GENEL - 11 Temmuz 2019 Perşembe 16:40

Kazak öğrencilerden Başkan Yılmaz’a ziyaret

A
A
A
Kazak öğrencilerden Başkan Yılmaz’a ziyaret

Kazakistan Abılay Han Üniversitesi Türkoloji Bölümü Öğretim Üyeleri ve öğrencileri, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler.

Kazakistan Abılay Han Üniversitesi Türkoloji Bölümü Öğretim Üyeleri ve öğrencileri, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler.


Başkan Yılmaz, Kazak öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya geldi. Türk Halkları Medeniyeti Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Dağduran’ın da eşlik ettiği ziyarette Kazakistanlı heyet, Başkan Yılmaz’a hayırlı olsun dileklerini iletti.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yılmaz da Türk dili, tarihi ve kültürü üzerine eğitim alan ve araştıran Kazak öğrenciler ile akademisyenlere başarılar dileyerek, “Sizlerin ülkemize gelmenizi, kentimizi ve ilçemizi ziyaret etmenizi önemsiyoruz. Sizleri ağırlamaktan ve aramızda görmekten büyük mutluluk duyduk” dedi.


Kazakistan ile Türkiye arasında geçmişten gelen tarihi ve kültürel bir bağa vurgu yapan Yılmaz, sosyal ve ticari anlamda da işbirliğinin daha da gelişmesi temennisinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Ziya Akçeken: “Hedefimiz, haftaya Boluspor maçını kazanarak ligi üçüncü bitirmek” Çorum FK Teknik Sorumlusu Ziya Akçeken, Şanlıurfaspor maçının ardından, “Hedefimiz, haftaya Boluspor maçını kazanarak ligi üçüncü bitirmek” dedi. Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Çorum FK, sahasında Şanlıurfaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çorum FK Teknik Sorumlusu Ziya Çeken, bu tür maçların kolay olmadığını belirterek, “Rakibin düşme hattında olması, bizimde play-off için konumuzu koruyabilmemiz sonrasında da üçüncülük şansımızı devam ettirmek istiyorduk. Genel olarak baktığımızda başlangıcımız iyi, istekli ve arzulu bir oyunumuz vardı. Kazanılan penaltı değerlendirebilseydik maçta daha farklı bir senaryo olabilirdi. İkinci yarı daha istekli bir oyun oynadık. Rakibi hapsettiğimiz pozisyonlar aradığımız bir oyuna döndü. Kazanabilirdik ama 1 puanında kazanmak kadar önemli. Hafta biz kazanıp rakiplerimiz kaybettiğinde tekrardan kaybettiğimiz üçüncülük koltuğuna yenden oturabiliriz. Ama olmasa da önemli değil. İç saha avantajı olması nedeniyle 4 veya 5’cilikte önemli. İnşallah hedefimize ulaşırız” diye konuştu. Genel olarak oyundan memnun olduklarını anlatan Akçeken, “Sakat oyuncularımız vardı. Bu da bir etken oldu mu? Tabii ki birbirini tanıyan oyuncularla oynamak daha farklı. Ligin büyük bir yükünü o oyuncularımızla kaldırdık. Ama bugün o oyuncularımızın yerine oynayan futbolcularımızda iyi bir mücadele ortaya koydular. Seyircimizin önünde kazanmak istiyorduk. Bu olmadı. Bu hedefimize ulaşamadı. Ancak tek bir hedefimiz var. Haftaya Boluspor maçını kazanarak ligi üçüncü bitirmek. Olmazsa da en iyi yerde ligi tamamlayıp play-off’a hazırlanmak” ifadelerini kullandı.
Muğla Yeniden görevine başlayan Saylak, gazetecileri ağırladı Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC), Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine yeniden başlayan Barış Saylak’ı makamında ziyaret etti. BGC heyeti Saylak’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Keyifli bir sohbet havasında geçen ziyarette Saylak, Bodrum’da görev yapan gazetecilerin bir arada olmasından oldukça mutluluk duyduğunu dile getirdi. Saylak, yeniden göreve geldiği için mutlu olduğunu ve daha iyi projelere imza atmak için var güçleriyle çalışacaklarını ifade etti. Muğla’yı çok sevdiğinği ve bölgeye hizmete devam edeceğini belirten Saylak; "Muğlamızın her bir köşesi bizim için ayrı bir öneme sahip. Biz bu güzelliklerin farkındayız. Muğla’da biliyorsunuz su sorunumuz var. Barajlarımızdaki su seviyemiz oldukça düşük. Bu nedenle daha az su kullanarak tarım yapma çalışmamız var. Bu kapsamda projeler geliştirerek daha az su kullanmayı planlıyoruz" dedi. BGC Başkanı Eren Ayhan da dernek üyeleri ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, "Yeniden görevinizde başarılar diliyorum. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevinizde çok aktif çalışmalar yürütüyorsunuz. Bizde bu projelerin özellikle Bodrum kısımlarını sık sık takip ediyoruz. Hem şahsım hem de BGC üyeleri adına Bodrum ve Muğla’da çalışmalarınızın devamını diliyorum. Ben birçok ziyarette şunu söylüyorum. Muğla’da gazetecilik yapmak zor bir görevdir. Özellikle kıyı kesimlerde basın mensubu olmak daha da zordur. Bu zorlukları yerel yönetimlerle yeneceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu. Ziyaretin ardından Ayhan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü anı defterini imzaladı. Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. Ziyarete, BGC Başkanı Eren Ayhan, Başkan Yardımcısı Ali Ballı, Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Turan, Fırat Akay, Baran Akcan ile dernek üyeleri Fikret Hıdır ve Hamdi Yörür katıldı.