GENEL - 19 Eylül 2018 Çarşamba 13:52

Tuna: "İttifak olursa daha iyi olur"

A
A
A
Tuna: "İttifak olursa daha iyi olur"

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin’de ittifak olursa işlerinin daha da kolaylaşacağını belirterek, "İttifak olursa benim için daha iyi olur.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin’de ittifak olursa işlerinin daha da kolaylaşacağını belirterek, "İttifak olursa benim için daha iyi olur. İşimiz kolaylaşır. Bir rakibiz eksilmiş olur. Tabi bu genel başkanların ve merkezlerin bileceği bir durumdur" dedi.


Burhanettin Kocamaz’ın yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından 2019 yılı Mart ayında yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Millieyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Tuna, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’ni (ASKON) ziyaret ederek, gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.


24 senedir siyasetin içinde olduğunu kaydeden Tuna, "Yaradandan ötürü bütün yaratılanları seviyoruz. Hizmette asla adaletsizlik yapmıyoruz. Her zamanda söylediğim gibi adaletsiz olan payidar kalamaz. Bu kenti seviyoruz. Bu kentteki herkese yardımcı oluyoruz. 24 senedir hep insana yatırım yaptık. Gittiğimiz her yerde bize karşı sempati var. Daha gerilimsiz, daha uzlaşmacı, daha güzel ortamları çekebilme adına çalışıyoruz. Projecilik alanında taşı toprağı bir araya getirerek, çok işler yaptık" ifadelerini kullandı.



"Mütevazi kimliğimizle insanlara hizmet etmenin yoluna bakıyoruz"


Mersin’de yaşayan her kademe insanı ve coğrafyayı iyi bildiğini belirten Tuna, "Bu kentte doğdum, bu kentte ticaret yaptım ve bu kentte siyaset yapıyorum. Dolayısıyla bu kentin her katmanındaki insanları biliyorum. Yaşayan insanlar, problemin çözümü noktasında daha doğru insanlardır. Seçildiğimiz günden beri milletin içinden hiç çıkmadık, duruşumuz hep aynı oldu ve öyle de olmaya devam edecek. Biz ortak akılla bir kent yönetimine talibiz. Şehir adına olabilecek ne kadar özel güzel proje varsa biz dinlemeye hazırız. Gelişmeye hep açığız. Biz mütevazi kimliğimizle insanlara hizmet etmenin yoluna bakıyoruz" şeklinde konuştu.



"Kentin yararına olan projeler devam edecek"


Kenttin yararına olan bütün projelerin yapımına devam edeceğini kaydeden Tuna, "Biz seçilirsek, önceki yapılan ve ya yarıda kalan projeleri silip atıp yenisini yapma gibi bir durum söz konusu olamaz. Kentin yararına ne kadar proje varsa devam edeceğiz. Örneğin, ’Engelsiz Kent Mersin’ projesi ya da ulaşım sorunu için yapılacak olan 21 bat-çık projesi, Metro projesi gibi projeler mutlaka devam edecek" diye konuştu.


Öte yandan yerelde ittifak ile ilgili de bir açıklama yapan Tuna, Mersin’de ittifak olursa işlerinin daha da kolaylaşacağını söyleyerek, "İttifak olursa daha iyi olur. İşimiz kolaylaşır. Bir rakibiz azalmış olur. Tabi bu genel başkanların ve merkezlerin bileceği bir durumdur" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de kontrolden çıkan araç tırın altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Büyükçekmece’de gece saatlerinde kontrolden çıkan otomobil, seyir halindeki tırın altına girdi. Kazada araç içerisinde sıkışan 1 kişi hayatını kaybederken tırın ve kaza yapan aracın sürücüleri ise yaralandı. Kaza, saat 01.45 sıralarında Büyükçekmece E5 Karayolu Edirne istikametinde gerçekleşti. İddiaya göre kontrolden çıkan E.M. (42) idaresindeki 35 KH 1721 plakalı otomobil, E5 üzerinde seyir halinde olan S.G. idaresindeki 76 DE 334 plakalı tıra arkadan çarparak tırın altına girdi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri intikal etti. Kazada tır sürücüsünün yaralandığı öğrenilirken tırın altına giren otomobilin sürücüsü E.M. ve yan koltukta bulunan Ahmet Andırın (58) araç içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sonucu sürücü E.M. bulunduğu yerden yaralı şekilde kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri yan koltuktaki Ahmet Andırın’ın ise olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının incelemelerini tamamlamalarının ardından Ahmet Andırın’ın cenazesi ceset torbasına koyularak ambulansla en yakındaki hastane morguna götürüldü. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tırın altına sıkışan araç bulunduğu yerden çıkarılırken polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.