GENEL - 27 Aralık 2011 Salı 13:52

ÖLÜ DOĞAN `ÇİFT BAŞLI KUZU` ŞAŞIRTIYOR

A
A
A
ÖLÜ DOĞAN `ÇİFT BAŞLI KUZU` ŞAŞIRTIYOR

Mersin’in Silifke ilçesinde ölü olarak doğan ’çift başlı kuzu’, görenleri adeta hayrete düşürdü. İki gözü, ağzı ve burunun yanında iki kulağı da olan kuzu, sahibi tarafından çevreye kötü koku yaymaması için bir çukura gömüldü.
Silifke’de geçimini koyun besiciliğinden sağlayan 41 yaşındaki Hasan Yıldız, kuzularından birinin ’çift başlı’ olmasının yanında iki gözü, iki kulağı, iki ağzı ve iki burnu olmasının, kendisini şaşırttığı gibi aynı zamanda da korkuttuğunu söyledi. Koyunlarının genelde çift kuzu doğurduğunu ifade eden Yıldız, "Yıllardır geçimimi koyunculukla sağlıyorum. Şu anda da 90 adet koyunum var. Ancak ilk defa bir koyunumun çift başlı doğurmasına çok şaşırdım" dedi.
Koyununu kuzulatırken iki kuzu başını görünce çok sevindiğini vurgulayan Yıldız, "Ancak tek vücutta iki başlı ölü olarak doğan kuzu beni hem üzdü hem de şaşırttı. Ancak aynı koyunun ikinci kuzusu normal olarak doğduğu için de sevindim" diye konuştu. Diğer koyunlarının normal kuzladığını anlatan Yıldız, ölü doğan çift başlı kuzunun şokunu hala üzerinden atamadığını vurguladı. Yıldız, çift başlı kuzuyu, çevreye kötü koku ve mikrop yaymaması için bir çukura gömdü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir