GENEL - 20 Mayıs 2018 Pazar 14:09

Mezitli’de ’özgürlük yürüyüşü’ düzenlendi

A
A
A
Mezitli’de ’özgürlük yürüyüşü’ düzenlendi

Mezitli Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ’özgürlük yürüyüşü’ düzenlendi.

Mezitli Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ’özgürlük yürüyüşü’ düzenlendi.


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında, Mezitli Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ve Atatürk posteri açıldı.


Yürüyüşe, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Mersin Türk Riders Chopper Club ve bisiklet severlerin de kortej oluşturarak destek verdiği yürüyüş boyunca marşlar ve şarkılar söylendi. Atatürk posterlerinin ve dev Türk bayrağının taşındığı yürüyüşe, çevrede oturan vatandaşlarda balkonlarından slogan ve alkışlarla destek verdi.


Yürüyüşün ardından Mezitli Demokrasi Meydanı’nda iftar sofrası kuruldu. Binlerce vatandaşı buluşturan iftar sonrası düzenlenen kutlamalar, bayrak denizi içerisinde gerçekleştirildi. Kutlamalara katılan binlerce vatandaş hep bir ağızdan ’Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Akdeniz Mahallesi gönüllüleri tarafından oluşturulan Bu Toprağın Ezgisi Halk Müziği Grubu ve Mezitli Belediyesi Sanatevi Müzik Grubu konser verildi. Demokrasi Meydanında ışık ve suyun görsel şölenine sahne olan konserde, vatandaşlar sanatçılara danslarla eşlik etti.


Kutlamalar sırasında Mezitli’de bulunan amatör spor kulüplerine yapılan yardım çekleri Başkan Tarhan tarafından verildi. Mezitli halkının her zaman farkını ortaya koyduğunu, ’burası Mezitli’ olgusunu herkese gösterdiğini söyleyen Başkan Tarhan, "19 Mayıs 1919 bizim için bir sabah yıldızı. Karanlığın bitişini müjdeler. Bir milletin bağımsızlık yolunda umutlarının yeşermeye başladığı gündür. Kurtuluş Savaşı’nın başladığı 19 Mayıs’ı, Atatürk bu ülkenin gençlerine armağan etti" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.