YEREL HABERLER - 18 Nisan 2017 Salı 13:51

Tour Of Mersin Bisiklet Yarışları başlıyor

A
A
A
Tour Of Mersin Bisiklet Yarışları başlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Mersin Uluslararası Bisiklet Turu ’Tour Of Mersin’, 20-23 Nisan tarihleri arasında 11 ülkeden 83 sporcunun katılımı ile yapılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Mersin Uluslararası Bisiklet Turu ’Tour Of Mersin’, 20-23 Nisan tarihleri arasında 11 ülkeden 83 sporcunun katılımı ile yapılacak.


Organizasyonla ilgili düzenlenen tanıtım toplantısında, Tour Of Mersin parkurunun tanıtım filminin izlenmesinin ardından, Mersin Büyükşehir Belediyesi adına Vedat Yüksel tarafından yarışlarla ilgili bilgi verildi.


Toplantıda konuşan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, günümüzde dünya genelinde en önemli etkinlik alanlarından biri olan sporun, insanlar arasında sevgi, saygı, kardeşlik duygularının gelişmesine büyük katkı sağladığını söyledi. Spor organizasyonlarının aynı zamanda düzenlendiği kent ve ülkelerin tanınırlığını ve bilinirliğini arttırarak, o kent ve ülkelerin turizmden daha fazla pay almasına da katkı sağladığını ifade eden Çakacak, "Bisiklet sporu da özellikle son yıllarda artan popülaritesi ile hem insanlar arasında dostluk bağlarının artmasına katkı sağlamakta, hem de düzenlendikleri ülkelerin turizmine de ivme kazandırmaktadır. Yeryüzü cenneti Mersin, coğrafi yapısının verdiği avantajlarla ile hem bisiklet sporunun hem de bisikletin günlük kullanımı için son derece uygun bir şehirdir. Çevreci bir ulaşım aracı olan bisiklet, aynı zamanda her yaştan insanımızın gündelik hayatı içerisinde rahatlıkla spor yapmalarına imkan sağlayan ve bu sayede sağlıklı yaşamalarına da büyük katkı sunan bir spor aracıdır" dedi.


"Bu tür organizasyonlar Mersin’e değer katıyor"


Bisiklet yarışlarının, düzenlendikleri ilin ve ülkenin doğal ve kültürel değerlerinin tanıtımına büyük katkı sağlamasının yanında, aynı zamanda insanları bisiklet kullanmaya özendirme yönüyle dünyada oldukça rağbet gören bir spor dalı haline geldiğine işaret eden Çakacak, "Nitekim bazı kent ve ülkelerin bisiklet yarışlarıyla özdeşleştiğini ve düzenlenen yarışların büyük bir izleyici kitlesine ulaştığını görmekteyiz. Mersin’de zengin kültürel değerlerinin, tarihi dokusu ve sosyoekonomik potansiyeli ile bisiklet yarışlarına en güzel şekilde ev sahipliği yapabilecek imkanlara sahip bir kenttir. Bu potansiyelini en etkin şekilde değerlendirme noktasına harekete geçen Büyükşehir Belediyesi de Tour Of Mersin’i başarı


ile düzenlemektedir. Bu tür organizasyonlarının Mersin’e büyük değer kattığı ve tanıtımına büyük katkı sağladığı aşikardır" diye konuştu.


“Spor bir kültür köprüsüdür”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Mersin’i dünyaca tanınmış bir spor kenti haline getirme yolunda gerçekleştirdikleri proje ve faaliyetlerden bahsederek, spora yapılan yatırımı aydınlık ve sağlıklı geleceğe yapılan yatırım olarak gördüklerini belirtti. Mersin’de sporu hayat tarzı haline getirmek amacıyla çalıştıklarını kaydeden Kocamaz, "İlimizin marka kimliğinde önemli bir yer tutan spor kenti etiketine katkı sağlayan 149 ulusal ve 33 uluslararası organizasyon düzenledik” ifadelerini kullandı.


Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerine ‘Mersin’i spor turizminin başkenti yapmak’ hedefini koyduklarını dile getiren Kocamaz, şöyle devam etti; “Mersin, bu konuda eşi benzeri olmayan bir potansiyele sahiptir. Açık hava sporları dâhil tüm sporların 12 ay rahatlıkla yapılabildiği iklim şartları, 10 bin yıllık tarihi, doğal güzellikleri ve tüm dünyaya örnek ortak yaşama kültürü ile Mersin, spor ile turizmin bir arada düşünülebileceği yeryüzündeki ender kentlerden biridir. Spor, dünyada kader birliği eden 7 milyardan fazla insanın tanışmasını ve kaynaşmasını sağlayan çok önemli bir kültür köprüsüdür. Spor sayesinde hem başka kültürleri tanır hem de kendi tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimizi başka milletlere tanıtma fırsatını yakalarız.”


"Tour Of Mersin’e 7 ülkeden 11 takım katılıyor"


Tour Of Mersin’i, ülkenin değerleri, milletin barış, kardeşlik ve hoşgörü mesajlarını dünyaya ulaştırmak için bir fırsat olarak gördüklerini kaydeden Başkan Kocamaz, “Gelecek yıllarda adından çok daha fazla söz ettireceğine inandığım Tour Of Mersin’e bu yıl Türkiye de dahil olmak üzere 7 ülkeden 11 takım katılıyor. Türkiye’nin 5 takım ve 54 sporcu ile temsil edildiği yarışlarda Azerbaycan, Kazakistan, Belarus, Gürcistan, Ukrayna ve Bulgaristan’dan katılanlarla birlikte takım sayısı 11’e, sporcu sayısı ise 83’e yükseliyor. 2015’te düzenlediğimiz 1. Tour Of Mersin’i Ukraynalı bisikletçi Oleksandr Polivoda, 2016’daki 2. Tour Of Mersin’i ise Torku Şekerspor’dan Nazım Bakırcı kazanmıştı. Bu yıl kimin kazanacağını herkes gibi ben de merakla bekliyorum ve tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Bununla birlikte dereceye girsin ya da girmesin bütün sporcularımızı ‘Türkiye ve Mersin gönüllüsü’ kabul ettiğimizi de ifade etmek istiyorum” dedi.


“Tour Of Mersin dünya barışına hizmet edecektir”


Sporun kaynaştırıcı ve kültürleri birleştirici bir etkisi olduğunu ifade eden Kocamaz, “Tour Of Mersin, tüm sporcuları ve onları izleyen binlerce vatandaşımızı spor coşkusunda


kaynaştıracak, insanlığın ortak kültür değerlerinde birleştirecektir. Medeniyetler beşiği Akdeniz’in incisi Mersin kıyılarında kurduğumuz kardeşlik köprüsü, dünya barışına hizmet edecektir" diye konuştu.


Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı da organizasyonun, şehrin ve ülkenin tanıtımına fırsat sağladığını belirterek, "Bundan dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim. Mersin, geçmişte yarışlar yaptığımız çok önemli bir ilimiz, çok güzel seçilmiş bir yer. Organizasyona destek veren Sayın Başkanımıza ve Valimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Vali Özdemir Çakacak ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a forma hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.
Bayburt Bayburt’ta basit yaralama suçunda taraflar TSK’ya bağış yapma şartıyla uzlaştılar Bayburt’ta ’Basit Yaralama’ suçunda taraflar Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) 10 bin lira bağış yapılması noktasında anlaştılar, dosya mahkemeye intikal etmeden çözülerek kapatıldı. K.A ve B.N.K isimli iki arkadaş dışarıda vakit geçirdikleri sırada araçla yanlarına gelen H.A ve R.A isimli şahıslar tarafından darp edildiler. Darp edildikleri iddiasıyla emniyete başvuran iki arkadaş H.A ve R.A’dan şikayetçi oldular. Mağdurların şikayeti üzerine şüpheliler H.A ve R.A hakkında ’Basit Yaralama’ suçundan soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosyadaki suçun uzlaştırmaya uygun bir suç olduğu belirlendi, dosya Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Uzlaştırma bürosu ekipleri, mağdur taraflarla uzlaşma şartlarını görüşmek için bir araya geldiler. Mağdur K.A ve B.N.K, TSK’ya bağış yapılması şartıyla şüphelilerle uzlaşacağını uzlaştırma bürosu ekiplerine bildirdiler. K.A’nın ve B.N’K’nın uzlaşma talebini kabul eden şüpheliler, TSK’ya 10 bin lira bağışta bulundular. Uzlaştırma Bürosu görevlilerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosya mahkemeye intikal etmeden, çözüme kavuşturularak kapatıldı. Bununla birlikte, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, taraflarla görüşme sağlayan uzlaştırmacılara titiz çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, kişi onarıcı adalet anlayışına hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını, kamuya yararlı edimleri Uzlaştırma Bürosu ekipleriyle birlikte gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların özenle yürütüldüğünü vurguladı.
Bayburt Uzlaştırma Büro ekiplerince bir dosya daha çözüme kavuşturuldu Bayburt’ta özel bir diş kliniğine tedavi olmak için başvuran H.H.O isimli hasta, kendisine yanlış tedavi uygulandığı gerekçesiyle B.S.G isimli doktordan şikayetçi oldu. Mağdur H.H.O, şikayetçi olduğu doktorla Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’na (TEMA) bağış yapma şartıyla uzlaşmaya vardı. Anlaşma sağlanan dosya ise Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin çalışmaları sonucunda kapatıldı. H.H.O isimli bir vatandaş, tedavi olmak için gittiği özel diş kliniğinde diş hekimi B.S.G’nin kendisine yanlış tedavi uyguladığı iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu, B.S.G, hakkında ’Taksirle Bir Kişinin Yaralamasına Neden Olma’ suçundan soruşturma başlatıldı. Dosyanın Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmesi sonucunda dosya incelendi, suçun uzlaştırmaya tabi olduğu belirlendi. Devreye giren Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu ekipleri, mağdur H.H.O ile görüşme sağladılar. Mağdur H.H.O, şüpheli B.S.G’den TEMA Vakfı’na 150 fidan bağışta bulunmasını istedi. Daha sonra şüpheli B.S.G ile bir araya gelen uzlaştırma bürosu ekipleri, H.H.O’nun talebini B.S.G’ye ilettiler. H.H.O’nun isteğini kabul eden doktor ise, 150 fidan karşılığında TEMA Vakfı’na 12 bin 800 lira bağışta bulundu. Mahkemelerin iş yükünün azaltılması amacıyla yapılan uzlaşma görüşmeleri sonucunda, taraflar edimli olarak uzlaşmayı kabul etmiş oldular. Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin özverili çalışmalarıyla bir dosya daha sonuca vardırılarak, kapatıldı. Öte yandan, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, kamu yararı gözeten çalışmaların özenle devam ettiğini bildirerek, Uzlaştırma Bürosu ekiplerine çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti. Önceliklerinin kamu yararı olduğunun altını çizen Savcı Alim, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu olarak çalışmaları özenle ve önemle yürüttüklerini söyledi.