ASAYİŞ - 28 Ocak 2020 Salı 09:38

Tarsus’ta trafik kazası: 2 yaralı

A
A
A
Tarsus’ta trafik kazası: 2 yaralı

Mersin’in Tarsus ilçesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.


Alınan bilgiye göre, D-400 Karayolu Tarsus Devlet Hastanesi Ana Hizmet Binası Kavşağında meydana gelen kazada, direksiyon hakimiyeti kaybolan otomobil yön levhalarına ardından refüje çarptı. Kazada yaralanan Rıfat T. ile Gülsüm S. olay yerine çağrılan 112 Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındılar.


Olay yerinde inceleme yapan polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Uzaktan Aydınlat projesi için Ar-Ge çalışmaları devam ediyor Elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ), kırsal kesimlerdeki sokak aydınlatmalarında ağaç dalı teması veya rüzgar gibi nedenlerle oluşan ve fiziki onarım gerektirmeyen geçici arızalara uzaktan müdahale etmek için ’Uzaktan Aydınlat’ isimli bir Ar-Ge projesi yürütüyor. Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan OEDAŞ, hayata geçirdiği Ar-Ge projeleri ile akıllı enerji sistemlerini devreye alıyor. Bu çerçevede OEDAŞ, son olarak Uzaktan Aydınlat Projesi (Kırsal Kesim Sokak Armatürleri için Uzaktan Güvenli Aktif Etme Sistemi Ar-Ge Projesi) üzerinde çalışıyor. “Bölgemize daha hızlı hizmet verirken karbon ayak izimizi de azaltacağız" Projenin çıkış noktası hakkında bilgi veren OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Hizmet verdiğimiz 5 il yaklaşık 50 bin kilometrekarelik bir alana yayılıyor ve bu şehirlerimizde toplam bin 826 köy bulunuyor. OEDAŞ olarak bölgemizin her bölgesine eşit hizmet götürebilmek için Uzaktan Aydınlat isimli yeni bir Ar-Ge projesi üzerinde çalışıyoruz. Elektrik dağıtım hatlarında ağaç dalı teması veya rüzgar gibi nedenlerle fiziki onarım gerektirmeyen ancak bizim geçici arıza olarak tanımladığımız, sokak aydınlatmalarının sönmesine yol açan arızalar oluşabiliyor. Bu arızalar sonucu atan sigortanın kaldırılması için ekiplerin bölgeye gitmesi gerekiyor. Ancak bu durum arızanın giderilme süresini uzattığı gibi hem fazla yakıt harcanmasına hem de zaman ve verimlilik kaybına yol açıyor. Özellikle kar, heyelan gibi zorlu şartlarda geçici arıza yaşanan bölgeye ulaşmak daha da zorlaşıyor. Üstelik iklim değişikliğinin etkileri nedeniyle önümüzdeki süreçte karşılaşabileceğimiz zorlu hava şartları nedeniyle bu geçici arızaların artma ihtimali de bulunuyor. OEDAŞ olarak tüm bunları değerlendirerek Uzaktan Aydınlat Projesi için Ar-Ge çalışmalarımıza başladık. Bu projeyle birlikte amacımız teknolojik imkanlar sayesinde bölgemize daha hızlı hizmet verirken, daha az araç kullanacağımız için karbon ayak izimizi de azaltmak” dedi. “Aydınlatma hattındaki bilgiler sistemin hafızasında tutulacak” Laboratuvar çalışmaları devam eden projede, bu çalışmaların başarıyla sonuçlanması durumunda saha çalışmalarına başlayacaklarını söyleyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Arıza süresini kısaltmak ve ekiplerimizin sadece bir sigorta kaldırmak için uzun bir yol gitmesini önlemek için hat direnci kontrol cihazı ile her gün otomatik olarak aydınlatma hattının enerjisi yokken direnç bilgisi alacağız. Bu bilgiler sistemin hafızasında tutulacak. Eğer o gece aydınlatmalarda bir arıza oluşmuş ise enerji verilmeden önce kısa devre kontrolü, hattın kopması gibi problemler olup olmadığı kontrol edilecek. Sistem tarafından normal raporu verilmesi durumunda uzaktan açma işlemini yapacağız. Bu sayede kırsal bölgelerdeki geçici arızaları en kısa sürede, güvenli bir şekilde giderecek teknolojiye kavuşacağız."
Elazığ Başkan Alan: “Ağınlı kadın girişimcilerimiz önemli bir başarı hikayesi yazıyor” Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ağın ilçesinde kadın girişimciler tarafından kurulan Ağın Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti. ETSO Başkanı Alan, Ağın’da kadınlarla bir araya geldi. Kadınlar, Başkan Alan’ı ilçelerinde görmekten oldukça memnun olduklarını ifade etti. Ağın’da, inanmış, gayretli ve girişimci az sayıda kadının, zorlu bir mücadele örneği vererek büyük işler başardıklarına şahit olduklarını ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ağınlı kadınların bu azmi ve mücadelesini canı gönülden desteklediklerini belirtti. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak ETAK ismiyle Elazığ Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Projesini hayata geçirdiklerini, bu kapsamda ilçelerin ürettikleri ürünlerin işlenme ve pazarlanmasında önemli roller üstlendiklerini, ifade eden Başkan Alan, “Baskil kaysısı, badem şekeri, Ağın leblebisi, Ağın badem şekeri gibi ürünlerimizi geniş kitlelere ve yeni pazarlara ulaştırmak istiyoruz. Bu konuda çalışan profesyonel ekibimiz sizleri ziyaret edecek. Bizler de onlarla toplantılar yaparak bu konuda sizlere nasıl destekler sunarız, siz üreticilerin emeklerinizin karşılığını nasıl alabilirsiniz konularını görüşüp desteklerimizi sunacağız. Bu konuda profesyonel bir ekiple çalışıyoruz ve önemli bir mesafe aldık. Sizler, Ticaret ve Sanayi Odamıza kayıtlı üyelerimizsiniz ve ben başkanınız olarak her zaman sizlerle beraberim. Bir telefon kadar size yakınım. Kendinizi asla yalnız hissetmeyin. Yeni seçilmiş belediye başkanımız da bilgi birikimi olan bir arkadaşımız. Malatya’da çalıştığı süre içerisinde de kayısı ile ilgili çalışmaları var. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu etti. Bu konuya hakim olması bizim için önemli. Geçmiş dönemde başkanlık yapan belediye başkanımız da mutlaka değerlidir, kıymetlidir. O yüzden rahat olun. İnşallah ilerleyen zamanlarda bunu göreceksiniz. Bizi kabul ettiğiniz için Odam ve şahsım adına sizlere teşekkür ediyor ve başarılarınızın artarak devam edeceğine inanıyorum’’ dedi. Ağın Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Samiye Genç, ’’Ağın’da kendimizi yalnız ve sahipsiz hissediyoruz. Yetkili birileri gelse, misafirimiz olsa ve bize destek olsa diye bekliyoruz. Sizlerin bu ziyaretleriniz bize güç verdi” diye konuştu. Kooperatifte 22 kadın olarak faaliyet gösterdiklerini, tadım heyeti, fiyat belirleme komisyonu ve sosyal işler komisyonu olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Samiye Genç, badem şekeri ve Ağın leblebisi ürettiklerini dile getirdi.