YEREL HABERLER - 25 Temmuz 2017 Salı 10:39

Başkan Kocamaz, Litvanyalı öğrencilerle buluştu

A
A
A
Başkan Kocamaz, Litvanyalı öğrencilerle buluştu

Mersin MULTI 2017-Gençlik Değişim Programı kapsamında Mersin’in kardeş şehri Litvanya’nın Klaipeda şehrinden kente gelen öğrenciler ile kendilerine eşlik eden Türk öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı makamında ziyaret etti.

Mersin MULTI 2017-Gençlik Değişim Programı kapsamında Mersin’in kardeş şehri Litvanya’nın Klaipeda şehrinden kente gelen öğrenciler ile kendilerine eşlik eden Türk öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı makamında ziyaret etti.


Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin MULTI 2017 programı bu yıl 22 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. 10 yabancı, 10 Türk öğrenci olmak üzere 20 öğrencinin dahil olduğu Mersin MULTI 2017-Gençlik Değişim Programı sayesinde yaşları 14 ile 18 arasında değişen kız ve erkek öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği sosyal etkinliklere ve gezi programları çerçevesinde Mersin’in tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı buluyor.


Konuk öğrenciler, kendilerine eşlik eden Türk öğrencilerle birlikte Başkan Kocamaz ile de bir araya geldiler. Öğrencilere Mersin ile ilgili bilgi veren Kocamaz, bu tür karşılıklı ilişkilere çok önem verdiklerini vurguladı. Kocamaz, “Özellikle gençlerin birbirini tanıması, gelecekte ülkeleri gençler yöneteceği için dünya barışına da katkı sağlayacaktır. Onun için gençlerin birbirlerini daha yakından tanıması, samimiyetini artırması, birbirlerinin kültürlerini tanıması, onları anlaması gelecek açısından çok önemli” dedi.


Kardeş şehir ilişkilerinin de çok önemli olduğunu dile getiren Kocamaz, Mersin’in yaklaşık 15 kardeş şehri olduğunu söyleyerek, “Tüm dünyadaki kardeş şehirleri de bir araya getirmek için mücadele başlattık. Gençlerimiz inşallah Mersin’de kaldıkları sürece özellikle aileleri ve Mersin’i daha yakından tanıyacak. Böylelikle Mersin’le ilgili belli bir bilgi birikimine sahip olacaklar. Memleketlerine döndüklerinde de Mersin’in fahri elçisi olacaklar” diye konuştu.


Litvanyalı takım lideri Vida Bubliauskiene de programa dahil oldukları için duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “Kardeş Şehir Protokolü imzasından sonra Mersin’e ilk defa geldiğimiz için çok mutluyuz. Kültürünüzü daha yakından tanıyabilmek için öğrencilerimiz ailelerde kalarak, çok güzel bir fırsat yakaladılar. Böyle bir misafirperverlikte öğrenciler çok güzel bir imkan kazandılar” ifadelerini kullandı.


Ziyarette öğrenciler, Başkan Kocamaz’a Mersin’de Klaipeda Sokağı olması konusundaki isteklerini de ilettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.