GENEL - 16 Nisan 2021 Cuma 15:46

Tarsus’ta ‘Dost Patiler Eğitim ve Oyun Parkı’ açıldı

A
A
A
Tarsus’ta ‘Dost Patiler Eğitim ve Oyun Parkı’ açıldı

Tarsus Belediyesi, pandemi süreci ve kısıtlamaların artmasıyla birlikte en çok ihtiyaç duyulan alanların yeşil alanlar ve parklar olduğunu tespit edip son yaptığı açılışlara 34 adet park ve yeşil alan ekledi.

Tarsus Belediyesi, pandemi süreci ve kısıtlamaların artmasıyla birlikte en çok ihtiyaç duyulan alanların yeşil alanlar ve parklar olduğunu tespit edip son yaptığı açılışlara 34 adet park ve yeşil alan ekledi. Bunlardan birisi de hayvan severlerin talebi olan ‘Dost Patiler Eğitim ve Oyun Parkı’ oldu.


Tarsus Belediyesi tarafından 3 günde 51 açılış programı kapsamında Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan Dost Patiler Eğitim ve Oyun Parkı, Altaylılar Mahallesinde yapılan açılış töreniyle halkın hizmetine sunulmuştu. Yaklaşık 2 haftadır hizmette olan Dost Patiler Eğitim ve Oyun Parkı, hayvan severlerin yoğun ilgisiyle karşılanıyor. Tarsuslu hayvan severler, hayvanlarının gezmeye, eğitmeye, oynamaya ve doğal ortamlarla buluşmaya yönelik ihtiyaçlarını karşıladıkları için Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini ilettiler.



Tamamıyla geri dönüşüm malzemeleriyle yapıldı


Tarsus Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, hayvan severlerin talepleri doğrultusunda Başkan Bozdoğan’ın talimatıyla tamamıyla geri dönüşüm malzemelerden yapılan park, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa uygun şekilde hazırlandı. Parkın içerisinde uyarı, bilgilendirme ve yönlendirme işaret ve levhalarının yanı sıra oyun parkurları, eğitim alanları ve hayvanların temel sorunu olan tuvalet eğitiminin verilmesi için uygun ortamlar sağlandı.



“Patili dostlarımızın doğumundan ölümüne kadar görev alanı oluşturduğumuz bir hizmet zincirimiz var”


Başkan Bozdoğan, hayatı birlikte paylaştığımız can dostlar için belediye olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirterek, ”Görevi devraldıktan sonra yaptığımız ilk işlerden biri de sokak hayvanları ve patili dostlarımız için yaptığımız çalışmalar. Patili dostlarımızın doğumundan ölümüne kadar görev alanı oluşturduğumuz bir hizmet zincirimiz var. Bu hizmet zincirinde; patili dostlarımıza yönelik doğum, bakım ve rehabilite merkezinden can dostlar mezarlığına kadar en ince ayrıntısına kadar düşünülüp oluşturulan hizmet alanlarımız var. Bu çerçevede hayvan severlerden gelen hizmet taleplerini de hızla değerlendiriyoruz. Hayvan sever dostlarımızın talepleri doğrultusunda evcil dostlarımızın tasmasız dolaşabileceği, yürüyüş yapabileceği, sahibi ve diğer evcil köpeklerle oyun oynayabileceği alanların olmayışından yola çıkarak Dost Patiler Eğitim ve Oyun Parkını oluşturduk. Hayvan severler tarafından yoğun ilgi gören parkımızı ihtiyaç ve talepler doğrultusunda çoğaltmaya devam edeceğiz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya ALKÜ’de “Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali” sona erdi Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali” bitti. Festival kapsamında dereceye giren isimler belli oldu. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) gerçekleştirilen ilk piyano festivali sona erdi. 2 gün süren ve birbirinden değerli bestelerin çalındığı festival, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem’in destekleriyle ile 18-19 Mayıs 2024 tarihlerinde, ALKÜ Eğitim Fakültesi Başöğretmen Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yarışma; 18 Mayıs Cumartesi günü ALKÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Zhanna Aktürk’ün yönettiği ve Doç. Dr. Ahmet Mutlu Terzioğlu’nun bağlamasıyla katıldığı, Mandolin Topluluğu’nun konseriyle başladı. 19 Mayıs Pazar günü devam eden festivalde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için bir kutlama programı gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü piyanistlerden Hande Dalkılıç, Ferid Adıgüzelzade ve Nazile Adıgüzelzade’nin yanı sıra ALKÜ Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cem Şaktanlı ve Doç. Dr. Eren Lehimler’in jüri üyesi olduğu yarışmada 40 piyanist eserlerini başarıyla seslendirdi. Etkinliğe Alanya, Antalya, İstanbul, Eskişehir, Mardin, Mersin, Adana ve Azerbaycan’dan toplam 75 piyanist katıldı. Piyano yarışması ve festivalinde dereceye giren isimler belli oldu “Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali” kapsamında birbirinden yetenekli piyanistler yeteneklerini sergileyerek, jüri üyelerini etkilemeye çalıştı. Yarışmanın sonunda ise dereceye giren isimler jüri üyeleri tarafından belirlendi. A Kategorisi 6-8 Yaş Birinci Yok İkinci Ayaulym Zhaxylykova Üçüncü Melisa Aktürk B Kategorisi 9-11 Yaş Birinci Erva Aktaş İkinci Vladimir Mironov Üçüncü Asya Kalaycı/ İrem Çatalpınar C Kategorisi 12-14 Yaş Birinci Elif Beste Aydın İkinci Rüzgar Deniz Bilen/ Miraç Toprak Akyüz Üçüncü Hüseyin Gültekin “Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali”nde “Türk Bestecisi Teşvik Ödülünü ise Deniz Girginol aldı. Dereceye giren isimlere, jüri üyeleri ve protokol tarafından başarı belgeleri verildi. Yarışma, dereceye giren isimlerin konseri ile son buldu. Yarışmadan elde edilen gelir ile 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremden etkilenen şehirlerdeki bilim sanat merkezlerine piyano bağışlanacak.