ASAYİŞ - 23 Mayıs 2019 Perşembe 10:08

Domates eker gibi Hint keneviri ekmiş

A
A
A
Domates eker gibi Hint keneviri ekmiş

Mersin polisi, bir seraya düzenlediği operasyonda 480 kök Hint keneviri ele geçirdi.

Mersin polisi, bir seraya düzenlediği operasyonda 480 kök Hint keneviri ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan bir kişi, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz ilçesi Anadolu Mahallesi’nde bir şahsın serada Hint keneviri ekimi yapıldığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine araştırma yapan ekipler, şahsın Hint kenevirini yetiştirip, esrar haline getirerek satacağını tespit etti. Çalışmaların ardından seraya operasyon düzenleyen ekipler, 480 kök Hint keneviri ele geçirildi. Sökülen Hint kenevirleri görevliler nezaretinde yakılarak, imha edildi.


Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: "’MAHZEN-38’ operasyonlarında 10 şüpheli yakalandı" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da düzenlenen ’MAHZEN-38’ operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 10 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul’un Kağıthane, Esenler ve Başakşehir ilçelerinde düzenlenen ’MAHZEN-38’ operasyonlarında; kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, iş yeri baskını, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve tehdit suçlarına karıştığı tespit edilen organize suç örgütü üyesi 10 şüphelinin yakalandığını kaydetti. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz. Sokaklarda size yer yok. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin; Kağıthane ilçesinde 13.04.2024 tarihinde D.E. isimli şahsa yönelik silahla öldürme eylemini ve C.Ö., D.A., M.K., ve S.A. isimli şahıslara yönelik silahla yaralama eylemlerini gerçekleştirdikleri, Esenler ilçesinde 29.04.2024 tarihinde iş yeri baskını ve 01.05.2024 tarihinde ikamet kurşunlanması eylemlerini gerçekleştirdikleri ve Başakşehir ilçesinde 01.05.2024 tarihinde iş yeri baskını eylemini yaptıkları tespit edildi." Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucu 5 adet ruhsatsız tabanca ile çok sayıda uyuşturucu hap ve fişeğe el konulduğunu kaydetti.
Aydın Aydın’da Şap hastalığına karşı aşı çağrısı Aydın’da 2024 yılı ilkbahar dönemi şap aşılama programı İl Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş tarafından uygulandı. Şap hastalığına karşı aşılamada vatandaşlardan hassasiyet göstermelerini isteyen Müdür Altıntaş: “Tüm üreticilerimiz şap hastalığına karşı hassasiyet göstermelidir” dedi. 2024 yılında 3 kez uygulanacak olan Şap Aşılama Programının ikincisi olan ve ülke genelinde 1 Mayıs-30 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Programı İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş tarafından yapılan ilk uygulama ile başlatıldı. “Tüm üreticilerimiz şap hastalığına karşı hassasiyet göstermelidir” Türkiye’de görülen şap hastalığının hayvan ve hayvansal üretimini, ihracatını engelleyen ve dolaylı olarak ciddi ekonomik kayıplara sebep olan bir hastalık olduğunu belirten İl Müdürü Altıntaş: “Şap Hastalığına karşı her yıl rutin olarak 2 doz uygulanan aşı sayısının bu yıl ilk kez Tarım ve Orman Bakanlığımızca 3’e çıkarıldı. Bu, hastalıkla mücadele kapsamında atılan çok önemli bir adım. İlk aşı dozunu Baskın Aşılama Programı kapsamında ilimizde 29 Ocak-14 Nisan 2024 tarihleri arasında uyguladık ve 461 bin büyükbaş hayvanı aşıladık. İkinci aşı dozu olan İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Programı ise ilimizde 01 Mayıs-30 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda 17 ilçemizdeki yaklaşık 498 bin büyükbaş hayvanın tamamının aşılanmasını hedefliyoruz. Karpuzlu ilçesi Ektirli Mahallesi’nde yaptığımız aşılama ile ilimizde İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası’nı başlattık. Hastalıkla mücadele doğrultusunda üçüncü aşı dozunu Bakanımız İbrahim Yumaklı’nın açıklamaları doğrultusunda Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Programı olarak 16 Eylül-17 Kasım 2024 tarihleri arasında yapılmasını planlıyoruz. Yapılacak olan bu aşılamalarla ülkemizde ve ilimizde şap hastalığı ile ilgili etkin bir mücadele yürütülecek. Tüm üreticilerimizin şap hastalığına karşı hassasiyet göstermelerini ve aşılama programlarına katılmaları gerekliğini bir kez daha önemle duyuruyoruz” dedi.