda şu an önemli çalışmalar hükümetimiz tarafından yürütülmekte. Dış ticarette alışverişimizi yerli parayla yaparak TL’yi daha da değerli duruma getireceğiz. Merkez Bankamız da bu çalışmanın içerisinde. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu da alacakların tahsilatında ve bundan sonraki satışlarda yabancı para kullanılmayacak, işlemler Türk lirası ile yürütülecek. Bunu milli bir hareket haline getirmeliyiz. Milletimize bu konuda daha hassas olması ve ekonomisine sahip çıkması konusunda çağrıda bulunuyorum.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Kahramankazan’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde, Çelenk Sunma Töreni ve Doğu Demirkol’un stand-up gösterisi eşliğinde coşkuyla kutlandı. Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, şölen havasında kutlandı. Milli Egemenlik Parkı’nda Çelenk Sunma Töreni’yle başlayan kutlama, saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunmasının ardından, Akıncı Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilerin hazırladığı folklor, tiyatro, geleneksel gösteriler, bando gösterileriyle devam etti. Ayrıca, komedyen ve oyuncu Doğu Demirkol da kutlamalar çerçevesinde bir gösteride bulundu. Kahramankazan Belediyesi’nin özverili çalışmalarıyla düzenlenen Demirkol’un ’Mizah Dozu’ adlı stand-up gösterisi, Kahramankazan Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Başkan Çırpanoğlu yaptığı konuşmada, "Kahramankazan’ın gençliği her şeyin en iyisine layık. Bunu da göstermek istiyoruz. Türkiye’nin mizah açısından bana göre en kaliteli üç isminden biri olan Doğu Demirkol’u Kahramankazan’ımızda ağırlamakla, bu güzel 19 Mayıs akşamında kendisini gençliğimizle, Kahramankazan’la buluşturmakla güzel bir organizasyon yaptığımızı düşünüyoruz’’ dedi. Gençlere verdiği önemi de konuşmalarına yansıtan Başkan Çırpanoğlu, "Göreceksiniz, beş yıl boyunca gençlerimize karşı yapacaklarımız hiçbir zaman bitmeyecek. Her zaman, 30 Ağustoslarda, 19 Mayıslarda, 23 Nisanlarda, 15 Temmuzlarda, devletimizin milli bayramlarında gençlerimizle beraber her zaman bir program yapmak için elimizden geleni yapacağız’’ diyerek gençlere söz verdi. Doğu Demirkol ise, gençlerin yoğun katılımına karşı, "Burada büyük bir özveri var. Selim Başkan’a teşekkür ediyorum" diyerek memnuniyetini dile getirdi. Gösteri sonunda Başkan Çırpanoğlu, Doğu Demirkol’a çiçek ile beraber Atatürk’ün Nutuk kitabını ve köstekli saat hediye etti. Kutlamalara Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Albayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım ve ilçe protokolü katılım sağladı.