GENEL - 18 Ocak 2018 Perşembe 12:10

Afrin’de savaşmak için gönüllü oldular

A
A
A
Afrin’de savaşmak için gönüllü oldular

Mersin’de yaşları 25 ila 73 arasında değişen bir grup vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin muhtemel Afrin operasyonuna katılmak üzere gönülle asker olmak için askerlik şubesine başvurdu.

Mersin’de yaşları 25 ila 73 arasında değişen bir grup vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin muhtemel Afrin operasyonuna katılmak üzere gönülle asker olmak için askerlik şubesine başvurdu.


Hazırladıkları dilekçelerle birlikte merkez Akdeniz ilçesindeki Milli Savunma Bakanlığı Askerlik Şubesi Başkanlığı’na gelen 6 kişi, gönüllü asker olmak için müracaatta bulundu.


Dilekçelerini vermeden önce gönüllüler adına açıklama yapan 73 yaşındaki Mustafa Ongun, vatanını, milletini seven herkesi terörle mücadele etmeye çağırdı. Türkiye’nin başına bir terör belasının musallat edilmeye çalışıldığını dile getiren Ongun, "Türkiye’de yaşayan, ’ben Müslümanım’ diyen, vatanını, milletini seven bütün vatandaşlara sesleniyorum. Bir terör belası başımıza musallat olmuştur. Bunu def etmek için ordumuz, askerimiz eli tetikte beklerken, biz Mersin’de yatağımızda rahat uyuyup da memleketi yabancılara peşkeş çekenlere sessiz kalamayız" dedi.


Bu nedenle Afrin operasyonuna katılmak üzere gönüllü asker olmak istediklerini kaydeden Ongun, "Allah kısmet ederse gidip sınırda memleketimizi koruyacağız ve savaşacağız. Kanımızın son damlasına kadar mücadelede ederek bu ülkeyi ne ABD’ye, ne Yahudi’ye, ne de haçlı ordularına teslim etmeyeceğiz. Ülkemizi kimse işgal edemeyecek. Müslümanlar güçlüdür. Onların silahları varsa bizim de şehitlerimiz var. Dinimize, vatanımıza, milletimize sahip çıkmak için şu anda buradayız. Beşikten mezara kadar bu ülkede yaşayan herkes askerdir. Ben 73 yaşındayım bu ülke için savaşıp şehit olacağım" diye konuştu.


Ongun, daha sonra beraberindekilerle birlikte gönüllü asker olmak için hazırladıkları dilekçeleri Askerlik Şube Başkanlığına teslim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Lalenin el sanatlarındaki yolculuğu Lalenin başkenti olarak bilinen Manisa’da, farklı illerden gelen 73 ayrı sanatçının son 600 yılda lalenin el sanatlarındaki yolcuğunu anlatan eserleri Sultan Camii Külliyesi içinde yer alan Bimarhane’de sergilendi. Farklı illerden gelen ve arasında Manisalı sanatçılarında yer aldığı, el sanatları alanında uzmanlaşan ve uluslararası dereceye girmiş olan toplamda 73 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu GESA (Geleneksel Sanatlar Sanatçı Gurubu), ilk sergisini Manisa’da açtı. Manisalı sanatçıların ev sahipliği yaptığı sergi, tarihi Sultan Camii külliyesinde yer alan ve halk arasında Bimarhane olarak bilinen CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergide, Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sanatçılar tarafından sergiyi gezenlere anlatıldı. Sergiyi Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel de ziyaret ederek, sanatçılardan eserleri hakkında bilgiler aldı. Sergi hakkında açıklama yapan ve GESA kurucusu olan Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı, sanatçıları bir araya getirme çalışmalarına yaklaşık 3 yıl önce başladığını belirtti. Projeyi ülkenin her iline yaymayı hedeflediklerini belirten Kamalı, ”Topluluğumuzun ilk sergisini Manisa’da yapmayı planlamıştık ve Manisalı 6 sanatçı arkadaşımızın girişimleriyle Mesir Festivali kapsamında tarihi binada açmış olmaktan dolayı tüm sanatçı arkadaşlarımız adına Manisa’nın yöneticilerine ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sergimizde Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı arkadaşımız resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sergisine katkı sağladı. Bu serginin ilk olması ve Manisa’da açılması bizim için çok anlamlı” dedi. Mesir Festivali boyunca eserlere Manisalıların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Kamalı, sergiye katkı sağlayan CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz’a teşekkür ederek, serginin diğer illerde de hayat bulacağını sözlerine ekledi.