YEREL HABERLER - 25 Mayıs 2017 Perşembe 16:24

Atletizm Gençler Türkiye Şampiyonası sona erdi

A
A
A
Atletizm Gençler Türkiye Şampiyonası sona erdi

Mersin’de gerçekleştirilen ve Türkiye genelinden 871 sporcunun katıldığı Okul Sporları Puanlı Atletizm Gençler Türkiye Şampiyonası tamamlandı.

Mersin’de gerçekleştirilen ve Türkiye genelinden 871 sporcunun katıldığı Okul Sporları Puanlı Atletizm Gençler Türkiye Şampiyonası tamamlandı.


Nevin Yanıt Atletizm Kompleksinde iki gün boyunca birbirinden çekişmeli yarışlara sahne olan şampiyonada, genç erkekler sırıkla atlamada Ersu Şaşma 5.13’lük derecesiyle Türkiye rekoru kırdı.


Şampiyonada alınan diğer sonuçlar şöyle ; Genç Erkekler/A 1. Mersin Spor Lisesi 939 puan, 2. İzmir Buca Atatürk Spor Lisesi 887 puan, 3. Adana Sarıçam Spor Lisesi 873 puan. Genç Kızlar/A 1. Bursa Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 715 puan, 2. İzmir Buca Atatürk Spor Lisesi 702 puan, 3. Bursa-Ergin Ağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 649 puan.


Genç Erkekler/B 1.Sivas Ahmet Ayık Spor Lisesi 561 puan, 2. Sakarya Spor Lisesi 559 puan, 3. Bursa Btso Celal Sönmez Spor Lisesi 552 puan. Genç Kızlar/B 1. Ankara Ted Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi 487 puan, 2.İstanbul Şehit Murat Akdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beykoz 466 puan ve 3.Kayseri Müniş Faik Kesici Çpl 435 puan.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sungurlu’da KKKA eğitim semineri düzenlendi Çorum’un Sungurlu ilçesinde, baharın gelmesi ve havaların ısınması ile ortaya çıkan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığına sebep olan kene ısırmalarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Sungurlu Devlet Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Mustafa Akıncı tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden Korunma Yolları temalı eğitim düzenlendi, seminer sonrasında hasta ve hasta yakınlarına farkındalık oluşturmak amacıyla danışma biriminde stant açıldı. Konuya ilişkin olarak hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden korunmak için tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir" denildi. Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde kişi kendisinin ve çocuklarının vücudunda (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası) kene olup olmadığını kontrol etmesi istenilen açıklamada, "Yapılan kontrollerde kene tutunmuş ise hiç vakit kaybetmeden çıplak el ile dokunmamak şartıyla vücuda tutunduğu en yakın yerden tutarak uygun bir malzeme ile (bez, naylon poşet, eldiven gibi) çıkarmalıdır. Kişi keneyi kendisi çıkaramadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riskinin de o kadar azalacağı unutulmamalıdır. Hastalık hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden hastalığın sık olarak görüldüğü bölgelerde bulunan hayvanlar sağlıklı görünse bile hastalığı bulaştırabilirler. Bu sebeple hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas edilmemelidir. Hastalığa yakalanan kişilerin kan, vücut sıvıları ve çıkartıları ile hastalık bulaşabildiğinden, hasta ile temas eden kişiler gerekli korunma önlemlerini (eldiven, önlük, maske vb.) almalıdır " ifadeleri kullanıldı. Kene tutunan kişiler kendilerini 10 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemeli ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri konusunda da ikaz edilen açıklamada, "Hastalığa sebep olan mikrobun taşıyıcısı, saklayıcısı ve bulaştırıcısı olan keneler uçmayan, zıplamayan, yerden yürüyerek vücuda tırmanan eklem bacaklı hayvanlardır. Vücuda tutunan veya hayvanların üzerinde bulunan keneler kesinlikle çıplak el ile öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Keneler üzerine sigara basmak, kolonya, gaz yağı gibi maddeler dökmek kenenin kasılmasına sebep olarak vücut içeriğini kan emdiği kişiye aktarmasına sebep olacağı için yapılmamalıdır" bilgileri verildi.