GENEL - 15 Mayıs 2019 Çarşamba 15:59

Bozdoğan: “Alacağımız bütün kararlarda halkımıza danışacağız”

A
A
A
Bozdoğan: “Alacağımız bütün kararlarda halkımıza danışacağız”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ı ziyaret ederek, başarılar diledi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ı ziyaret ederek, başarılar diledi. Başkan Bozdoğan, kentle ilgili alacakları bütün kararlarda halka danışacaklarını belirterek, “Tarsus 5 yıl sonra çok farklı olacak” dedi.


TGF Başkan Karaca, TGF Başkan Yardımcısı ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve Tarsus Medya Mensupları Derneği Başkanı Okan Çalışkan ile birlikte Belediye Başkanı Bozdoğan’ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. Karaca, Başkan Bozdoğan’a görevinde başarılar dileyerek, kamu yararına yapılacak tüm çalışmalarda destek vereceklerini bildirdi.


Başkan Bozdoğan ise Tarsus’u iyileştirmenin en büyük dileği olduğunu vurguladı. “Kentle ilgili alacağımız bütün kararlar halkımıza danışacağız” diyen Bozdoğan, belediyenin her birimde tasarruf uygulamasına başladıklarını söyledi. Bozdoğan, “Belediyemiz bünyesindeki bütün araçları havuza çektik. Bu uygulama ile yaklaşık 40 gündür akaryakıtta yüzde 50 tasarruf sağladık. Ayrıca önceki yönetim tarafından çekilen banka kredilerini de düşük faiz oranlarıyla yapılandırdık. Tarsus’u hepimiz seviyoruz. Bu kentin rantını iki-üç kişiye değil, halka dağıtacağız. Benim istediğim güçlü bir Tarsus’tur. Göreceksiniz Tarsus 5 yıl sonra çok farklı olacak. Biz halkımıza yapamayacağımız sözleri vermedik. Tarsus’u vatandaşlarımızın daha güzel yaşayabileceği bir ilçe haline getireceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.